.

Στη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας του πλανήτη η Κίνα

Πηγή:Ναυτεμποτική
Στη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας του πλανήτη αναδείχθηκε η Κίνα, υποσκελίζοντας τις ΗΠΑ από τη θέση αυτή την οποία κατείχε για περισσότερο από έναν αιώνα.
Στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) έδειξαν ότι η Κίνα κατανάλωσε συνολικά 2.252 εκατ. τόνους ενεργειακών προϊόντων (περιλαμβανομένου του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου), πέρυσι, περίπου 4% περισσότερο από τις ΗΠΑ, η οποία κατανάλωσε 2.170 εκατ. τόνους.

Το γεγονός ότι η Κίνα υποσκέλισε τις ΗΠΑ στην κατανάλωση ενέργειας συμβολίζει την απαρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της ενέργειας, επισημαίνει οικονομολόγος της ΙΕΑ, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ κατείχαν τα πρωτεία από τις αρχές της δεκαετίας του 1900.

Επίσης, η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι η παγκόσμια ύφεση έπληξε τις ΗΠΑ πιο σοβαρά απ' ό,τι την Κίνα, επηρεάζοντας την αμερικανική βιομηχανική δραστηριότητα και τη χρήση ενέργειας. Την ίδια στιγμή, κινεζική κυβερνητική υπηρεσία προέβλεψε ότι ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών ίσως να επιβραδυνθεί κατά την υπόλοιπη διάρκεια του έτους και να διαμορφωθεί σε λιγότερο από το ήμισυ του ρυθμού με τον οποίο αυξανόταν το τελευταίο εξάμηνο.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου