.

Επίσκεψη Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010, ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η Επιχείρηση και για να επιταχύνει την υλοποίηση των νέων σημαντικών επενδύσεων εκσυγχρονισμού.
Ειδικότερα, ο κ. Ζερβός πραγματοποίησε επισκέψεις στους χώρους των Ορυχείων, των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών και του προς ανάπτυξη Φωτοβολταϊκού Πάρκου και ενημερώθηκε για τα μεγάλα έργα υποδομών που απαιτούνται με την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου και των δικτύων Υπερυψηλής Τάσης.
Συγκεκριμένα, η Επιχείρηση θα αναπτύξει μια σύγχρονη Μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 800 MW περίπου, συνολικού κόστους 500 εκατ. Ευρώ, η λειτουργία της οποίας θα συμβάλει στη σημαντική μείωση της περιβαλλοντικής όχλησης από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την απόσυρση παλαιών και ρυπογόνων λιγνιτικών Μονάδων.
Επίσης, η Επιχείρηση έχει σχεδιάσει την υλοποίηση ενός Φωτοβολταϊκού Πάρκου στη Μεγαλόπολη, ισχύος 50 MW - το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης - το οποίο, αν και είναι αδειοδοτημένο, εντούτοις βρίσκεται σε εκκρεμότητα λόγω προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ενημερώσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Αρθούρος Ζερβός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, συζήτησε μαζί τους θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τους ενημέρωσε για την πορεία των νέων επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ στην περιοχή.
Ο κ. Ζερβός επεσήμανε ιδιαίτερα ότι, η ολοκλήρωση όλων αυτών των σημαντικών έργων θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης και την ενίσχυση του Νότιου Συστήματος της χώρας.
Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, πολύ σημαντικό ρόλο για την ταχεία έναρξη και ολοκλήρωση των σχετικών ενεργειακών έργων θα παίξουν οι Τοπικές Κοινωνίες, η υποστήριξη των οποίων είναι αναγκαία, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες πηγές εισοδήματος και δραστηριότητες για τις τοπικές επιχειρήσεις από τις εργασίες εκτέλεσης, αλλά και να διευκολυνθεί η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Παράλληλα με τις επισκέψεις ο κος Α. Ζερβός συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, άκουσε τις απόψεις τους και υπογράμμισε ότι θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους της Επιχείρησης.
Σε ό,τι αφορά την απασχόληση εργαζομένων σε εργολάβους που εκτελούν εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΗ οι έλεγχοι και οι διαδικασίες θα γίνουν αυστηρότεροι προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα αυτής της κατηγορίας εργαζομένων.

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2010 Από το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου