.

ΓΕΝΟΠ: Ενημέρωση και προειδοποίηση...

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ - ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Συνάντηση του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη και την παρουσία του Υφυπουργού για θέματα ενέργειας κ. Γιάννη Μανιάτη και του Γεν. Γραμματέα κ. Κώστα Μαθιουδάκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Απρίλη.

Στη συνάντηση αυτή με απόλυτη σαφήνεια και ιδιαίτερη έμφαση τέθηκαν τέσσερα (4) ιδιαίτερα σημαντικά θέματα για τα οποία η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί καμία άλλη εξέλιξη παρά αυτή που υπηρετεί το συμφέρον της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.
Πιο συγκεκριμένα επισημάνθηκαν τα εξής :

1ον) Για το θέμα της νέας οδηγίας για τις βιομηχανικές εκπομπές (ρύπους) επισημάνθηκε ο τεράστιος κίνδυνος, εάν ψηφισθεί η οδηγία έτσι όπως προωθείτε από μέρος Ευρωβουλευτών της ENVI, η χώρα μας από το 2016 και μετά να αναγκασθεί να κλείσει μια σειρά λιγνιτικά της εργοστάσια, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο όχι μόνο την απρόσκοπτη τροφοδότηση των καταναλωτών, αλλά και καταδικάζοντας την πολύπαθη περιοχή των Νομών Κοζάνης και Φλώρινας, που τόσα της χρωστά ο Ελληνικός λαός, σε μαρασμό και καταστροφή.

Για το συγκεκριμένο θέμα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κάλεσε την Υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες της και την κατέστησε υπεύθυνη για την όποια αρνητική εξέλιξη.

Η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί στην κατεύθυνση της προάσπισης των συμφερόντων της Χώρας.

2ον - 3ον ) Για το θέμα της προκήρυξης της μονάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V» η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εξέφρασε την ικανοποίησή της, αλλά επισήμανε το τι έγινε με τον διαγωνισμό της Μονάδας «ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ» και τα παιχνίδια που παίχτηκαν εκεί, καλώντας την Υπουργό να κάνει τα πάντα ώστε ο διαγωνισμός να μην «σκαλώσει» πουθενά και να έχει τελικά αίσιο τέλος.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τόνισε ότι δεν αρκεί να προκηρύξεις μια μονάδα, πρέπει και να υποστηρίξεις τον διαγωνισμό για να έχει αίσιο τέλος.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι, εάν κάτι δεν πάει καλά η αντίδρασή της θα είναι πρωτόγνωρη και αυτό η Υπουργός πρέπει να το γνωρίζει από τώρα.

Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και για την μονάδα «ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ» για τη οποία ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν συζητάμε τίποτε άλλο παρά μόνο ένα :

Η μονάδα «ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ» θα ανήκει 100% στη ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για μία ακόμα φορά τόνισε στη Υπουργό ότι, στις χρυσοπληρωμένες εγκαταστάσεις από τον Ελληνικό λαό, δίπλα από την μονάδα «ΜΕΛΙΤΗ Ι» (που δεν γίνεται να μείνουν αχρησιμοποίητες γιατί τότε θα είναι τεράστιο σκάνδαλο), μονάδα θα φτιάξει η ΔΕΗ και μόνο η ΔΕΗ και η οποία θα της ανήκει 100%.

Η Υπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προειδοποίησε.

4ον) Τέλος για το θέμα της ωμής και απροκάλυπτης ληστείας της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού από τους νταβατζήδες της VERBUNd, της AEGEAN, και μια σειρά άλλων, μπροστά στα μάτια του Υπουργείου και της ΡΑΕ, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προειδοποίησε ότι εάν το αργότερο σε ένα μήνα το Υπουργείο και η ΡΑΕ δεν σταματήσουν την κλοπή της ΔΕΗ για ότι ακολουθήσει, την ευθύνη δεν θα την έχει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Η Υπουργός για πολλοστή φορά ενημερώθηκε .

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ περιμένει.

Όχι για πολύ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου