.

Ευσ. Κωνσταντινίδης: Επιστολή σε εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για Βεύη

Ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης απέστειλε, προς όλες τις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εκμίσθωση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης του ορυχείου Βεύης, την ακόλουθη επιστολή Αγαπητοί Κύριοι,

Απευθύνομαι σε όλες τις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εκμίσθωση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης του Λιγνιτωρυχείου της Βεύης για να σας θέσω ένα σοβαρό θέμα που απασχόλησε και απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Η διακοπή λειτουργίας του ορυχείου συσσώρευσε προβλήματα, που σχετίζονται με την αδυναμία της ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ Α.Ε. να αποπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τρίτους.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Βιολιγνίτ στη Βεύη και στα Λιγνιτωρυχεία Αμυνταίου Α.Ε., συμφερόντων Βαρβούτη, όπως σας είναι ήδη γνωστό, δεν έχουν πληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων.

Τα ενοίκια των εκτάσεων που χρησιμοποιήθηκαν από τη ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ, διότι το ορυχείο δραστηριοποιείται σε ενοικιαζόμενες εκτάσεις, δεν έχουν εξοφληθεί προς τους ιδιοκτήτες τους, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ένα πλήθος επαγγελματιών, οι οποίοι προμήθευαν τη ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ με κάθε είδους υλικά, ή παρείχαν υπηρεσίες, δεν εισέπραξαν τα οφειλόμενα (π.χ. φορτηγά, χωματουργικές εργασίες, προμήθειες πετρελαίου κ.α.)

Δυστυχώς, η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται, γι’ αυτό και οι κάτοικοι, δικαίως, διαμαρτύρονται.

Θεωρώ επιβεβλημένη την ενασχόληση σας με το ζήτημα και σας προτείνω να διερευνήσετε κάθε δυνατότητα εκ μέρους σας, πριν καταθέσετε την πρόταση σας στην αρμόδια επιτροπή, για την εξυπηρέτηση χρεών προς κατοίκους, ως δείγμα καλής θέλησης, έχοντας ταυτόχρονα υπόψη σας τη δημιουργία μιας αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης και κατανόησης με την τοπική κοινωνία και τους κατοίκους, όπως απαιτείται για την εμπέδωση της εργασιακής και κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή.

Ως Βουλευτής του Νομού Φλώρινας εκτιμώντας κάθε ειλικρινή προσπάθεια, συνυπολογίζοντας το τοπικό συμφέρον, την αναπτυξιακή προοπτική της επένδυσης και το ενεργειακό μέλλον θα εργαστώ και θα συνεργαστώ με όλους τους εμπλεκόμενους για να ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία και περαιτέρω ενημέρωση.

Με τιμή
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν.Δ Ν.Φλώρινας

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου