.

Πρόσκληση στη Λιβύη για επενδύσεις

Πηγή:Ημερησία
«Η Ελλάδα καλεί το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Λιβύης να βοηθήσει την οικονομία της μέσω επενδύσεων στον ενεργειακό και κτηματομεσιτικό τομέα καθώς και τον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων των κρατικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπ. Κουβέλης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τρίπολη. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια του έτους, Έλληνες αξιωματούχοι είχαν συναντηθεί με στελέχη της Επενδυτικής Αρχής της Λιβύης.

«Τους είχαμε εξηγήσει ποιες είναι οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει την τρέχουσα περίοδο η Ελλάδα», είπε ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Reuter's την Τρίτη.

Οι τομείς
«Αυτές οι επενδυτικές ευκαιρίες αφορούν τομείς που εκτείνονται από την ενέργεια και τον τουρισμό μέχρι τον κτηματομεσιτικό τομέα και την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών. Διεξάγονται αρκετές συζητήσεις επί αυτών των θεμάτων». Επισημαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί η διπλωματική δραστηριότητα μεταξύ Αθηνών και Τρίπολης. Ο Λίβυος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Αθήνα τον Μάιο, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε την Τρίπολη τον προηγούμενο μήνα και συναντήθηκε με τον Μουαμάρ Καντάφι.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε επίσης ότι κατά την επίσκεψή του είχε συνομιλίες με υψηλούς αξιωματούχους της κρατικής εταιρείας ενέργειας της Λιβύης NOC σχετικά με εισαγωγές λιβυκού υγροποιημένου φυσικού αερίου καθώς και με ένα σχέδιο κατασκευής υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας μέσω της Κρήτης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου