.

Σπάρτακος: Να μη γνωμοδοτήσει για την έγκριση της Μ.Π.Ε. του Λιγνιτωρυχείου Πτολεμαΐδας το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Κύριε Πρόεδρε,
Εξαιτίας της απουσίας του Προεδρείου του Σωματείου Σπάρτακος, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ Δ.Ε.Η. στην Αθήνα, σχετικά με την Οδηγία 72/09 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιβάλλει τον διαχωρισμό της Επιχείρησης, αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε δια της παρούσας, προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης, το οποίο σήμερα πρόκειται να γνωμοδοτήσει για την έγκριση της Μ.Π.Ε. του Λιγνιτωρυχείου Πτολεμαΐδας.

Με δεδομένη τη σοβαρότητα του θέματος και τη σημασία του για τον Νομό μας, καθώς αυτό θα αποτελέσει το κύριο κριτήριο που θα καθορίσει το μέλλον της περιοχής μας στην μεταλιγνιτική περίοδο, έχουμε την άποψη ότι η εν λόγω μελέτη θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ευρύτερης διαβούλευσης, μεταξύ όλων των θεσμικών παραγόντων που εμπλέκονται στη διαδικασία διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης άποψης.

Κάθε άλλη ενέργεια που θα έχει το χαρακτήρα της αποσπασματικής προσέγγισης, ενόψει μάλιστα και των διοικητικών μεταβολών που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας, ενδέχεται να απαξιώσει παντελώς τη γνωμοδότηση του Οργάνου σας. Εκτιμούμε ότι εφόσον δεν επείγει να παρθεί Απόφαση που να δεσμεύει με προθεσμίες την περιοχή, από ένα Όργανο του οποίου η θητεία έχει ουσιαστικά λήξει εξαιτίας της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου, κάθε Απόφασή σας κινδυνεύει να παρερμηνευθεί ως προεκλογικό πυροτέχνημα.

Για τους λόγους αυτούς, θέση του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι το Ν.Σ. Κοζάνης να μην γνωμοδοτήσει στην παρούσα συγκυρία για το εν λόγω θέμα και να αναβάλλει την λήψη Απόφασης για το εγγύς μέλλον, από το Όργανο που θα το διαδεχθεί αναλαμβάνοντας τις παραπάνω αρμοδιότητες.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου