.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Η διεύθυνση του Ορυχείου Νοτίου πεδίου με τη στήριξη της διεύθυνσης του ΛΚΔΜ καταφεύγει σε καταδικασμένες μεθόδους τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, σέρνοντας στα δικαστήρια πρωτοπόρους αγωνιστές του Ταξικού, αγωνιστικού, Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Συγκεκριμένα ο διευθυντής του Ορυχείου Νοτίου πεδίου με μάρτυρες στελέχη της διεύθυνσης του ΛΚΔΜ, υπέβαλε μήνυση εναντίον του Κώστα Βόμβα, Αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, στελέχους του ΣΕΕΕΝ και του ΠΑΜΕ γιατί σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι υπήρξε ειδοποίηση και τα φορτηγά εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου της Τροχαίας στις χωματουργικές εργολαβίες του Ορυχείου Νοτίου πεδίου!
Η αλήθεια είναι ότι στα Ορυχεία κυκλοφορούν αμέτρητα φορτηγά χωρίς πινακίδες, άδειες κυκλοφορίες, ασφάλεια, με οδηγούς χωρίς τις απαραίτητες άδειες οδήγησης και οπλοφορίας που κατά περίεργο τρόπο εξαφανίζονται ή μειώνονται αισθητά κατά την διάρκεια ελέγχων της Τροχαίας, της Επιθεώρησης Μεταλλείων και άλλων Ελεγκτικών μηχανισμών!
Για αυτή την οργιώδη κατάσταση την μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρουν τα στελέχη της ΔΕΗ, του ΛΚΔΜ και των Ορυχείων που επέτρεψαν όλα αυτά τα χρόνια να γίνουν τα Ορυχεία ξέφραγο αμπέλι και να ανθούν όλων των ειδών οι παρανομίες και οι παραβιάσεις της εργασιακής, της ασφαλιστικής και της οδικής νομοθεσίας με αντάλλαγμα το χαμηλότερο κόστος των εργολαβιών.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» καταδικάζει αυτές τις μεθοδεύσεις, στέκεται στο πλευρό του διωκόμενου συναδέλφου Κώστα Βόμβα και απαιτεί:

1. ΔΕΗ 100% στο δημόσιο με άμεση προτεραιότητα τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (5.000 για την περιοχή μας).
3. Σταδιακή μείωση και κατάργηση των εργολαβιών.
4. Πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας. Εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και του Κ.Ο.Κ. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
5. Ένταξη στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ των Συνδικάτων που εκπροσωπούν έκτακτους και εργα-ζόμενους στους εργολάβους.
6. Απόσυρση της μήνυσης και αποτροπή κάθε είδους ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου