.

Σπάρτακος για κινητοποίηση στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ.
ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΤΩΡΑ!!

Σε μία ακόμα συντονισμένη δραστηριότητα προέβη το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προκειμένου να ανατραπεί η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το Ορυχείο Νοτίου Πεδίου καθώς οι επενδύσεις εδώ και χρόνια για τον συγκεκριμένο χώρο υφίστανται, δυστυχώς, μόνο σε επίπεδο εξαγγελιών. Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΣΩ.Π. Ορυχείου Νοτίου Πεδίου αποφάσισε και προχώρησε σε κινητοποιήσεις με 1 ώρα κράτημα των μηχανημάτων στην αρχή της κάθε βάρδιας, που ξεκίνησε από την έναρξη της νυχτερινής βάρδιας της 4ης Ιανουαρίου 2010, καθώς και 2ωρη στάση στα ημερήσια τμήματα από τις 8 έως τις 10 το πρωί της Τρίτης 5-1-2010
Είναι τοις πάση γνωστό ότι η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί απαράδεκτα και απίστευτα προβλήματα που καθημερινά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και των εγκαταστάσεων.
Πιο συγκεκριμένα ο βοηθητικός ντιζελοκίνητος εξοπλισμός του Ορυχείου είναι ανύπαρκτος, αφού δεν υπάρχουν καθολικοί προωθητές – ισοπεδωτές, φορτωτές και τα Batam, με αποτέλεσμα η κατάσταση στους δρόμους, τα δάπεδα και τα συμπλέγματα των ταινιών να είναι απελπιστική.
1) Τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Terano έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί.
2) Τα οχήματα της κινητής επιτήρησης και του πύργου είναι παμπάλαια.
3) Τα αυτοκίνητα των συνεργείων, καθώς και τα εργαλεία των τεχνιτών (όσα είναι σε υποφερτή κατάσταση) δεν επαρκούν για τις ανάγκες των τμημάτων.
4) Οι ετήσιες συντηρήσεις των μηχανημάτων δεν είναι ουσιαστικές, αφού ολοκληρώνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με δεδομένο το ότι έχουν σχεδόν καταργηθεί οι ημερήσιες και οι εβδομαδιαίες, οι εκσκαφείς παρουσιάζουν συχνά βλάβες, με αποτέλεσμα να μειώνεται η λειτουργικότητα και ο βαθμός απόδοσης των μηχανημάτων.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έντονα ερωτηματικά γεννούνται για τις πάρα πολλές συγκολλήσεις των ταινιών το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η απόλυτα επιτυχημένη κινητοποίηση του Σωματείου με μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζόμενων αποδεικνύει ότι υπάρχει η ανάγκη ΑΜΕΣΑ να ανατραπεί η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το ορυχείο, να προχωρήσουν οι επενδύσεις, να υλοποιηθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι εξαγγελίες.
Η συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου