.

Σπάρτακος: Επιστολή στη ΔΕΗ για ασφαλή λειτουργία των μονάδων

Κύριε Διευθυντά
Μετά την εφαρμογή από τη ΔΕΗ Α.Ε. του Νόμου 3833/2010 και την επιβολή Ανώτατου ορίου Αποδοχών (πλαφόν) στους μισθωτούς της Επιχείρησης, δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα στην ασφάλεια λειτουργίας των μονάδων παραγωγής Η/Ε.
Οι συνάδελφοι που υπερβαίνουν το Ανώτατο όριο Αποδοχών λόγω κατοχής υψηλών μισθολογικών κλιμακίων, αλλά και της ¨υποχρεωτικής¨ πλέον υπερωριακής απασχόλησης, που προκύπτει από την τεράστια έλλειψη προσωπικού, αρνούνται πλέον να εργαστούν και μετά το τέλος του 8ωρου αποχωρούν από την εργασία τους, αφού ως γνωστόν δεν αμείβονται.
Αυτό, όπως καλά γνωρίζετε, σημαίνει ότι μένουν ακάλυπτες οι καίριες θέσεις των βοηθών μηχανικών, χειριστών λέβητα ή στροβίλου, επιτηρητών μηχανοστασίου κ.λ.π., με ορατό τον κίνδυνο της ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων, τον κίνδυνο ατυχημάτων ή ακόμα το σταμάτημα των μονάδων.
Κύριε Διευθυντά
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σας επισημαίνει ότι η υποχρεωτική δωρεάν εργασία παραπέμπει σε μεσαιωνικό καθεστώς δουλείας και είναι αυτονόητο ότι η άρνηση παροχής ¨δωρεάν¨ εργασίας από τους συναδέλφους έχει την πλήρη κάλυψη του Συνδικάτου.
Για τους λόγους αυτούς
Σας καλούμε να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα και να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των Μονάδων.
Σε διαφορετική περίπτωση σας καθιστούμε υπεύθυνους για ό,τι συμβεί.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου