.

Εργατική Αλληλεγγύη: Αγώνας ενάντια στο πάγωμα των προσλήψεων


Εμπαιγμός των προσληφθέντων με το διαγωνισμό του 2007!
Τέλος στις προσδοκίες των ανέργων, των εκτάκτων, των εργαζόμενων στο δουλεμπόριο και των υποαπασχολούμενων της περιοχής!
Υπολειτουργία και σκόπιμη διάλυση της ΔΕΗ κύρια στην πρώτη γραμμή της παραγωγής!

Με μια αντεργατική και αντικοινωνική απόφαση της κυβέρνησης, που απλά εκτελεί κατά γράμμα τις αποφάσεις του διευθυντηρίου της Ε.Ε και του ΣΕΒ, για πάγωμα όλων των προσλήψεων, βάζει ταφόπλακα στις προσδοκίες των ανέργων για μια ολοκληρωμένη και σταθερή θέση εργασίας.
Από την απόφαση αυτή δεν εξαιρούνται ούτε οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό της ΔΕΗ που προκηρύχτηκε στις αρχές του 2007, άσχετα αν έχουν ανακοινωθεί πολλά αποτελέσματα, αν έχουν περάσει στο Φ.Ε.Κ και καλέστηκαν να περάσουν ήδη από γιατρούς!
Είναι προκλητική κοροϊδία και πολιτική ανηθικότητα ενάντια σε όλους τους υποψήφιους εργαζόμενους, οι οποίοι εμπαίζονται εδώ και τρία χρόνια και πολλοί απ αυτούς άφησαν τις δουλειές τους για να βρεθούν πλέον σε μια τραγική κατάσταση!
Είναι η τελική μαχαιριά σε μια επιχείρηση που υπολειτουργεί στην ουσία τα τελευταία χρό-νια λόγο έλλειψης προσωπικού, κύρια στα μέτωπα παραγωγής. (χαρακτηριστικά στα ορυ-χεία δεν μπαίνουν καν στην παραγωγική διαδικασία δυο και τρεις κλάδοι σε κάθε βάρδια)!
Οι προσλήψεις αυτές θα έδιναν μια ανάσα ζωής και δεν θα έλυναν φυσικά το πρόβλημα αφού θα κάλυπταν μόνο τις συνταξιοδοτήσεις των δυο τελευταίων χρόνων!
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» είναι κάθετα αντί-θετο μ αυτές τις πολιτικές και θα αγωνιστεί για να ανατραπούν.
Συμμετέχουμε σ όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των συνδικάτων της περιοχής, «αρχής γενομένης» από την κατάληψη της περιφέρειας και απαιτούμε:

1. Άμεση πρόσληψη όλων των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς.
2. Προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την κάλυψη 5.000 θέσεων εργασίας.
3. Πάγωμα και κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και όλων των αντεργατικών μέτρων που προτείνονται από ντόπια ή υπερεθνικά κέντρα του κεφαλαίου.

1 σχόλια

  • Ανώνυμος  
    15/2/10, 4:08 μ.μ.

    Η έναρξη κινητοποιήσεων είναι μια μέθοδος πάλης αλλά σε συνδυασμό με αυτή θα ήθελα να προτείνω και κάτι άλλο: Νομικά τι μέσα άμυνας έχουμε ως έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες απέναντι σε αυτό τον εμπαιγμό/γελοιότητα? Αφού αυτοί επικαλλούνται την ΕΕ για το πάγωμα, ας επικαλεστούμε και εμείς την ευρωπαϊκή και την ελληνική δικαιοσύνη. Θα μπορούσε κάποιος να μας ενημερώσει για δυνατότητα προσφυγών? Και θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου (διοίκησης ΔΕΗ- υπουργών ανάπτυξης πρώην και νυν κλπ). (Ένας εκ των 2035...)

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου