.

Άμεσες προσλήψεις στη ΔΕΗ-Συζήτηση για τη νέα μονάδα

Πηγή:Πρωινός Λόγος

Την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2007 της ΔΕΗ με συγκεκριμένο, όμως, χρονοδιάγραμμα, αλλά και την πλήρωση των εκατοντάδων κενών οργανικών θέσεων στους σταθμούς παραγωγής της περιοχής μας, αποφάσισε να ζητήσει ομόφωνα, κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, το Σύμφωνο Συνεργασίας και Συνύπαρξης της τοπικής Κοινωνίας με την ΔΕΗ. Το Σύμφωνο συνεδρίασε στη Νομαρχία Κοζάνης, μετά από πρωτοβουλία του νομάρχη και επικεφαλής του Γιώργου Δακή, παρουσία των μελών του, αλλά όχι και των πέντε βουλευτών του Νομού, κάτι που δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς ήρθε να καταδείξει πως, πλέον, το Σύμφωνο έχει απολέσει τη δυναμική των πρώτων ετών.
Πάντως, ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους, ο νομάρχης Κοζάνης τόνισε πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα υποβάθμισης του οργάνου, καθώς οι βουλευτές απλά είχαν προσκληθεί, καθώς δεν αποτελούν και μέλη του Συμφώνου.
Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε επίσης εκτενής συζήτηση για τη δημοπράτηση της νέας, πέμπτης μονάδας στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, ζήτημα ιδιαίτερα κρίσιμο τόσο για το μέλλον της ΔΕΗ στην περιοχή, όσο και για την πορεία των μετεγκαταστάσεων Μαυροπηγής και Ποντοκώμης. Οι πληροφορίες, πλέον, κάνουν λόγο για δημοπράτηση της μονάδας στις 16 Μαρτίου, ημέρα συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, αλλά δεν λείπουν και εκείνοι (όπως ο νομάρχης, κατά τη διάρκεια και του πρόσφατου Νομαρχιακού Συμβουλίου) που κάνουν λόγο για απόφαση της ΔΕΗ για δημοπράτηση μέχρι….τον Δεκέμβριο του 2010, κάτι που, εάν τελικά συμβεί, θα είναι άκρως αρνητικό για το Νομό Κοζάνης! Σε κάθε περίπτωση, πάντως, προτάθηκε να γίνει συνάντηση με την ηγεσία της ΔΕΗ όπου θα διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε ζητήματα όπως των απαλλοτριώσεων και των μελετών περιβαλλοντικών όρων.
Τέλος, να σημειωθεί πως εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και το θέμα που προέκυψε με το νεκροταφείο του Κλείτου, παρουσία του ιερέα του χωριού, με τον εκπρόσωπο του Δήμου Κοζάνης Βαγγέλη Καραπάτσιο να ανακοινώνει πως ο Δήμος Κοζάνης (χωρίς να είναι αρμόδιος) επεκτείνει το νεκροταφείο Αργίλου, ώστε να δοθεί έστω μια προσωρινή λύση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Στο μεταξύ, εστάλη χθες το πρωί στα τοπικά ΜΜΕ το ψήφισμα που υιοθέτησε το Δημοτικό Συμούλιο Κοζάνης, σχετικά με τις προσλήψεις στη ΔΕΗ, κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, το οποίο και έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης σε συνεδρίασή του στις 18 Φεβρουαρίου 2010, συζητώντας το θέμα της μη ολοκλήρωσης του διαγωνισμού (2007) πρόσληψης 600 ατόμων στο λιγνιτικό κέντρο της περιοχής Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Φλώρινας λαμβάνοντας υπόψη:
-Τη στήριξη της Δ.Ε.Η. Ως δημόσιου φορέα παραγωγής του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας
-Την αντιμετώπιση του φαινομένου της διόγκωσης της ανεργίας στην περιοχή μας
ομόφωνα ψηφίζει τις εξής διεκδικήσεις:
-Να μην ισχύσει η αναστολή των προσλήψεων στη Δ.Ε.Η., με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης
-Άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του 2007
-Κάλυψη όλων των αναγκών της Δ.Ε.Η., που έχουν προκύψει στη συνέχεια με νέο διαγωνισμό».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου