.

Σταμάτησαν οι εργασίες στο φράγμα Μεσοχώρας !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι συντονισμένες προσπάθειές μας έφεραν αποτέλεσμα. Κατ’ αρχήν καταγγείλαμε στα μέσα μαζικής επικοινωνίας την παράνομη συνέχιση των εργασιών στο φράγμα Μεσοχώρας. Ταυτόχρονα, με δικαστικό επιμελητή επιδώσαμε σε όλους τους αρμόδιους (Εισαγγελία, Αστυνομία, Δασαρχείο, ΔΕΗ και εργολάβους), την επικυρωμένη απόφαση 141/2010 του ΣτΕ. Επισκεφτήκαμε τόσο το φράγμα όσο και το σημείο που γίνεται η αποψίλωση του δάσους στο Παλιοχώρι Γαρδικίου και κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στους εργολάβους ζητώντας τους να σεβαστούν την απόφαση και να σταματήσουν αμέσως κάθε εργασία. Με το δικηγόρο μας κάναμε παράσταση στον εισαγγελέα υπηρεσίας και του ζητήσαμε να πράξει κάθε τι που είναι στην αρμοδιότητά του έτσι ώστε να σταματήσουν οι εργασίες.
Μετά απ’ όλα αυτά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι εργασίες στο φράγμα της Μεσοχώρας σταμάτησαν και η Ιταλική εταιρεία που τις εκτελούσε αποχώρησε, αποσύροντας και το εργοτάξιό της.
Οι Μεσοχωρίτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την οριστική ματαίωση των έργων της εκτροπής και του φράγματος Μεσοχώρας. Θα συνεχίσουμε την ενημέρωση όλων των πολιτών και των φορέων για την καταστροφή που προκαλούν τα έργα στο περιβάλλον και τη Μεσοχώρα.
Συμμετέχουμε στη διαδήλωση που διοργανώνει η “Πανελλαδική κίνηση κατά της εκτροπής”, στην Αθήνα, στις 11 Μαρτίου με κεντρικό σύνθημα: “να ακυρωθούν ΤΩΡΑ, η εκτροπή Αχελωου και το φράγμα της Μεσοχώρας”.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου