.

Οι αναμενόμενες άμεσες και έμμεσες επενδύσεις από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία...

Μήπως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει για την κατασκευαστική δραστηριότητα και το σύνολο της οικονομίας της περιοχής μας, οι αναμενόμενες επενδύσεις από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ;
Οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών, εφόσον υλοποιηθούν, ισοδυναμούν με κατασκευή 2.000 νέων κατοικιών.
Οι απαραίτητες υποδομές για τις μετεγκαταστάσεις ισοδυναμούν με 120~150 εκ ευρώ δημόσιες επενδύσεις.
Η νέα μονάδα Πτολεμαϊδα V, που πρόσφατα δημοπρατήθηκε, ισοδυναμεί 1.400 εκ ευρώ ως έργο, που σημαίνει για 5 χρόνια συνεχόμενη κατασκευαστική δραστηριότητα.
Η νέα μονάδα Μελίτη ΙΙ, εφόσον υλοποιηθεί, θα σημαίνει επιπλέον επενδύσεις στην περιοχή μας.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τις αναμενόμενες δράσεις που οφείλουμε ως περιοχή να προβλέψουμε για δράσεις πράσινης οικονομίας (συμπεριλαμβανομένου και του θέματος των αποκαταστάσεων των εδαφών των εξαντλημένων ορυχείων), με σχέδιο και στόχευση.
Ως επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι αναμένται να έχουμε δραστηριότητα πολλαπλάσια αυτής που αναμένεται από το ΕΣΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία.
Ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε όλοι, συνυπολογίζοντας τη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, ότι δεν πρέπει να γίνουν λάθη και ότι πρέπει να είμαστε συντονισμένοι ως φορείς, ως πολίτες, ως τοπικά κινήματα.
Η αναμενόμενη επίσκεψη της Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαριστούν όλα αυτά. Και να δοθούν χρονοδιαγράμματα. Δεν χωρούν εφησυχασμοί αλλά εγρήγορση, εάν όσα φαίνονται να δρομολογούνται δεν υλοποιηθούν...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου