.

Συνεργασία ΔΕΗ και EDF Energies Nouvelles για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ΑΕ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του (Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010) ενέκρινε πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της γαλλικής EDF Energies Nouvelles, της EDF EN GREECE, της ΔΕΗ ΑΕ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα.
Η εν λόγω συνεργασία, βασισμένη στην τεχνογνωσία και εμπειρία και των δύο Ομίλων, στοχεύει στην από κοινού ανάπτυξη και εκμετάλλευση μεγάλων, πολύπλοκων και τεχνολογικά προηγμένων έργων ΑΠΕ.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι δύο Όμιλοι πρόκειται να αναπτύξουν από κοινού σημαντικά έργα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Κατά προτεραιότητα θα εξεταστεί η ανάπτυξη Αιολικών Πάρκων ισχύος τουλάχιστον 250 MW στη Φλώρινα, καθώς και ένα υβριδικό έργο στην Κρήτη, το οποίο θα συνδυάζει ένα Αιολικό Πάρκο ισχύος 90 MW με αντλησιοταμιευτικό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας.Με την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας, η ΔΕΗ ΑΕ και η EDF Energies Nouvelles ενισχύουν τη συνεργασία τους στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας ήδη εκμεταλλεύονται από κοινού ένα Αιολικό Πάρκο ισχύος 38 MW στο Νομό Βοιωτίας.
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου