.

Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Πηγή:Ημερησία
Μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έρχονται ίσως και από φέτος και θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2013 στο πλαίσιο των οδηγιών για απελευθέρωση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας.Όπως έκανε γνωστό σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Α. Ζερβός, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους έχει γίνει ήδη πρόταση από την ΔΕΗ στην ΡΑΕ, όπου προτείνεται η συγχώνευση των 32 τιμολογίων της εταιρίας σε 8.
Κατόπιν και σχετικής κοινοτικής οδηγίας αλλά και των επιταγών του ΔΝΤ όπως υπαινίχθηκε ο κ. Ζερεβός η ΔΕΗ θα πρέπει προκειμένου να ανοίξει ο ανταγωνισμός να ανεβάσει τις τιμές στο ρεύμα για οικιακή και αγροτική χρήση αλλά και να μειώσει τις τιμές στο ρεύμα για τις εμπορικές επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνονται σήμερα τα τιμολόγια είναι στρεβλός καθώς για το φθηνό ρεύμα σε καταναλωτές και αγρότες γίνεται ουσιαστικά επιδότηση από τα τιμολόγια για εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις.
Εξάλλου, ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ αναφερόμενος στα υπόλοιπα θέματα της επιχείρησης τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του 51% της επιχείρησης στο Δημόσιο και όπως υποστήριξε μέχρι στιγμής αυτή είναι και η θέση της κυβέρνησης.
Σε ότι αφορά το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της εταιρίας εκτίμησε ότι θα είναι έτοιμο σε ένα με ενάμιση μήνα και το οποίο μεταξύ άλλων θα προβλέπει αντικατάσταση παλιών μονάδων της ΔΕΗ με νέες και ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Ζερβός σημείωσε ότι η ΔΕΗ είναι ανοικτή σε συνεργασίες με ιδιώτες, ιδιώς στον τομέα των ΑΠΕ αλλά και στην έξοδο της εταιρίας προς τα Βαλκάνια.
Είναι επίσης κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε συνεργασία της ΔΕΗ στο σκέλος της λιγνιτικής παραγωγής αλλά και στο ενδεχόμενο πώλησης μονάδων της εταιρίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου