.

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Σε κινητοποιήσεις από σήμερα

Πηγή:Τα Νέα

Δεν αποκλείονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, με κορύφωση 48ωρη απεργία αύριο και την Τετάρτη.Ήδη, από τα ξημερώματα σήμερα, εργαζόμενοι κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο και εγκαταστάσεις σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη.
Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.
Η ΓΕΝΟΠ διαμαρτύρεται για τις μειώσεις μισθών που ισχύουν σε όλες τις ΔΕΚΟ, τη μείωση κατά 10 % της κρατικής επιχορήγησης προς το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ, την οποία η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει παράνομη, και την αναστολή των προσλήψεων 2.000 εργαζομένων που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κάνουν λόγο για «άδικες, καταστροφικές και παράλογες πολιτικές που θα διαλύσουν την επιχείρηση και τον ασφαλιστικό μας φορέα», καθώς και για εμπαιγμό των 2.000 επιτυχόντων στο διαγωνισμό του 2007.
Για τις μειώσεις μισθών και δώρων η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι τα χρήματα (εκτιμώνται σε 104 εκατ. ευρώ) «δεν θα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά στις τσέπες των μετόχων», ενώ για τη μείωση της επιχορήγησης του ασφαλιστικού ταμείου από τον προϋπολογισμό κατά 10%, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι οδηγεί σε μείωση των συντάξεων κατά 25% κατ' αρχήν.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου