.

Η Προώθηση της Ελληνοβουλγαρικής Ενεργειακής Συνεργασίας Στόχος της Ημερίδας του ΙΕΝΕ στην Σόφια

Πηγή:energia.gr
Στην όλο και μεγαλύτερη ανάγκη σύσφιγξης των σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας στον ενεργειακό τομέα ανταποκρίνεται η ημερίδα του ΙΕΝΕ με τίτλο « Hellenic-Bulgarian Cooperation in the Energy Sector», που πραγματοποιείται την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Απριλίου, στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια. Η ημερίδα, η οποία οργανώνεται σε συνεργασία με το Hellenic Business Council in Bulgaria (HBCB), συγκεντρώνει επιφανείς εκπροσώπους του χώρου της ενέργειας από τις δύο χώρες οι οποίοι θα αναφερθούν διεξοδικά σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, αλλά και στην περαιτέρω εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας.

Ανάμεσα στους ομιλητές της ημερίδας συγκαταλέγονται, από βουλγαρικής πλευράς, ο Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας κ. Traycho Traykov, o Πρόεδρος της Κρατικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτων κ. Aangel Semerdjiev, ο αρμόδιος για θέματα Ενεργειακής Ασφάλειας και Κλιματικής Αλλαγής και Συντονιστής για το Πρόγραμμα Nabucco της Ε.Ε. στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, κ. πρέσβης κ. Peter Poptchev, η κα. Ivanka Dilovska, Διευθύντρια Ενεργειακών Στρατηγικών, Πολιτικών και Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, ο κ. Ivan Drenovichki, Εκτελεστικός Διευθυντής της Bulgartransgaz EAD, καθώς και η επικεφαλής της ESO κα. Victoria Popovska, o Εκτελεστικός Διευθυντής της ΝΕΚ, κ. Krassimir Parvanov, ο κ. Velizar Kiriakov, Πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Ενέργειας από ΑΠΕ και ο κ. Kaloyan Kanev, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Φωτοβολταϊκών.

Από ελληνικής πλευράς, στην ημερίδα του ΙΕΝΕ ομιλητές θα είναι ο γ.γ. του ΥΠΕΚΑ κ. Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ, Δρ. Ιωάννης Δεσύπρης, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, κ. Κωστής Σταμπολής, ο κ. Χάρης Σαχίνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, ο Ειδικός Σύμβουλος της ΡΑΕ κ. Γιώργος Κουτσούκος, o κ. Ιωάννης Καμπούρης, Διευθυντής Σχεδιασμού Συστήματος ΔΕΣΜΗΕ, ο κ. Γιώργος Περιστέρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Πρόεδρος της ΕΣΗΑΠΕ, ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του ΙΕΝΕ, κ. θωμάς Λαμνίδης και ο κ. Γιώργος Φτίκας, δικηγόρος, εκ μέρους της KLC Law Firm. Επίσης, στην ημερίδα θα μιλήσει ο Γενικός Διευθυντής της Transbalkan Pipeline S.A. κ. Χρήστος Δήμας και ο Πρόεδρος του Hellenic Business Council in Bulgaria κ. Ιωάννης Πολυκανδριώτης.

Στο επίκεντρο της ημερίδας «Hellenic-Bulgarian Cooperation in the Energy Sector» θα βρεθεί η ενεργειακή ασφάλεια στα Βαλκάνια στα πλαίσια της περιφερειακής ολοκλήρωσης της αγοράς ενέργειας. Παράλληλα, ζητήματα όπως οι αγωγοί διασύνδεσης φυσικού αερίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία, η ανάπτυξη της συνεργασίας στην αιολική ενέργεια, καθώς και ο κεντρικός ρόλος που διαδραματίζει στις διμερείς σχέσεις η εξέλιξη της υλοποίησης του αγωγού πετρελαίου Burgas – Αλεξανδρούπολη θα εξεταστούν στην συνάντηση αυτή.

Χορηγός της σημαντικής αυτής εκδήλωσης είναι η ΔΕΠΑ και υποστηρικτές οι εταιρείες EKO Bulgaria και η δικηγορική εταιρεία KLC Law Firm, ενώ χορηγός επικοινωνίας ο διαδικτυακός τόπος energia.gr. Περισσότερες πληροφορίες για το σημαντικό αυτό γεγονός, που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών, στο site του ΙΕΝΕ www.iene.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου