.

Μπιρµπίλη: ∆εν συµφωνώ µε το δάνειο στη ΓΕΝΟΠ

Αναδημοσίευση: Τα Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ το θέµα του δανείου προς τη ΓΕΝΟΠ, νοµικό θέµα δεν φαίνεται να υπάρχει, παρ’ όλα αυτά όλα θα εξεταστούν, δήλωσε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής Τίνα Μπιρµπίλη ερωτηθείσα για τη χρηµατοδότηση που έδωσε η ∆ΕΗ στο συνδικάτο.

Πρόσθεσε ότι σε καµιά περίπτωση δεν συµφωνεί µε την πρακτική η οποιαδήποτε επιχείρηση να δανειοδοτεί τον συνδικαλιστικό της φορέα, τονίζοντας ότι θα περιµένει και από το συνδικλιστικό κίνηµα να πάρει θέση.

«Ψάχνουµε το οτιδήποτε. Θέλω να έχω µια ολοκληρωµένη εικόνα, µε σκοπό να δούµε τι χορηγίες έχουν γίνει προς τη ΓΕΝΟΠ και για τη ΓΕΝΟΠ ή αντίστοιχα δάνεια. Νοµίζω ότι πρέπει να έχουµε µια εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πέφτουν οι υπογραφές για συµµαχία ∆ΕΗ - EDF σε πράσινες επενδύσεις

Αναδημοσίευση: Τα Νέα

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ συµµαχία στον τοµέα των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας για την από κοινού ανάπτυξη στην Ελλάδα ενός χαρτοφυλακίου εκατοντάδων πράσινων µεγαβάτ επισφραγίζουν εντός εβδοµάδας, και συγκεκριµένα την Πέµπτη, η∆ΕΗ µε τη γαλλικήΕDF Εnergies Νouvelles, θυγατρική του οµώνυµου ενεργειακού κολοσσού.

Την ηµέρα αυτή καταφτάνει στην Αθήνα ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας Πάρις Μουράτογλου για να υπογράψει την οριστική συµφωνία µε τονπρόεδρο της ∆ΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, σταγραφεία της επιχείρησης.

Τι προβλέπει η συµφωνία
Η συµφωνία, πουεγκρίθηκεστις27 Σεπτεµβρίου από το∆.Σ. της ∆ΕΗ,προβλέπει τη δηµιουργία µεικτών εταιρειών για κάθε ένα από τα έργα ΑΠΕ που θα αναπτύσσουν από κοινού οι δύο εταιρείες στην Ελλάδα, αρχής γενοµένης απότο µεγάλο υβριδικότης EDF στην Κρήτη.

Το υβριδικό αυτό πάρκο, προϋπολογισµού 350 εκατ. ευρώ, συγκαταλέγεται ανάµεσα στα έργα που ξεµπλόκαρε τον Σεπτέµβριο η ΡΑΕ και είναι η πιο ώριµη από τις επενδύσεις της γαλλικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Αποτελείται από αιολικά µαζί µε υδροηλεκτρικά έργα,συνολικής ισχύος90 µεγαβάτ, θα είναι από τα µεγαλύτερα του είδους του στην ευρύτερη περιοχή και η ∆ΕΗ προτίθεται να εισέλθει στο µετοχικό του κεφάλαιο µε ποσοστό 30%.

Στα επόµενα έργα της EDF, όπως τα αιολικά ισχύος 250 µεγαβάτ στη Φλώρινα και το έργο υποβρύχιας διασύνδεσης των ∆ωδεκανήσων µε ταυτόχρονη ανάπτυξη αιολικών, πρόθεση της ∆ΕΗ είναι να συµµετάσχει µε 49% στο µετοχικό κεφάλαιο των αντίστοιχων εταιρειών.

Ο προϋπολογισµός όλων αυτών των έργων ξεπερνά κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση Δ.Ε. 30.11.2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 28η ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
ΤΡΙΤΗ 30-11-2010 ΩΡΑ: 8:00 μ.μ.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Ενημέρωση – Ανακοινώσεις.
α) Έγγραφο Δ/ντή Δ/νσης Μελετών και Ανάπτυξης Ορυχείων για το χρονοδιάγραμμα απαλλοτρίωσης μετεγκατάστασης οικισμών.
β) Απάντηση ΤΕΕ για το ερώτημα του Τ.Ε.Ε. σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων για εκπόνηση μελετών Δήμου Καστοριάς από Αναπτυξιακή Εταιρία.
γ) Αποστολή από Πρόεδρο ΤΕΕ απόφασης Δ.Ε. και τεκμηρίωση σε σχέση με τον κώδικα αμοιβών των μηχανικών.
δ) Επιστολές ΤΕΕ Ηπείρου για το Σ.Ν. που τροποποιεί τις διατάξεις του κώδικα δημοσίων έργων (Ν. 3669/2008) και για την αναστολή των διατάξεων του ΚΕΝΑΚ ως προς την υποχρέωση υποβολής της μελέτης ενεργειακής απόδοσης από την 1-10-2010.
ε) Επιστολή ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την αναστολή εφαρμογής ΚΕΝΑΚ.
στ) Απόψεις και προτάσεις ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας επί του σχεδίου Π.Δ. «Οργανισμός Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».
ζ) Ανακοινώσεις Συλλόγου Εργαζομένων ΤΕΕ για τις συμβάσεις εργαζομένων ΤΕΕ.
η) Δ.Τ. ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας για τους συμβασιούχους.
θ) 2η τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ 11-12 Δεκεμβρίου .
ι) Επιστολή συν. Ξυλοφόρου Ακριβής για την υποχρέωση μελέτης κανονισμού θερμομόνωσης.

2. Εισήγηση Μ.Ε. Νέων Μηχανικών για πρόβλεψη δράσεων νέων μηχανικών.

3. Παρατηρήσεις Μ.Ε. Εκπαίδευσης και Έρευνας στην πρόταση της ΓΓΕΤ σχετικά με σεμινάρια για έρευνα και καινοτομία.

4. Συζήτηση για εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας

5. Συγκρότηση επιτροπής για εξέταση αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση Ο.Ε. για την ενδιάμεση αξιολόγηση του ΕΑΠ.

6. Αίτημα 3ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης για ενημέρωση μαθητών της Γ’ Λυκείου για τις Πολυτεχνικές Σχολές.

7. Επιστολή Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης για την εφαρμογή του άρθρου 30 του Ν. 3889/2010 στις εκκρεμείς διαδικασίες μελετών ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ.

Ο Πρόεδρος

Δ. Μαυροματίδης

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

EWEA: Renewables can boost Greek economy

The Greek government is convinced that investing in renewable energies is the most efficient way to reshape the country’s beleaguered economy, Greek Energy Minister Tina Birbili told Wind Directions magazine recently.

klik για τη συνέντευξη της ΥΠΕΚΑ κ. Τίνας Μπιρμπίλη...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ένωση: Συναντήσεις με φορείς

Συνάντηση με τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε Η « ΕΝΩΣΗ », υλοποιώντας την απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. με το σοβαρό θέμα που αφορά την περιοχή μας και τη ΔΕΗ της πώλησης – παραχώρησης του 40% ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ MW.

Το προεδρείο της « ΕΝΩΣΗΣ » κατέθεσε στο Δ.Σ. του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ τα εφιαλτικά σενάρια που θα προκύψουν για την περιοχή μας, εάν υλοποιηθούν τα απαράδεκτα σχέδια της Κυβέρνησης.
Ζητήσαμε από τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ να είναι δίπλα μας, δίπλα στους εργαζόμενους και στην τοπική κοινωνία.
Από την πλευρά του, το Δ.Σ του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ δήλωσε ότι συμφωνεί με τα αιτήματα μας και θα είναι δίπλα μας σε όποιους αγώνες πραγματοποιήσει το Σωματείο.

Συναδέλφοισσες-οι

Η « ΕΝΩΣΗ » θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών και με
όλους τους άλλους θεσμικούς φορείς του νομού,
με στόχο όλοι μαζί να αποτρέψουμε αυτές τις αποφάσεις
που εάν θα πραγματοποιηθούν το λεκανοπέδιο θα καταντήσει ΚΡΑΝΙΟY ΤΟΠΟΣ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ένωση: Λιγνίτης ο μαύρος χρυσός της χώρας

Για πάνω από 55 χρόνια η ΔΕΗ, χάρη στον λιγνίτη, παρέχει στους Έλληνες καταναλωτές την πιο φθηνή κιλοβατώρα σε όλη την Ευρώπη.
H xώρα μας είναι 5η στον κόσμο σε παραγωγή λιγνίτη.
Αυτός ο υπόγειος πλούτος « Ο Μαύρος Χρυσός » αποτελεί για την ΔΕΗ την πρώτη υλη για την παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής KWH για την χώρα μας.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που τα ιδιωτικά συμφέροντα θέλοντας να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της επιχείρησης και του Ελληνικού λαού ασκούν πίεση στην κυβέρνηση για την πώληση – παραχώρηση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής.
Η απόφαση της κ. Μπιρμίλη και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την πώληση – παραχώρηση του 40% δημιούργησε αναστάτωση στο συνδικαλιστικό κίνημα, στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στους εργαζόμενους της ΔΕΗ γιατί πουθενά στο Μνημόνιο δεν αναφέρεται για πώληση – παραχώρηση μονάδων της ΔΕΗ.
Αυτό το σενάριο το έχουν δημιουργήσει κάποιοι κύκλοι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να πάρουν το μεγάλο κομμάτι από την
« πίτα » που λέγεται ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Θέλουν να διαλύσουν την μεγαλύτερη και μόνη κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας που δημιουργήθηκε από το υστέρημα του Ελληνικού λαού.
Εάν παραχωρηθεί το 40% στους ιδιώτες τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι, ο Έλληνας καταναλωτής θα πληρώνει πολύ πιο ακριβό το ρεύμα.
Η πώληση - παραχώρηση των μονάδων θα δημιουργήσει την απογύμνωση της επιχείρησης, θα χαθούν θέσεις εργασίας, και παράλληλα τεχνογνωσίας.
Η τοπική αγορά θα οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό, και μάλιστα σε αυτή την χρονική στιγμή, που τόσο ανάγκη υπάρχει για οικονομική τόνωση στην Ελληνική κοινωνία.
Εάν οι ιδιώτες θέλουν να γίνουν ανταγωνιστικοί και να αποκτήσουν πρόσβαση σ΄αυτό το φθηνό καύσιμο που λέγεται λιγνίτης, στην Δράμα, και την Ελλασόνα σύμφωνα με γεωλογικές εύρενες, υπάρχουν εκατομμύρια τόνοι λιγνίτη.
Ιδού Πεδίον Δόξης Λαμπρό, να επενδύσουν οι ιδιώτες εκεί, να βάλουν από τα δικά τους χρήματα να κατασκευάσουν νέες λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, να διανοίξουν νέα ορυχεία, να προσφέρουν ανάπτυξη στις περιοχές αυτές, να δώσουν νέες θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες και όχι να πάρουν από τις ήδη υπάρχουσες λιγνιτικές μονάδες το 40%.
Την απελευθέρωση με ίσους όρους χωρίς προνομιακή μεταχείριση υπέρ των ιδιωτών και με την διασφάλιση της φθηνής ΚWΗ για τον Έλληνα καταναλωτή εμείς σαν συνδικαλιστικό κίνημα δεν την φοβόμαστε.
Δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε άνισους όρους σε βάρος της ΔΕΗ και:
Καλούμε τον πρωθυπουργό της χώρας να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ότι η ΔΕΗ δεν πωλείται, δεν ιδιωτικοποιείται και παραμένει Δημόσια Επιχείρηση με ποσοστό 51% στο Κράτος.
Σε αντίθετη περίπτωση το συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι παρών.

Θα κάνουμε τα πάντα να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ΔΕΗ.
Το χρωστάμε στον εαυτό μας το χρωστάμε στις οικογένειες μας.

Εμείς μένουμε σταθερά στο σύνθημά μας :

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μεταξύ Γιώργου, Αρη και Τσε

Αναδημοσίευση: Βήμα

ΣΤΗ ΜΑΧΗ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας με τα πανάκριβα έπαθλα της παραγωγής, της κερδοφορίας, της υποχρεωτικής κατανάλωσης (ποιος θα σταματήσει να καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα;) και των εξαγωγών, η ΔΕΗ κατέχει ούτως ή άλλως περίοπτη θέση τόσο για το μέγεθός της όσο και για το... Συνδικάτο της. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 22.000 εργαζόμενους στην επιχείρηση, έχει και αυτή όμως το δικό της «πρόσωπο», τον πρόεδρό της κ. Ν. Φωτόπουλο ο οποίος αντιτάχθηκε σθεναρά και με επιτυχία μέχρι σήμερα σε κάθε προσπάθεια πώλησης περιουσίας της ΔΕΗ, συνεταιρισμού με μειοψηφικό πακέτο ή ανοίγματος της αγοράς με όρους που ο ίδιος και η ΓΕΝΟΠ δεν θεωρούν συμφέροντες για την Επιχείρηση. Αλλά και η ίδια η ΓΕΝΟΠ το τελευταίο χρονικό διάστημα απέκτησε αρνητική δημοσιότητα, με αφορμή ένα δάνειο 500.000 ευρώ που πήρε με τόκο 7% από τη ΔΕΗ. Η είδηση της σύναψης του δανείου δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα με τις ανακοινώσεις της επιχείρησης, γεγονός που έδωσε λαβή σε «εχθρούς και φίλους» να κάνουν λόγο για «δωράκι» του κ. Ζερβού
σε μια σημαδιακή στιγμή για την επιχείρηση, δηλαδή στη «ρωγμή του χρόνου» με την τρόικα στα κεραμίδια, την απελευθέρωση της αγοράς επί θύραις και τη σκληρή κόντρα στην ηγεσία της επιχείρησης να υποβόσκει.

Η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη ζήτησε εγγράφως εξηγήσεις για το δάνειο που έλαβε η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ απάντησε με δημόσια ανακοίνωση ότι «όλα έγιναν σύννομα», αλλά η ακτιβίστρια υπουργός ανταπάντησε προχθές, επίσης με δημόσια πρόσκληση, στη ΔΕΗ να δώσει περισσότερες έγγραφες εξηγήσεις και να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία δανειοδότησης των συνδικαλιστών την τελευταία δεκαετία. Οι τριγωνικές σχέσεις Μπιρμπίλη- Ζερβού- Φωτόπουλου έχουν πλέον πάρει φωτιά!

Τεχνικός της ΔΕΗ ο κ. Φωτόπουλος, εναερίτης από το 1986 οπότε προσλήφθηκε στην επιχείρηση, 48 χρόνων σήμερα, θυμίζει αγωνιστική μορφή της δεκαετίας του ΄50 ή, κατά τους άσπονδους φίλους του, θυμίζει «διεθνιστή του Μεσοπολέμου».

Δηλώνει ξεκάθαρα «αριστερό ΠαΣοΚ - αλλά στο ΠαΣοΚ χωράμε όλοι», ενώ διαφωνεί ανοιχτά με το μνημόνιο και όπως λέει: «Το έχω πει ευθέως στον πρόεδρο, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ διότι τον θεωρώ τίμιο και με καλές προθέσεις, αλλά διαφωνώ ριζικά και προτιμώ να του το λέω». Ετσι περιγράφει τη σχέση του με τον κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ στο γραφείο του υπάρχει ένα μικρό... μουσείο φωτογραφιών με τους ήρωές του: τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κάρολο Μαρξ, τον Αρη Βελουχιώτη και τον Τσε Γκεβάρα. Υπάρχει και μια φωτογραφία, μικρότερη πάντως σε μέγεθος, στην οποία ο κ. Φωτόπουλος εναγκαλίζεται με τον κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά οι αναμνήσεις από τον Ανδρέα είναι ισχυρότερες. Με καταγωγή από την Αμαλιάδα, παιδί μεταναστών στη Γερμανία, μεγάλωσε με τη γιαγιά του στο Περιστέρι, όπου και μένει ακόμη, και σίγουρα αυτή η διαδρομή τον έχει σημαδέψει.

Οπως άλλωστε έχει αποτυπωθεί τόσο στον χαρακτήρα του όσο και στην πολιτική του συμπεριφορά η ένταξή του το 1979 στη διεθνιστική οργάνωση «Ξεκίνημα», η οποία τότε δρούσε ουσιαστικά μέσα στο ΠαΣοΚ ως «εισοδιστική φράξια». Για όσους δεν το γνωρίζουν, ανάλογη ήταν και η διαδρομή, όχι όμως και η εξέλιξη, του καλού του φίλου Γιάννη Παναγόπουλου , σημερινού προέδρου της ΓΣΕΕ.

Πρόσφατα σχολιάστηκε ευρύτατα η κίνησή του να στείλει γραπτό μήνυμα στα κινητά των βουλευτών του ΠαΣοΚ, με το οποίο τους απειλούσε ευθέως με φράσεις όπως: «Θα φτάσουμε στα άκρα» και «Θα ματώσουμε», ή «Εμείς δεν διστάζουμε να πάμε φυλακή» και «Θα πάνε φυλακή όσοι βάλουν υπογραφές» (το τελευταίο αφορούσε τις αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ θίγουν τη ΔΕΗ).

Ανθρωπος μάλλον τραχύς στις εκφράσεις του και βλοσυρός στην όψη, στην παράδοση των παλαιών τεχνικών- συνδικαλιστών της επιχείρησης, δεν διστάζει να πει τη γνώμη του τόσο για τα εσωτερικά της ΔΕΗ, με τη γνωστή κόντρα Ζερβού - Μπαράτση, όσο και για τη σχέση του κ. Α. Ζερβού με την υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.

Μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει γνωστό τι μεσολάβησε για τις αλλαγές στις προτιμήσεις του καθενός, αλλά ο κ. Φωτόπουλος έχει πάρει φόρα, χωρίς πάντως να εννοεί την κυρία Μπιρμπίλη σε αυτά που θα πει: «Ο κ. Ζερβός, με τις ανυποχώρητες θέσεις του, έχει ενοχλήσει πολλούς. Αντέδρασε στην ανάθεση του μεγάλου φωτοβολταϊκού της Κοζάνης σε αμερικανική εταιρεία με μειοψηφική συμμετοχή της ΔΕΗ και απλώς ζήτησε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό. Με το ρομαντικό ως μελοδραματικό ύφος που διακρίνει τις δηλώσεις του, δεν δίστασε πρόσφατα να αδειάσει πολλά τσουβάλια λιγνίτη έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης για να υποδεχθεί την τρόικα.

Αντί της τρόικας, στο γραφείο της υπουργού ανέβηκε ο ίδιος με όλο το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ για να εκφωνήσει λόγο ο οποίος κατέληγε με την επωδό: «Να το έχετε καλά στο μυαλό σας, η ΔΕΗ δεν ξεπουλιέται».

Επιμένει ότι στην παρούσα φάση «πολλοί θα ήθελαν να ξεφορτωθούν τον Ζερβό, γι΄ αυτό του “χρεώνουν” το δάνειο στη ΓΕΝΟΠ, διότι δεν δέχτηκε να πουληθούν μονάδες της ΔΕΗ και πρότεινε την ανταλλαγή λιγνιτικής παραγωγής - ένα σχέδιο που εκπόνησε ο ίδιος, αλλά δεν συμφέρει όσους θέλουν να αγοράσουν φθηνά την επιχείρηση» . Ο ίδιος εξηγεί, με γλώσσα που θυμίζει τα τέλη του 1974, ότι: «Πριν από 32 χρόνια μπήκα στο ΠαΣοΚ για ν΄ αλλάξουμε τον κόσμο, δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό» .

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 500.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ

Ο κ. Ν. Φωτόπουλος (αριστερά) με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβό και την κυρία Μπιρμπίλη. Η υπουργός Περιβάλλοντος ζήτησε εγγράφως εξηγήσεις για το δάνειο που έλαβε η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ
Στην ερώτηση για ποιο λόγο το ΥΠΕΚΑ συντηρεί τόσο πολύ το θέμα της δανειοδότησης της ΓΕΝΟΠ με 500.000 ευρώ από τη ΔΕΗ,ο κ.Φωτόπουλος εκτιμά: «Το θέμα το συντηρεί η κυρία Μπιρμπίλη επειδή η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στα θέματα του λιγνίτη,αλλά και επειδή έχουμε προσφύγει κατά του μνημονίου και ενοχλούμε πολλούς.Ούτε δωρεά δεχτήκαμε ούτε χορηγία.Ενα έντοκο δάνειο πήραμε,πού είναι το έγκλημα;».

Βέβαια ο αντίλογος είναι ότι το δάνειο δόθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή που η ΓΕΝΟΠ στήριξε τις απόψεις του κ. Α.Ζερβού για την απελευθέρωση και εδώ ο κ.Φωτόπουλος ξεσπαθώνει: «Δυστυχώς,η κυρία Μπιρμπίλη στήριζε μέχρι σήμερα τη ΔΕΗ και τον κ.Ζερβό,αλλά πλέον έχει κάνει πίσω.Την πίεσαν πολύ; Μετάνιωσε;

Δεν γνωρίζω.Πάντως πρέπει να παραδεχτώ ότι η Τίνα δεν έκανε εγκλήματα όπως άλλοι,άσχετα εάν τελευταία δεν στηρίζει όπως παλιά τον πρόεδρο της ΔΕΗ».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τρεις Νέες «Καυτές Πατάτες» στα Χέρια της Τίνας

Αναδημοσίευση: energia.gr

Παρέμβαση Κομισιόν για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα - Νέα μεγάλη αύξηση στο τέλος ΑΠΕ ζητεί ο ΔΕΣΜΗΕ - Δεν θέλουν τη λύση των swaps ενέργειας με ΔΕΗ οι εγχώριοι όμιλοι. Τι δείχνουν οι πρωθυπουργικές συστάσεις.

Παρακολουθώντας σχεδόν επί 20 χρόνια το ενεργειακό ρεπορτάζ, νομίζω ότι διάγουμε την δυσκολότερη καθ΄ όλο αυτό το χρονικό διάστημα συγκυρία για την πολιτική ηγεσία του ενεργειακού τομέα, η οποία ανήκει εδώ και έναν χρόνο στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Τίνα Μπιρμπίλη, στην θέση της οποίας, ειλικρινά, δεν θα ήθελα καθ΄οιονδήποτε τρόπο να βρίσκομαι!



Στα γνωστά και πολλά ανοικτά μέτωπα, το ρεπορτάζ της “Α” σήμερα έρχεται να αποκαλύψει τρία νέα και καυτά που έρχονται προς επίλυση στα χέρια της υπουργού. Συγκεκριμένα:



Τα θαλάσσια αιολικά



1) Η Κομισιόν, δια της Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών έχει παρέμβει, προφανώς έπειτα από προσφυγή επιχειρηματικού ομίλου, στο ζήτημα των θαλάσσιων αιολικών πάρκων. Άριστα πληροφορημένες πηγές μας αναφέρουν ότι στην επιστολή που έχει σταλεί στο τέλος Ιουλίου – έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – επισημαίνεται ότι η απόφαση του υπουργείου να ξεκινήσει διαγωνισμούς και λειτουργεί “απολύτως απαγορευτικά” για την πραγματοποίηση επενδύσεων αλλά και καταργεί τα ώριμα δικαιώματα επενδυτών που είχαν ήδη προχωρήσει σε μελέτες, χωροθετήσεις και λοιπά για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε θαλάσσιες περιοχές.



Αλλά η Κομισιόν έχει ενστάσεις και ως προς το μεταβατικό καθεστώς που εφαρμόζει η νέα νομοθεσία, προκειμένου να δοθεί ένα προβάδισμα στη διαγωνιστική διαδικασία για αυτούς ακριβως τους εγχώριους ομίλους που είχαν προχωρήσει σε κάποιο βαθμό τα σχέδιά τους. Και θεωρώντας ότι παραβιάζονται οι κοινοτικές οδηγίες 17 και 18 του 2004 περί δημοσίων συμβάσεων ζητεί ρυθμίσεις που “δεν θα απαγορεύουν την εξέλιξη των ήδη υπβληθεισών αιτήσεων”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αλλά και που θα αποτρέψουν και μελλοντικές παραβάσεις των όρων του ανταγωνισμού στη διαγωνιστική διαδικασία και την εμπλοκή συγχρηματοδοτήσεων των έργων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Θυμίζουμε ότι μεγάλα off shore έργα έχουν δρομολογήσει οι Iberdrola/Ρόκας, ΓΕΚ-Τέρνα, Ελληνική τεχνοδομική, Κοπελούζος, Ρέστης – Φειδάκης κ.α.



Το τέλος ΑΠΕ



2) Ο ΔΕΣΜΗΕ βρίσκεται στα όρια πτώχευσης, με έλλειμμα 45 εκατ. ευρώ φέτος και άλλα 50 εκατ. ευρώ πέρσι, με τους ορκωτούς ελεγκτές να ζητούν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον κατά 25 εκατ. ευρώ (51-49 για Δημόσιο και ΔΕΗ). Έτσι, όπως πληροφορείται η “Α”, ο Διαχειριστής έχει εισηγηθεί αύξηση του τέλους των ΑΠΕ – εισπράττεται με τους λογαρισμούς ρεύματος και αποπληρώνει τους παραγωγούς ενέργειας από ΑΠΕ- για όλους τους καταναλωτές στα 7,18 ευρώ ανά μεγαβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας. Θυμίζουμε ότι το τέλος ΑΠΕ έχει οριστεί περίπου στα 1,8 ευρώ ανά μεγαβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά από 1/1/2011, ενώ υπάρχουν διφορετικές χρεώσεις στις εμπορικές και βιομηχανικές καταναλώσεις.

To ελληνικό όχι στο swap



3) Οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι διαφωνούν με την λύση που προκρίνει η ΔΕΗ για την ανταλλαγή ( swap) ενέργειας με την ΔΕΗ, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, πολύ απλά γιατί βλέπουν ότι θα μείνουν εκτός νυμφώνος. Η εγχώρια ιδιωτική παραγωγή ηλεκτρισμού γίνεται κυρίως από φυσικό αέριο και ΑΠΕ, δηλαδή από ακριβές πηγές και, προφανώς, σε έναν διαγωνισμό ο x εγχώριος όμιλος που θα προτείνει στην ΔΕΗ ανταλλαγή ενέργειας, προκειμένου να πάρει από εκείνη φθηνό ηλεκτρισμό από λιγνίτη, θα είναι κατα πόλυ ακριβότερος σε σχέση με έναν όμιλο του εξωτερικού που θα προτείνει ανταλλαγή ενέργειας από υδροηλεκτρικούς, πετρελαϊκούς, λιθανθρακικούς ή, ακόμη, και πυρηνικούς σταθμούς.



Αυτός είναι ο λόγος που οι Έλληνες ιδιώτες προτιμούν τη λύση της ενοικίασης μονάδων της ΔΕΗ και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι εκτάκτως συναντήθηκε προχτές Πέμπτη ο πρόεδρος του ΕΣΑΗ (είναι ο σύνδεσμος των ιδιωτών παραγωγών ηλεκτρισμού) κ. Σάκης Καλλιτσάντσης με την υπουργό ΠΕΚΑ στην Αμαλιάδος.



Όπως δεν είναι και τυχαίες οι αναφορές του πρωθυπουργού, στην διάρκεια του τελευταίου υπουργικού συμβολίου, κατά τις οποίες η απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ενέργειας θα πρέπει να γίνει με τρόπο που θα ενισχύει την ελληνική παραγωγή...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αναζωογόνηση... ερευνών για πετρέλαιο στην Ελλάδα

Αναδημοσίευση: express.gr

TO «πράσινο φως» για την εκμετάλλευση των πιθανών ενεργειακών πόρων του Αιγαίου, του Ιονίου και της θαλάσσιας περιοχής νότια της Κρήτης έδωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ανακοινώνοντας πως θα επικαιροποιηθεί ο σχετικός νόμος που υπήρχε παλαιότερα, διότι –όπως είπε– υπάρχουν πρόσφατες εξελίξεις όχι μόνο στο Διεθνές Δίκαιο αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο. Hδη, είναι ένα αντικείμενο που εξετάζει το αρμόδιο υπουργείο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια περί συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου, ωστόσο κατέστησε σαφές πως η χώρα μας ενδιαφέρεται για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες – ΑΟΖ) με όλες τις γειτονικές μας χώρες. Eφερε, μάλιστα, το πρόσφατο παράδειγμα της σχετικής συμφωνίας με την Αλβανία, τις συζητήσεις με τη Λιβύη και την Αίγυπτο, ενώ εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Τουρκία και την Κύπρο. «Το Δίκαιο της Θάλασσας», τόνισε, «εξελίσσεται και προφανώς και εμείς από την πλευρά μας λαμβάνουμε υπόψη αυτές τις εξελίξεις». Διευκρίνισε, πάντως, πως «οι ΑΟΖ δεν είναι –όπως είπε– κάποιο μαγικό χαρτί, με υπερφυσικές ιδιότητες που λύνει όλα τα προβλήματα».

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας στην Ωρα του Πρωθυπουργού σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία, εφόσον υπάρχει η απειλή του «casus belli», επίσης γιατί αμφισβητούνται κυριαρχικά μας δικαιώματα με τις συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις, επειδή δεν έχει αναγνωρίσει η Τουρκία το οικουμενικό Δίκαιο της Θάλασσας και, τέλος, γιατί δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δικαστήριο της Χάγης. Απέδωσε, μάλιστα, την ανακίνηση του θέματος σε επικοινωνιακούς λόγους που εκπορεύονται από την τουρκική πλευρά. Παρά ταύτα, ο Γ. Παπανδρέου έκανε γνωστό ότι με πρωτοβουλία της Ελλάδας θα ζητηθεί να γίνει ανοικτή συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Eνωση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, εφόσον η γειτονική χώρα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχουν τεθεί στον οδικό της χάρτη.
Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να διευκρινίσει αν υπάρχει «μυστική διπλωματία» και «μυστικές συνομιλίες» με την Τουρκία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Τροπολογία - προσθήκη για τους ημιυπαίθριους

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή τροπολογία- προσθήκη για τους ημιυπαίθριους χώρους.
Τα σημαντικότερα σημεία είναι:

* Δίνεται παράταση 2 μηνών (έως 28.12.2010) στις αιτήσεις που αποστέλλονται ταχυδρομικώς, στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες.
* Αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων και η χρονική διάρκεια πληρωμής του προστίμου διατήρησης των χώρων. Για τα ακίνητα κατοικίας σε δέκα δόσεις, εντός 30 μηνών και για τα ακίνητα άλλης χρήσης σε οκτώ δόσεις εντός 32 μηνών.
* Για τους χώρους που διατηρούνται δεν οφείλονται αναδρομικά οποιοιδήποτε φόροι.
* Η διατήρηση των χώρων δεν μεταβάλλει τα στοιχεία των δηλώσεων ακινήτων (Ε9) και δεν επηρεάζει το φόρο ακίνητης περιουσίας. Επιπλέον, για τους διατηρούμενους χώρους δεν τροποποιούνται τα δημοτικά τέλη.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο Σχέδιο Νόμου «Σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας και Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας, εποπτεία και βελτίωση του θεσμού του Τεχνικού Ελέγχου οχημάτων για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας και την προστασία του περιβάλλοντος, Κύρωση Σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ο.Α.Σ.Θ. και άλλες διατάξεις»
Προς τη Βουλή των Ελλήνων

Αιτιολογική Έκθεση
Με την παρούσα ρυθμίζονται ειδικά θέματα που αφορούν στην εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β' του ν. 3843/2010 (ΦΕΚ Α' 62). Ειδικότερα, με την παρ. 1 προστίθεται στην περ. β' της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3843/2010, που αφορά στην υπεύθυνη δήλωση που υποβάλουν οι κύριοι των διατηρούμενων χώρων, ότι η ημερομηνία μετατροπής της χρήσης του χώρου πρέπει να είναι προγενέστερη της ανωτέρω υπεύθυνης δήλωσης.
Με την παρ. 2 αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων και η διάρκεια αποπληρωμής του ειδικού προστίμου του άρθρου 6 του ν. 3843/2010. Ενόψει των παρουσών συνθηκών οικονομικής κρίσης η ανωτέρω αύξηση του αριθμού των δόσεων και της διάρκειας αποπληρωμής θεωρείται εύλογη. Με την παρ. 3 προστίθεται στην παρ. 8 του άρθρου 6 του ν. 3843/2010, που αφορά στα στοιχεία, τα οποία υποχρεούνται να αποστείλουν οι πολεοδομικές υπηρεσίες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος,
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η συνολική αναγκαία γη.
Με την παρ. 4 παρατείνεται κατά δύο (2) μήνες ο χρόνος υποβολής των δικαιολογητικών της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3843/2010, όταν η υποβολή τους γίνεται με συστημένη επιστολή στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία. Η επιμήκυνση της σχετικής προθεσμίας των έξι μηνών είναι αναγκαία προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα λειτουργίας των αρμόδιων πολεοδομικών υπηρεσιών, που ενδέχεται να προκληθούν από την αυτοπρόσωπη εμφάνιση μεγάλου αριθμού ιδιοκτητών ακινήτων στις πολεοδομικές υπηρεσίες μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών με συστημένη επιστολή.

Με την παρ. 5 καθορίζεται ότι για τους χώρους που διατηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 δεν οφείλεται αναδρομικά οποιοσδήποτε φόρος. Τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι δεν αναζητούνται. Οι παραπάνω διατηρούμενοι χώροι δεν λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επιπλέον, η αλλαγή της χρήσης του ακινήτου που επέρχεται με την υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 3843/2010 δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των τελών του ν. 25/1975 και του άρθρου 25 του ν. 1828/1989.
Οι ρυθμίσεις της παρ. 5 ισχύουν αναδρομικά από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 3843/2010.


Άρθρο .
«Ρύθμιση θεμάτων του ν. 3843/2010»

1. Η περ. β' της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 (ΦΕΚ Α' 62)
αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«β. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 εις διπλούν, στην οποία περιλαμβάνονται τα ατομικά στοιχεία, ο αριθμός φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), η δημόσια οικονομική υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) φορολογίας του κυρίου του ακινήτου, ο αριθμός και το έτος της οικοδομικής άδειας, το εμβαδόν και η χρήση του χώρου, η ημερομηνία μετατροπής της χρήσης του, η οποία πρέπει να είναι προγενέστερη της δήλωσης αυτής, καθώς και εάν πρόκειται για ακίνητο πρώτης κατοικίας, άλλης κατοικίας ή ακίνητο άλλης χρήσης. Η δήλωση συνοδεύεται από τεχνική έκθεση μηχανικού. Στην έκθεση αυτή περιλαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο η περιγραφή του χώρου, το εμβαδόν του, η χρήση του, καθώς και η έκταση γης που προκύπτει από τη διαίρεση του εμβαδού του δηλούμενου χώρου με τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης του ακινήτου. Στην τεχνική έκθεση επισυνάπτονται αντίγραφα του στελέχους της οικοδομικής άδειας, του τοπογραφικού διαγράμματος της άδειας και της κάτοψης του ορόφου, όπου εμφαίνεται ο χώρος για τον οποίο ζητείται η υπαγωγή του στη ρύθμιση αυτή.».

2. Η παρ. 4 του άρθρου 6 του ν. 3843/2010 αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«4. Το ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εντός τριάντα (30) μηνών για τα ακίνητα κατοικίας και εντός τριάντα δύο (32) μηνών για τα ακίνητα άλλης χρήσης (πλην
κατοικίας) από την έναρξη ισχύος του ν. 3843/2010, ολόκληρο ή τμηματικά σε δέκα (10) και οκτώ (8) ισόποσες δόσεις αντίστοιχα, εκ των οποίων η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός προθεσμίας δώδεκα (12) μηνών από την έναρξη ισχύος του ίδιου ως άνω νόμου. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής κατά το χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 10%.».

3. Η παρ. 8 του άρθρου 6 του ν. 3843/2010 αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«8. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι πολεοδομικές υπηρεσίες αποστέλλουν χωρίς καθυστέρηση σε ηλεκτρονική μορφή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συγκεντρωτικά στοιχεία ανά πρωτοβάθμιο Ο.Τ.Α. για το σύνολο των δηλώσεων που υποβλήθηκαν, τη συνολική επιφάνεια των χώρων που διατηρούνται, τη συνολική αναγκαία γη, τα συνολικά ποσά των ειδικών προστίμων, καθώς και ακριβή αντίγραφα του ηλεκτρονικού αρχείου ή ειδικού βιβλίου όπου καταχωρήθηκαν οι δηλώσεις.».

4. Η προβλεπόμενη στην παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 (ΦΕΚ Α' 62)
προθεσμία των έξι (6) μηνών, για την υποβολή των δικαιολογητικών της παρ. 2 του άρθρου 5 του ίδιου ως άνω νόμου με συστημένη επιστολή στην πολεοδομική υπηρεσία παρατείνεται αφότου έληξε κατά δύο (2) μήνες.

5. α. Για τους χώρους που διατηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του
άρθρου 5 του ν. 3843/2010 δεν οφείλεται αναδρομικά οποιοσδήποτε φόρος. Τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι δεν αναζητούνται.
β. Οι χώροι που διατηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 δεν λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης ασφαλιστικής νομοθεσίας. Ειδικά ως προς τον φόρο ακίνητης περιουσίας και για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων, οι τακτοποιούμενοι χώροι συνεχίζουν να λαμβάνονται φορολογικά υπόψη όπως ήταν προ της τακτοποίησής τους. γ. Η αλλαγή της χρήσης του ακινήτου που επέρχεται με την υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 3843/2010 δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των τελών του ν. 25/1975 και του άρθρου 25 του ν. 1828/1989, όπως ισχύει.
Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου ισχύουν αναδρομικά από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 3843/2010.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Δελτίο Τύπου για επερώτηση Μπακογιάννη

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ - ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑ Η ΚΥΡΙΑ … SIEMENS ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
Σε συνέχεια των γνωστών επιθέσεων της κυρίας Μπακογιάννη ενάντια στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές χθες κατέθεσε επερώτηση για το… μέγα θέμα, για το μέγα σκάνδαλο του ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε ΕΝΤΟΚΟ δάνειο από την Επιχείρηση και όχι χορηγία ή δωρεά από το οποίο η ΔΕΗ δεν θα χάσει– θα κερδίσει !!

Τι ντροπή!

Τι υποκρισία!

Τι ειρωνεία!

Που ήσασταν κυρία Μπακογιάννη όλα αυτά τα χρόνια που ληστευόταν και βιαζόταν η ΔΕΗ και οι καταναλωτές;

Που ήσασταν όταν γίνονταν οι «βούτες» των ιδιωτών με την αλχημεία στην Οριακή Τιμή του Συστήματος στο ταμείο της ΔΕΗ και τις τσέπες των καταναλωτών;

Που ήσασταν όταν γίνονταν ο αποχαρακτηρισμός της άδειας της εταιρείας ΑτΕ;

Που ήσασταν όταν κοντέψαμε να πληρώσουμε δυο φορές την κατασκευή του εργοστασίου στο Αλιβέρι και εργοστάσιο δεν θα είχαμε;

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ:

-Γιατί δεν καταθέσατε επερώτηση για το ότι το δημόσιο χρωστάει στη ΔΕΗ 100 εκ. από απλήρωτους λογαριασμούς;
-Γιατί δεν καταθέσατε επερώτηση για το ότι η εταιρεία ΑτΕ χρωστάει 146 εκ. € και δεν πληρώνει;
-Γιατί δεν καταθέσατε επερώτηση για το ότι μια χούφτα αεριτζήδες χωρίς ίχνος επένδυσης, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο, χωρίς τη δημιουργία μιας θέσης εργασίας αρπάζουν – αποσπούν χωρίς η ΔΕΗ να μπορεί να αντιδράσει (γιατί η κυβέρνηση δεν της το επιτρέπει) τους κερδοφόρους πελάτες της;
- Γιατί δεν καταθέσατε επερώτηση γιατί αναγκάζουν τη ΔΕΗ να τροφοδοτεί με ρεύμα ακόμα και εκείνους τους ανταγωνιστές της που έχουν δικές τους μονάδες παραγωγής ρεύματος δίνοντας τους το ρεύμα φθηνότερα από ότι της κοστίζει ζημιωμένη έτσι με εκατοντάδες εκατομμύρια €;
- Γιατί δεν καταθέσατε επερώτηση για τις μεθοδεύσεις και την βρωμιά που στήνεται να δουλεύει το κορόιδο η ΔΕΗ και να της αρπάζουν το λιγνίτη στην τιμή κόστους (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ) για να οικονομάνε οι κ.κ. ιδιώτες;


Αλλά τι ρωτάμε

Αφού αυτούς εκπροσωπείτε και για αυτούς αγωνιάτε!

Γι αυτό και αυτή η λύσσα

Γι αυτό και αυτό το μίσος ενάντια στους συνδικαλιστές.

Ακριβώς επειδή χαλάνε τη σούπα των φίλων σας.

Ξέρουμε κυρία Μπακογιάννη ποιοι συνδικαλιστές είναι αρεστοί σε εσάς.

Είναι οι μουγκοί, είναι τα άβουλα πλάσματα, είναι οι διαπλεκόμενοι.

Εμείς όμως όσο και αν προσπαθείτε το στόμα δεν θα μας το κλείσετε γιατί σε εμάς δεν αρέσουν οι χορηγίες και δεν δεχόμαστε χορηγίες από καμία SIEMENS.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΝΩΣΗ: Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε Η « ΕΝΩΣΗ », υλοποιώντας την απόφαση του

Συνάντηση με το ΕΒΕ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε Η
« ΕΝΩΣΗ », υλοποιώντας την απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. με το σοβαρό θέμα που αφορά την περιοχή μας και τη ΔΕΗ της πώλησης – παραχώρησης του 40% ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ MW.

Το προεδρείο της « ΕΝΩΣΗΣ » κατέθεσε στο Δ.Σ. του ΕΒΕ τα εφιαλτικά σενάρια που θα προκύψουν για την περιοχή μας εάν υλοποιηθούν αυτά τα απαράδεκτα σχέδια της Κυβέρνησης.
Ζητήσαμε από το ΕΒΕ να είναι δίπλα μας, δίπλα στους εργαζόμενους και στη τοπική κοινωνία.
Από την πλευρά του, το Δ.Σ του ΕΒΕ δήλωσε ότι τους βρίσκει συμφώνους με τα αιτήματα μας και θα είναι δίπλα μας σε όποιους αγώνες πραγματοποιήσει το Σωματείο.

Συναδέλφοισσες-οι

Η « ΕΝΩΣΗ » θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών και με όλους τους άλλους θεσμικούς φορείς του νομού με στόχο όλοι μαζί να αποτρέψουμε αυτές τις αποφάσεις που θα καταντήσουν το λεκανοπέδιο Μαντούδι της Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Παραδεκτή από το Ευρωκοινοβούλιο η Αναφορά έντεκα περιβαλλοντικών οργανώσεων για παραβάσεις της ΔΕΗ και της Πολιτείας

Ευχάριστα νέα είχαμε προχθές στην Οικολογική Κίνηση Κοζάνης. Ηλθε η απάντηση από το Ευρωκοινοβούλιο για την Αναφορά που υποβάλαμε το Μάιο εξ ονόματος έντεκα (11) περιβαλλοντικών οργανώσεων των Λιγνιτικών Κέντρων Δυτ. Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.
Υπενθυμίζεται ότι η Αναφορά ήταν μια εμπεριστατωμένη νομοτεχνική εργασία, που συντάχτηκε με πρωτοβουλία της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης και βασίστηκε σε είκοσι επίσημα ντοκουμέντα (μετρήσεις της ΔΕΗ, του ΤΕΙ, του Κέντρου Περιβάλλοντος, σε πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη, των επιθεωρητών περιβάλλοντος, στο Ίδρυμα Μαραγκοπούλου κλπ). Η Αναφορά έχει δύο βασικά κεφάλαια:• Το 1ο αναφέρεται στα «Σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις αντίστοιχες παραβάσεις της νομοθεσίας, που παρατηρούνται στα δύο Λιγνιτικά Κέντρα της ΔΕΗ».
• Το 2ο επικεντρώνεται στα «Αιτήματα-μέτρα που πρέπει να ικανοποιηθούν και για τα οποία ζητείται η συνδρομή του Ευρωκοινοβουλίου». Στο κεφάλαιο αυτό υπογραμμίζεται επίσης και η επιτακτική ανάγκη για αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου της χώρας (σταδιακή απεξάρτηση από λιγνίτη και στήριξη στις ΑΠΕ).

Η Αναφορά είχε υποβληθεί κατά την επίσκεψη εκπροσώπων των έντεκα περιβαλλοντικών οργανώσεων στο Ευρωκοινοβούλιο μετά από πρόσκληση των Οικολόγων Πράσινων. Για την υποστήριξη της Αναφοράς υποβλήθηκε παράλληλη Ερώτηση στην Κομισιόν από τον Ευρωβουλευτή των Πρασίνων Μ. Τρεμοπουλο.

Στην απάντηση λοιπόν της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η πρόεδρος της Επιτροπής κ. Erminia Mazzoni μας πληροφορεί ότι «τα θέματα που θίγονται στην Αναφορά είναι παραδεκτά σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου» και ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διεξαγάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος»

Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα βέβαια έχουμε μακρύ δρόμο ακόμη, αλλά το πρώτο βήμα έγινε. Οι οργανώσεις που υπογράφουν την Αναφορά είναι:
1. Οικολογική Κίνηση Ν. Κοζάνης
2. Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της περιοχής Αγ. Δημητρίου-Ρυακίου
3. Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Δήμου Ελλησπόντου.
4. Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη
5. Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής
6. Σύλλογος πληττομένων από τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ ΛΙΠΤΟΛ-ΔΕΗ Μαυροπηγής
7. Σύλλογος Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου
8. Οικολογική και Κοινωνική Παρέμβαση Πτολεμαΐδας
9. Σύλλογος Περιβάλλοντος Μελίτης N. Φλώρινας «ο Σκαντζόχοιρος»
10. Παρεμβατική Κίνηση Μεγαλόπολης
11. «Πανός ενδιαίτημα» Αρκαδίας

Ο Συντονιστής της πρωτοβουλίας των 11 οργανώσεων
Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Όχι στον αποπροσανατολισμό

ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ¨ΘΑΨΟΥΝ¨ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Φαντάζει πραγματικά, αν όχι γελοίο ,τουλάχιστον κακόγουστο αστείο το γεγονός ότι την ώρα που επιχειρούν:
• Να ξεπουλήσουν την μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας
• Να ρίξουν στο στόμα των λεόντων το 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μας Σταθμών Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
• Να γονατίσουν τους εργαζόμενους του μόχθου που τροφοδοτούν με την εργασία, τον κόπο και τη ζωή τους τα εργοστάσια παραγωγής Η/Ε
• Να στραγγίξουν την υπομονή και την ελπίδα μας
• Να κλείσουν τα μάτια του κόσμου για να μην βλέπει τις αυξήσεις στο ρεύμα και τα υπέρογκα και προκλητικά χρέη των ιδιωτικών συμφερόντων.
Αυτήν ακριβώς την ώρα επέλεξαν για να κάνουν μία ακόμα προσπάθεια (που αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας) για να τρώσουν το κύρος, την αξιοπιστία, την ιστορία και τους αγώνες του Συνδικάτου της ΓΕΝΟΠ, επειδή ¨ετόλμησε¨ να λάβει με καθ΄ όλα νόμιμο τρόπο δάνειο από τη ΔΕΗ, (με σχετική απόφαση των αρμοδίων οργάνων της και τηρώντας πλήρως όλες τις διαδικασίες και τις διατάξεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία), για να μπορέσει να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες στην παρούσα κρίσιμη οικονομική συγκυρία. Φέτος, επειδή δεν υπεγράφη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας από την οποία και προβλέπεται ποσό παρακράτησης από τους εργαζόμενους, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες, όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό τα δεδομένα και οι συνθήκες άλλαξαν.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται πλήρως τα όσα επιχειρούνται σε βάρος της ΓΕΝΟΠ και δεν αποπροσανατολίζονται.
Αν το να κερδίζεις αγώνες και να μπαίνεις εμπόδιο στα μεγαλεπήβολα σχέδια κάποιων είναι αιτία για να δέχεσαι άδικες επιθέσεις και βρώμικα πυρά, τότε θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι η ΓΕΝΟΠ και όλα τα Συνδικάτα που βρισκόμαστε κάτω από τη σκέπη της :
ΘΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΘΕΝΑΡΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΝΔΟΤΑ, ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΕΒΗΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.
Παραμένουμε προσηλωμένοι και απολύτως αφοσιωμένοι στον στόχο μας, που είναι η περιφρούρηση της επιχείρησης και των εργαζομένων.
Η μπόρα που κατασκεύασαν κάποιοι στο όνομα ενός δανείου - το οποίο σημειωτέον δεν έχει καμία αρνητική επιρροή σε κανέναν - ωχριά μπροστά στην καταιγίδα που έρχεται και της οποίας μας θέλουν θύματα.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΜΕΝΕΑ ΚΑΙ ΔΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περί του αγροτεμαχίου για τη Μαυροπηγή...

Του Σπύρου Κουταβά

Η κωμωδία μπορεί να έχει στοιχεία ενημέρωσης το ξέρουμε άλλωστε από τα ασπρόμαυρα φιλμ του ελληνικού σινεμά. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται κωμωδία το έργο δεν μπορεί να παιχτεί ούτε σε συνοικιακή αίθουσα. Μιλώ για την ''παράσταση'' που παίχτηκε στα τηλεπαράθυρα του FLASH με πρωταγωνιστές τον κ. Μήτρου ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου στην Μαυροπηγή, τον δικηγόρο του Κ. Σπόνδη, τον υποτομεάρχη της ΔΕΗ Χ. Παπαδόπουλο και τον παρουσιαστή του δελτίου Θ. Καρυπίδη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το vetonews.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

4M: Παρουσίαση λογισμικού ΚΕΝΑΚ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ :

H 4M Πληροφορική ΑΕ και το συνεργαζόμενο Εξουσιοδοτημένο Κέντρο της στη Δυτική Μακεδονία ΕΚ4Μ / KKConsulting – Καραμάρκος Κωνσταντίνος, στα πλαίσια των ενημερωτικών εκδηλώσεων παρουσίασης - εκπαίδευσης του Ολοκληρωμένου Ενεργειακού Λογισμικού 4Μ-ΚΕΝΑΚ σε όλη την Ελλάδα, σας καλεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Κοζάνη – Μπουσίου & Εστίας 3, την Παρασκευή 26/11/2010 και ώρα 6.00 απογευματινή.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ενημέρωση επί των προδιαγραφών του νέου λογισμικού της 4Μ, συνεκτική επίδειξη παραδείγματος μελέτης Κτιρίου Αναφοράς και επίλυση αποριών στους συναδέλφους μηχανικούς.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται επιστημονικά από τον ειδικό συνεργάτη σε θέματα ΚΕΝΑΚ της 4Μ.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Παρακαλούμε, οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή συνάδελφοι να μας ενημερώσουν άμεσα για την συμμετοχή τους, αποστέλλοντας τα εξής στοιχεία:
1. Ονοματεπώνυμο :
2. Ιδιότητα :
3. Τηλέφωνο & e-mail :
στην διεύθυνση: kostas@kkc.gr

Κοζάνη 16/11/2010
Παπαθανασίου Σπύρος
Διευθ. Σύμβουλος 4Μ ΑΕ
Καραμάρκος Κων/νος
ΕΚ4Μ Δυτ. Μακεδονίας

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Είναι κρίμα ...

Είναι κρίμα να ασχολούνται με το δάνειο που χορήγησε η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ. Είναι προφανής η προσπάθεια "φίμωσης" της ΓΕΝΟΠ λόγω της στάσης της αναφορικά με την αποδοχή των σεναρίων για τη ΔΕΗ. Είναι κρίμα διότι αποπροσανατολίζουν τον διάλογο από την ουσία των επιπτώσεων των σεναρίων της διαφαινόμενης συρρίκνωσης της ΔΕΗ στη χώρα μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γεγονότα μεγεθύνονται για να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη. Ας σταθούμε με τη μικρή δύναμη που έχουμε απέναντι σε αυτές τις πρακτικές...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Κέρδη 520,2 εκατ. ευρώ στο 9μηνο έναντι 741,8 εκατ. πέρυσι

Αναδημοείευση: Ισοτιμία

Μείωση 29,9% εμφάνισαν τα κέρδη μετά φόρων της ΔΕΗ για το εννεάμηνο του 2010, καθώς διαμορφώθηκαν σε 520,2 εκατ. ευρώ, έναντι 741,8 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Τα προ φόρων κέρδη του εννεαμήνου 2010, διαμορφώθηκαν σε 689,6 εκατ., έναντι 992,8 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2009 μειωμένα κατά 303,2 εκατ. (-30,5%).

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 4.467,6 εκατ. από 4.595,8 εκατ. το εννεάμηνο 2009, μειωμένος κατά 128,2 εκατ. (-2,8%).Από την εφαρμογή της Διερμηνείας 18 των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, η ΔΕΗ αναγνώρισε για το εννεάμηνο 2010 στον κύκλο εργασιών, πρόσθετα έσοδα ύψους 149,5 εκατ. που αφορούν τη συμμετοχή χρηστών του δικτύου ηλεκτροδότησης για τη σύνδεσή τους. Για λόγους σύγκρισης, το αντίστοιχο μέγεθος του 2009 ήταν 125,2 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της ΔΕΗ στην εγχώρια λιανική αγοράείναι μειωμένες κατά 891 GWh (-2,2%), ενώτα αντίστοιχα έσοδα είναι μειωμένα κατά4,8%.

Η παραγωγή της ΔΕΗ,μαζί με τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που εισήγαγε, κάλυψε το 77,8% της συνολικής ζήτησης το εννεάμηνο 2010, ενώ, το αντίστοιχο ποσοστό το εννεάμηνο του 2009 ήταν 85,9%. Σε απόλυτα μεγέθη, σημειώθηκε μείωση η οποία ανήλθε σε 3.786 GWh. Το αντίστοιχο ποσοστό στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα που αποτελεί το τμήμα της αγοράς που είναι εκτεθειμένο κυρίως στον ανταγωνισμό, διαμορφώνεται σε 76,5% έναντι 85,4% πέρυσι.

Η θερμική παραγωγή τρίτων, αυξήθηκε κατά 2.126 GWh, από 839 GWh το εννεάμηνο του 2009 σε 2.965 GWh το εννεάμηνο του 2010 (αύξηση 253,4%). Μέσα στο εννεάμηνο 2010 προστέθηκε θερμική ισχύς της τάξεως των 850 MW από δύο ανεξάρτητους παραγωγούς.

Oι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας τρίτων αυξήθηκαν κατά 44,2%, από 3.368 GWhτο εννεάμηνο 2009σε 4.855 GWh.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή από ΑΠΕ, η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ παρήγαγε το εννεάμηνο 2010 209 GWh έναντι 182 GWh το εννεάμηνο 2009, αύξηση 27 GWh (+14,8%). Η παραγωγή από ΑΠΕ τρίτων ανήλθε σε 2.600 GWhτο εννεάμηνο 2010, από 2.432 GWh την αντίστοιχη περίοδο του 2009, αύξηση 168 GWh (+6,9%). Σημειώνεται ότι, τα προ φόρων κέρδη της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ανήλθαν σε € 9,4 εκατ. έναντι € 4,6 εκατ. το εννεάμηνο 2009.

H παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη ήταν μειωμένη κατά 2.140 GWh έναντι του εννεαμήνου 2009, το δε ποσοστό συμμετοχής του λιγνίτη στο συνολικό ενεργειακό μείγμα της ΔΕΗ μειώθηκε σε 48,5% από 51,8% πέρυσι.

Το εννεάμηνο 2010, το 32,7% των συνολικών εσόδων της Εταιρείας δαπανήθηκε για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο, αγορές ενέργειας και δικαιώματα εκπομπής CO2, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος του εννεαμήνου 2009 που ήταν 28,6%.

Οι δαπάνες για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο και αγορές ενέργειας είναι αυξημένες κατά € 188,9 εκατ., αύξηση 15,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ειδικότερα, το τρίτο τρίμηνο του 2010, σημειώθηκε σημαντική αύξηση της δαπάνης για υγρά καύσιμα κατά 36,6% φθάνοντας τα € 249,8 εκατ. από € 182,9 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, που οφείλεται στην αυξημένη κατανάλωση πετρελαίου diesel στα νησιά κατά 12,5% (ενώ στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα η πετρελαϊκή παραγωγή σχεδόν μηδενίστηκε) και στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο diesel.

Η συνολική μείωση των αμοιβών προσωπικού, συμπεριλαμβανομένης και της κεφαλαιοποιημένης μισθοδοσίας, το εννεάμηνο του 2010 από την εφαρμογή τωνΝόμων 3833/2010 και 3845/2010, εκτιμάται σε € 160 εκατ. Σε εφαρμογή της από 26.4.2010 απόφασηςτης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, προβλέπεται η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των ασφαλιστικών φορέων του προσωπικού της ΔΕΗ μέχρι του ποσού που θα εξοικονομηθεί από τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων. Ως συνέπεια της Απόφασης αυτής, ταοικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου 2010 έχουν επιβαρυνθεί με μια εκτίμηση του μεγέθους αυτού, ύψους € 51,1 εκατ. Το μέγεθος αυτό είναι χαμηλότερο από την αρχική εκτίμηση που είχε γίνει στο τέλος του α΄εξαμήνου 2010, κυρίως λόγω του μεγαλύτερου αριθμού αποχωρήσεων. Η εκτίμηση του μεγέθους αυτού για το σύνολο του έτους, βασιζόμενη σε συγκεκριμένες παραδοχέςγια τον αριθμό και τις κατηγορίες προσλήψεων και αποχωρήσεων προσωπικού και μεταβλητών στοιχείων μισθοδοσίας,διαμορφώνεται σε € 97 εκατ.

Στο τέλος του γ΄ τριμήνου 2010, από τις προσλήψεις που προβλέπονται στην Προκήρυξη 1/2007 έχουν προσληφθεί 626 εργαζόμενοι. Στο εννεάμηνο, οι αποχωρήσεις ανήλθαν σε 1.281, με αποτέλεσμα ο αριθμός του μισθοδοτηθέντος προσωπικού, σε σχέση με την 31.12.2009, να μειωθεί κατά 655 εργαζόμενους σε 21.927 από 22.582.Σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος στις 30.9.2009 (23.127 εργαζόμενοι), η μείωση αυτή ανέρχεται σε 1.200 εργαζόμενους.

Η επίδρασηγια το γ΄ καιδ΄ τρίμηνο 2010 λόγω της αναστολής από1.8.2010 της εφαρμογής του μηχανισμού της ρήτρας καυσίμων, με βάση τα τρέχοντα επίπεδα τιμών καυσίμων, εκτιμάται σε € 48 εκατ. περίπου.

Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 1.223,6 εκατ. έναντι € 1.499,7 εκατ. το εννεάμηνο 2009, μειωμένα κατά € 276,1 εκατ. (-18,4%). Το περιθώριο EBITDA, ανήλθε σε 27,4%, σε σύγκριση με 32,6% το εννεάμηνο 2009.

Οι λειτουργικές ταμιακές ροές ήταν μειωμένες κατά € 204 εκατ. έναντι του αντίστοιχου μεγέθους του εννεαμήνου 2009.



Η δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού:

Στο 3ο τρίμηνο του 2010 εντάθηκε η απώλεια μεριδίου αγοράς στις κατηγορίες πελατών υψηλού περιθωρίου κέρδους, με το μερίδιο της ΔΕΗ στην εν λόγω αγορά του Διασυνδεδεμένου Συστήματος να μειώνεται περαιτέρω σε 87,1%, έναντι 90,4% στο α’ εξάμηνο. Η εξέλιξη αυτή είχε σαν συνέπεια τη μείωση των εσόδων του 3ου τριμήνου κατά 4,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, παρά το γεγονός ότι ο όγκος των πωλήσεων παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση της ζήτησης στην οικιακή και βιομηχανική χρήση.

Παραταύτα, με την εφαρμογή των νέων τιμολογίων ρυθμιστικού ελέγχου από 1.1.2011, αναμένεται να περιοριστεί η στρέβλωση των τελευταίων δύο ετών στη λιανική αγορά, που είχε σαν αποτέλεσμα τη δυσανάλογη, σε σχέση με τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού, αρνητική επίπτωση στα έσοδα από την απώλεια μεριδίου και να προωθηθεί η ανάπτυξη του ανταγωνισμού σε ισότιμη βάση.

Η προαναφερθείσα μείωση των εσόδων από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνδυασμό με την αύξηση δαπανών και φόρων για καύσιμα και αγορές ενέργειας, οδήγησε σε κερδοφορία προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους € 402,5 εκατ. (μείωση 22,8% σε σχέση με το περυσινό τρίμηνο).

Σε επίπεδο εννεαμήνου, η κερδοφορία παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 27,4% και τα κέρδη προ φόρων σε € 690 εκατ.

Η ΔΕΗ βρίσκεται, σήμερα, μπροστά σε σημαντικές αλλαγές που επηρεάζουν τόσο το ρυθμιστικό πλαίσιο όσο και το μοντέλο λειτουργίας της. Οι αποφάσεις που έχουν πρόσφατα ληφθεί από την Πολιτεία αλλά και αυτές που αναμένεται να ληφθούν, στα πλαίσια και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση με την υπογραφή του Μνημονίου, στοχεύουν στην εναρμόνιση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφορικά με τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της Μεταφοράς και της Διανομής, προχωρούμε ήδη στις απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία 100% θυγατρικών εταιρειών στις οποίες θα μεταβιβαστούν οι αντίστοιχες δραστηριότητες.

Στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, η ΔΕΗ στοχεύει στη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξής της με:

-επενδύσεις σε νέες μονάδες, σύγχρονης τεχνολογίας και φιλικότερες προς το περιβάλλον, για αντικατάσταση των παλιών και ρυπογόνων μονάδων,

-δημιουργία αποδοτικότερων δομών Μεταφοράς και Διανομής, εντός του ομίλου της ΔΕΗ, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανεξαρτησία της λειτουργίας της αγοράς,

- έμφαση στην πελατοκεντρική πολιτική σε συνδυασμό με τον εξορθολογισμό των τιμολογίων,

-προώθηση των επενδύσεων σε ΑΠΕ ώστε να αυξηθεί σημαντικά η συμμετοχή τους στο ενεργειακό μας μείγμα και

-επέκταση σε ξένες αγορές μέσω συνεργασιών,

-αξιοποίηση ανταγωνιστικών εναλλακτικών δυνατοτήτων προμήθειας φυσικού αερίου μέσα από την απελευθέρωση της σχετικής αγοράς, καθώς και αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης.

Μετά την ανακοίνωση των αναμενόμενων αποφάσεων από την Πολιτεία, θα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό μας Σχέδιο

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εισηγήσεις ημερίδας ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας για ενεργειακές μελέτες (ΚΕΝΑΚ) 18.11.2010

Οι εισηγήσεις της ημερίδας που διοργάνωσε το Τ.Ε.Ε./Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 στο Κοβεντάρειο Κοζάνης με θέμα «Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου Και Ενεργειακή Επιθεώρηση» με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.) αναρτήθηκαν στο www.tdm.tee.gr.

1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ-Κ.Λάσκος
2-Βιοκλιματικός- Κ.Αξαρλή
3-Θερμομόνωση-Δ.Αραβαντινός
4-Μελέτη (Α)-Θ.Θεοδοσίου
5-Μελέτη (Β)-Α.Μιχόπουλος

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Σχετικά με δημοσιεύματα για το δάνειο της ΓΕΝΟΠ

Με αφορμή αναφορές και σχόλια Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την έγκριση εντόκου δανείου από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, από την Επιχείρηση διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Επειδή η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ) - που εκπροσωπεί πάνω από 20.000 εργαζόμενους - αδυνατεί, λόγω της παρούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες της, απευθύνθηκε στη ΔΕΗ Α.Ε. αιτώντας τη χορήγηση δανείου.

Η ΔΕΗ, με απόφαση των αρμοδίων οργάνων της, ενέκρινε τη σύναψη εντόκου δανείου, τηρώντας πλήρως όλες τις διαδικασίες και τις διατάξεις που προβλέπονται από τη Νομοθεσία.

Η συγκεκριμένη ταμειακή και μόνον διευκόλυνση:
-Δεν συνιστά κεφαλαιακή επιχορήγηση της ΓΕΝΟΠ, ούτε επηρεάζει την αυτοτελή λειτουργία και δράση της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Στη ΔΕΗ οι ρόλοι Διοίκησης και εκπροσώπων εργαζομένων είναι απόλυτα διακριτοί και καμμία από τις δύο πλευρές δεν παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες της άλλης.
-Λόγω της τοκοφορίας του δανείου, ουδεμία οικονομική ζημία επιφέρει στην Επιχείρηση.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από την Επιχείρηση με κοινωνική υπευθυνότητα, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία που τους εκπροσωπούν. Άλλωστε, οι ποικιλόμορφες πολιτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το προσωπικό και τα Σωματεία εργαζομένων είναι ευρύτατα διαδεδομένες σε ολόκληρο τον κόσμο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Χρηματοδότηση για Πράσινες Προμήθειες στον Δημόσιο Τομέα

Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, υπέγραψε για τη χρηματοδότηση του Σχεδίου Δράσης για την ενσωμάτωση πράσινων προμηθειών στο Δημόσιο Τομέα.
Σκοπός του έργου αυτού είναι ο σχεδιασμός ανάπτυξης των κατάλληλων διαδικασιών για την προώθηση των πράσινων οικολογικών - προϊόντων στη λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Αντικείμενο του σχεδίου δράσης, είναι:
-Δημιουργία περιβαλλοντικών παραμέτρων για τις κατηγορίες συμβάσεων εφαρμογής πιλοτικών πράσινων προμηθειών.
-Διερεύνηση της διαθεσιμότητας προϊόντων στην ελληνική αγορά.
-Εκτίμηση του περιβαλλοντικού οφέλους που συνεπάγεται η προμήθεια πράσινων προϊόντων από τον δημόσιο τομέα.
-Προσδιορισμός της στρατηγικής για την ενημέρωση και εκπαίδευση των αρμόδιων υπαλλήλων, καθώς και για την ενημέρωση των προμηθευτών.
-Οδηγός-Εγχειρίδιο ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών προδιαγραφών κατά τα στάδια σύναψης δημόσιων συμβάσεων.
-Δείκτες εκτίμησης επίτευξης των στόχων και της πραγματοποίησης των ενεργειών που θα αναφέρονται στο Σχέδιο Δράσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Civiltech: Εκδήλωση στην Κοζάνη με θέμα τις Μελέτες Ενεργειακής Απόδοσης με τον ΚΕΝΑΚ

Η Civiltech Α.Ε. έχει τη τιμή να σας προσκαλέσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την 1-12-2010, από 18:00 μέχρι 20:30 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κοίλα Κοζάνης με θέμα «Εκπόνηση μελετών ενεργειακής απόδοσης με το λογισμικό Energy Building 2010 της Civiltech και το Ειδικό λογισμικό ΤΕΕ».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται με την εφαρμογή του Κ.ΕΝ.Α.Κ. από 1/10/2010 για την εκπόνηση μελετών ενεργειακής απόδοσης και την ενεργειακή επιθεώρηση.

klik για πλήρη ανάγνωση από τη Civiltech...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Ανακοινώσεις - Προειδοποιήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 1
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, μία από τις ελάχιστες συνδικαλιστικές οργανώσεις , θύλακας αντίστασης στη ΤΡΟΙΚΑ και τα συμφέροντα που έφτιαξαν το περιεχόμενο του Μνημονίου, ΔΕΧΕΤΑΙ ένα μπαράζ επιθέσεων με στόχο την συκοφάντηση και τη φίμωσή της.

Ανταγωνιστές της ΔΕΗ, συμμάχησαν με συγκεκριμένα επενδυτικά συμφέροντα εναντίον της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ γιατί είναι εμπόδιο στα σχέδια τους για την δημιουργία ΚΑΡΤΕΛ ενέργειας.

 Ενόχλησε η παρουσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο Υπουργείο Ενέργειας ενάντια στην ΤΡΟΙΚΑ.
 Ενόχλησε η καταγγελία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και η αποκάλυψη ότι θα πάνε φυλακή εκείνοι που θα βγάλουν σε πλειστηριασμό την λιγνιτκή και υδραυλική παραγωγή της ΔΕΗ.
 Ενόχλησε η καταγγελία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ότι συγκεκριμένοι βιομήχανοι δεν πληρώνουν ρεύμα.
 Ενόχλησε η καταγγελία και η αποκάλυψη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ότι η αύξηση της τιμής του ρεύματος στους καταναλωτές έγινε για να καλυφθούν ιδιωτικά «δήθεν» επενδυτικά συμφέροντα.

Θέλουν, επιδιώκουν και επιθυμούν να λασπολογήσουν στους Έλληνες καταναλωτές την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκαλώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 2

ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΙ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΓΙΖΟΥΝ

Η ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ Η ΔΕΗ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ

ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 146 ΕΚ.€ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΤ ΕΙΝΑΙ 1.200.000 ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΕΝΩ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ …40.000
ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ 2.800.000 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 12,7% ΕΝΩ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ 12,8%!!!

ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ
 ΟΠΟΥ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ
 ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ
 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΡΙΣΚΟ
 ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ (ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ)
ΤΗΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ
ΝΑ ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ, ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ.
Αιώνες τώρα είναι γνωστό ότι όποιοι αντιστέκονται, όποιοι αγωνίζονται, όποιοι ξεσκεπάζουν τις κομπίνες, τις ρεμούλες και τις αρπαχτές, όποιοι μπαίνουν εμπόδιο και χαλάνε βρομοδουλειές εκατοντάδων εκατομμυρίων δεν είναι αρεστοί στο εκάστοτε σύστημα.

Έτσι συμβαίνει και με τη ΓΕΝΟΠ.

Γι αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι πολύ καιρό τώρα, η Ομοσπονδία με αστειότητες δέχεται απαράδεκτες και βρώμικες επιθέσεις που σκοπό και στόχο έχουν (μέσω της σπίλωσης) να χτυπηθεί το κύρος, η συνοχή και κατ’ επέκταση η δύναμη της ώστε να καταστεί ανήμπορη να αντιδράσει σε όσα παράνομα απαράδεκτα και βρώμικα εξελίσσονται και σχεδιάζονται.
Η τελευταία επίθεση που δεχόμαστε έχει να κάνει με το ότι … η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε έντοκο δάνειο από την Επιχείρηση στην οποία εργαζόμαστε.
Με βάση αυτό το … απίστευτο γεγονός επιχειρείται από κάποιους να εμφανιστεί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως ένα συνδικάτο που κάνει άραγε τι;;; με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και ταυτοχρόνως κατηγορείται ότι δεν είναι σωστό να παίρνει δάνειο όταν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

Άραγε τι θα γράφατε εάν μας τα χάριζε (αυτό απαγορεύεται από το Νόμο 1264, αυτό είναι χορηγία) ή ακόμα - ακόμα εάν το δάνειο που πήραμε ήταν άτοκο;

Πήραμε έντοκο δάνειο (από το οποίο η ΔΕΗ δεν θα χάσει, θα κερδίσει) γιατί εμείς από τους επιχειρηματίες δεν τα παίρνουμε και «χορηγίες δεν δεχόμαστε».
DVD – βιντεοκασέτες ή φωτογραφίες να μιλάμε να τρώμε, να πίνουμε, να κολυμπάμε μαζί, να είμαστε στις βίλες τους ή πάνω στα κότερα τους δεν υπάρχουν γι αυτό και μπορούμε να ξεσκεπάζουμε τις βρωμιές και να μπαίνουμε εμπόδιο στα απαράδεκτα σχέδια τους σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού.
ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΒΡΟΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ θα συνεχίσουμε
 να κάνουμε καταγγελίες στην Ε.Ε.
 να πηγαίνουμε στην εισαγγελία,
 να στέλνουμε εξώδικα, να κάνουμε αγωγές
 να κάνουμε καταλήψεις και να βγάζουμε ανακοινώσεις
ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ:
(ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ)





Αθήνα 18/11/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

Αθήνα 4/11/2010

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ,
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΕΙ,
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ
ΔΕ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΟΦΕΙΛΕΙ:

1ο.ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ) ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ:

Εδώ και τώρα να ξεκαθαρίσει τη θέση του και όχι απλά να πάρει αποστάσεις, αλλά να διαφωνήσει ριζικά με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Ε.Ε να κάνουμε τσάμπα μάγκες μια σειρά κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές. Χρησιμοποιούμε αυτή τη φράση, γιατί αυτή ταιριάζει απόλυτα.

ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ
ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΙΣΚΟ
ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ

ΤΟΝ ΑΕΡΙΤΖΗ ΟΜΩΣ ΟΧΙ
ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ



ΑΘΗΝΑ 31/8/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

• ΑΥΤΟ ΤΟΝ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;
• ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ;
• ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;
• ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ;
• ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ;


Αθήνα 19/7/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ Ρ.Α.Ε.
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΟΤΙ
ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.
ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ.

Αθήνα 3/6/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΕΗ Η ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ:
1Ο ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΚΑΙ
2Ο ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
ΚΑΙ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ

ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ

Αθήνα, 6/5/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΡΟΙΚΑ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΑΣ
ΔΕΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ


Αθήνα, 9/4/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 2η .
ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΨΕΥΤΟ – ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ (ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ) ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V
ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ 100% ΣΤΗ ΔΕΗ.


Αθήνα 29/3/2010
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ή ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ Ή ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ.

Αρκετά ληστεύθηκε και εμποδίστηκε η ΔΕΗ.
ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ





Υ.Γ.
Για όσους φοβούνται μην τυχόν και ζημιώθηκε η ΔΕΗ από το ΕΝΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ που πήρε η ΓΕΝΟΠ να τους ενημερώσουμε ότι η Επιχείρηση γλύτωσε 220εκ.€ από την άδικη μείωση των μισθών μας.
Χρήματα που δεν πήγαν στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος άλλα κατά το ήμισυ στις τσέπες των μετόχων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μήπως στις επιθέσεις που δεχόμαστε έπαιξε ρόλο ότι χθες εκδικαζόταν μαζί με άλλες οργανώσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενάντια στο Μνημόνιο.





κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

306 άτομα στο ΛΚΔΜ (8μήνα)

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριακοσίων έξι (306) για το Νομό Κοζάνης ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΛΚΔΜ που εδρεύει στο 7 χιλ. Πτολ. - Κοζάνης και συγκεκριμένα των θέσεων που ακολουθούν (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

klik για πλήρη ανάγνωση από το kozan.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επιστολή Ι. Μανέ προς Βουλευτές για τη ΔΕΗ

του Γιάννη Μανέ Αν/πρόεδρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
Κοζάνη 24 Νοεμβρίου 2010

ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ Κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Η υποταγμένη στις εντολές της ΤΡΟΙΚΑΣ κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Παπανδρέου στήνει καθημερινά με την πλάτη στον τοίχο όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Στέλνει στο «εκτελεστικό απόσπασμα» τους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου και προσφέρει στα πόδια των ιδιωτών τον πλούτο της Χώρας.
Προσχηματικά και χωρίς να αναγράφεται πουθενά στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ παραχωρεί τον μαύρο χρυσό της Δυτικής Μακεδονίας και όλων των Ελλήνων, στα προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η υπουργός περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να εξυπηρετήσει τους « μεταπράτες αεριτζήδες » - υποστηρικτές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- να θησαυρίσουν εις βάρος του Έλληνα καταναλωτή.
Αποφασίζει να μην προχωρήσει στην παραχώρηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων σε ιδιώτες, όπως έχει δεσμευθεί η χώρα μας στην Ε.Ε, με την υποχρέωση βέβαια από την πλευρά τους να προχωρήσουν παράλληλα σε κατασκευή νέων εργοστασίων, αλλά να τους χαρίσει με « ισοδύναμες λύσεις » τα φιλέτα των ατμοηλεκτρικών και υδροηλεκτρικών σταθμών!!!
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και η Μπιρμπίλη καλά κάνουν.
Η Δυτική Μακεδονία όμως πως αντιδρά; Πέρα από το έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο και τις αντιδράσεις των Σωματείων οι άλλοι όλοι που είναι;
Που είναι οι βουλευτές του Νομού και ιδιαίτερα κυβερνητικοί να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να σταματήσει το θέμα παραχώρησης του 40% ;
Δεν θα έπρεπε οι κυβερνητικοί βουλευτές να μπουν μπροστά και να απαιτήσουν μαζί με όλους τους άλλους θεσμικούς φορείς όχι μόνο να μην πουληθούν μονάδες, αλλά επιθετικά να υλοποιήσει ο κ. Παπανδρέου όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για νέες μονάδες, για μετεγκαταστάσεις οικισμών, για διανοίξεις ορυχείων, για ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και για όλα όσα εκείνα που με ευκολία υποσχέθηκε στους πολίτες της Δ. Μακεδονίας στην πλατεία της Κοζάνης και στα Κοίλα.
Επιβάλλεται οι κυβερνητικοί βουλευτές να «τραβήξουν το αυτί» της υπουργού, να θέσουν την κόκκινη γραμμή και να στείλουν το μήνυμα ότι: «Εμείς στην περιοχή μας δεν Πουλάμε και δεν Πουλιόμαστε».
Είναι υποχρεωμένοι οι κυβερνητικοί βουλευτές να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του συντρόφου τους του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να είναι δίπλα του.
Ο συν. Φωτόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο VETO την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 και αναφερόμενος στους βουλευτές του Νομού Κοζάνης, τόνισε ότι, θεωρεί επιβεβλημένο το γεγονός ότι πρέπει να βγουν και να μιλήσουν δημόσια, να μας πουν τι πιστεύουν για το πρόβλημα και να δεσμευθούν με συγκεκριμένες προτάσεις.
Μήπως τα υπονοούμενα που άφησε ο συν. Φωτόπουλος για κάποιους «οι οποίοι κρύβονται στα δύσκολα και τοποθετούνται μόνο στο παρασκήνιο χωρίς να δεσμεύονται δημόσια, όπως αρμόζει σε πολιτικούς που συμμετέχουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο οι οποίοι όμως σε άλλες στιγμές είναι λαλίστατοι» κρύβουν κάποια δόση αλήθειας ;
Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό.
Αμ έπος, αμ έργο. (όπως έλεγαν και οι αρχαίοι υμών πρόγονοι).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Κατάληψη ΛΚΔΜ για ορυχείο Μαυροπηγής

Με κατάληψη του γραφείου της Διευθύντριας του ΛΚΔΜ κ. Όλγας Κουρίδου την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 10 το πρωί, τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ θα πιέσουν προς την κατεύθυνση του να εξευρεθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει και σχετίζονται με τη λειτουργία του Ορυχείου Μαυροπηγής.
Κύριο μέλημα του Συνδικάτου στην παρούσα φάση και μετά την επιστολή του Ορυχειάρχη που ζητά αναγκαστικές άδειες και μετακινήσεις των εργαζομένων, είναι να κατοχυρώθει η εργασιακή ομαλότητα και να αποτραπεί κάθε άσκοπη ταλαιπωρία των εργαζομένων, που ειδικά στην προκειμένη, είναι οι μόνοι που δεν φταίνε.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα απαιτήσει με την κινητοποίησή του από την Διεύθυνση της Επιχείρησης να αναλάβει τις ευθύνες της, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Κοινή συνεδρίαση των Καποδιστριακών Δημοτικών Συμβουλίων του Νομού Κοζάνης

Λαμβάνοντας υπόψη την σχετική παράγραφο του Ν.3463 ¨Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» που προβλέπει ότι μέχρι την εγκατάσταση των νέων Δημοτικών Αρχών «το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης» και κρίνοντας ότι στην παρούσα φάση δεν υφίσταται θέμα σοβαρότερου από αυτό που έχει να κάνει με τα εφιαλτικά σενάρια ξεπουλήματος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.. προτίθεται να ενημερώσει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας μέσα από την σύγκλιση των οργάνων των Δημοτικών Συμβουλίων.
Προτείνει λοιπόν στους Καποδιστριακούς Δήμους του Νομού, να συγκαλέσουν συνεδριάσεις με θέμα συζήτηση τις εξελίξεις στη ΔΕΗ και να αποφασίσουν την από κοινού σύγκλισή τους σε χώρο που θα είναι ο περισσότερο ενδεδειγμένος και λειτουργικός για να φέρει εις πέρας μία τέτοια διαδικασία.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει καλύτερη και λεπτομερής ενημέρωση, η οποία θα φτάσει σε όλους τους πολίτες, ενώ από την άλλη, θα επιτραπεί καλύτερος συντονισμός των από κοινού δράσεων, στις οποίες ενδεχομένως θα πρέπει να προβούμε μετά από όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και όσα δρομολογούνται, πρωτίστως σε βάρος της περιοχής μας, αλλά και της χώρας συνολικά.
Όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του σωματείου είναι στη διάθεση των φορέων προκειμένου να καταστεί υλοποιήσιμη η πρότασή μας, για ένα ζήτημα που αποτελεί πρωταρχικό, ζωτικό και αναπόσπαστο κομμάτι που έχει να κάνει με την ίδια την ύπαρξη και τις προοπτικές εξέλιξης στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επενδυτικό Πακέτο Βεύης και Πρίνου στην Βουλή

Αναδημοσίευση: energia.gr

Στις επόμενες ημέρες, ίσως και εντός του τρέχοντος μηνός, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κος. Γιάννης Μανιάτης αναμένεται να παρουσιάσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ένα επενδυτικό πακέτο αξίας 3 δισ. ευρώ που αναφέρεται στην αξιοποίηση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης και στη δημιουργία αποθηκευτικού χώρου φυσικού αερίου στις παλαιές γεωτρήσεις του Πρίνου.

Η εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στον ιδιωτικό τομέα και η αξιοποίηση των παλαιών γεωτρήσεων του Πρίνου ως αποθηκευτικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου συνθέτουν για το ΥΠΕΚΑ ένα επενδυτικό δίδυμο ικανό να δώσει και προς την διεθνή κοινότητα μία διαφοροποιημένη εικόνα σε σχέση με το ότι επενδύσεις δεν πραγματοποιούνται στην χώρα μας.

Ως προς τον Πρίνο, ο κ. Μανιάτης αναμένει εντός των επομένων ημερών τα πορίσματα της επιτροπής που έχει συσταθεί και στην οποία εκπροσωπούνται, μεταξύ άλλων ο ΔΕΣΦΑ, η ΔΕΠΑ αλλά και η Energean Oil, η οποία διατηρεί παραγωγική δραστηριότητα στην περιοχή.

Αν και δεν αναμένεται η σύνθεση ενός ενιαίου πορίσματος, καθώς καταγράφονται διαφορετικές προσεγγίσεις, εντούτοις η Πολιτεία φαίνεται ότι προκρίνει την αξιοποίηση της εγκατάστασης στη λογική της σύμπραξης δημοσίου με ιδιωτικό τομέα (ΣΔΤ) με την πραγματοποίηση και διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή επιχειρηματικών ομίλων που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Η επένδυση είναι της τάξης των 400 εκατ. ευρώ και κεφαλαιώδους σημασίας θεωρείται η διασφάλιση φυσικού αερίου της τάξης σχεδόν του 1 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων, αφού από τη συγκεκριμένη ποσότητα περίπου τα 500 εκατ. κ.μ. εκτιμώνται ως αξιοποιήσιμα. Η αποθήκη υπολογίζεται ότι θα μπροούσε να τροφοδοτήσει το εθνικό σύστημα φυσικού αερίου με 4 εκατ. κ.μ. ημερησίως για περίπου 90 ημέρες.

Ενδιαφέρον σε θεωρητικό επίπεδο για τη συμμετοχή στο εγχείρημα έχουν εκδηλώσει ενεργειακοί όμιλοι που συμμετέχουν σε projects αγωγών που αφορούν τον λεγόμενο Νότιο Διάδρομο, όπως οι Edison, Gazprom, Socar κ.α.

Ως προς την Βεύη, η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών που έχουν υποβληθεί συνεδριάζει διαδοχικά το τελευταίο διάστημα και είναι ζήτημα ημερών η ανάδειξη της short list των ενδιαφερομένων με τους οποίους θα γίνει πιο ενδελεχής απευθείας διαπραγμάτευση.

Για την εκμίσθωση του κοιτάσματος έχει ενδιαφερθεί το σύνολο των ηχηρών ονομάτων της εγχώριας ενεργειακής αγοράς, ενώ η πρόοδος της διαδικασίας αποτελεί ένα από τα επιχειρήματα της Αθήνας στη δύσκολη διαπραγμάτευση με την Κομισιόν σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη, σε ένα μέτωπο από το οποίο, όπως μετέδωσε και χτες το energia gr., υπήρξε ευχάριστη εξέλιξη με την αναστολή της διαδικασίας παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τελεσίγραφο Αλμούνια για τον λιγνίτη ως τον Ιανουάριο

Αναδημοσίευση: Βήμα

Κέρδισε δύο μήνες η Ελλάδα στον αγώνα δρόμου για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού. Η ΥΠΕΚΑ κυρία Τίνα Μπιρμπίλη ανακοίνωσε χθες επίσημα ότι η διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την καθυστέρηση στην απελευθέρωση της λιγνιτικής παραγωγής ενέργειας αναβάλλεται ως τον Ιανουάριο, όπως άλλωστε είχε γράψει «Το Βήμα» του περασμένου Σαββάτου.

Πάντως το παζάρι Ελλάδας- ΕΕ για να καθοριστούν τα «ισοδύναμα μέτρα» που θα υποκαταστήσουν την υποχρέωση της χώρας μας να προχωρήσει στη διάθεση των νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων στη Βεγόρα, στην Ελασσόνα και στη Δράμα θα είναι σκληρό, με «ελληνικό στόχο» την εκπόνηση συμβάσεων ανταλλαγής ενέργειας, ύστερα από διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο επίτροπος Ανταγωνισμού κ. ΧοακίνΑλμούνια ειδοποίησε και επίσημα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναστέλλει τις διαδικασίες παραπομπής της χώρας ως τον Ιανουάριο του 2011, αλλά ότι ως τότε θα γίνει αναλυτική διερεύνηση της πρότασης «ισοδύναμων μέτρων».

Η κυρία Μπιρμπίλη επεξεργάζεται την υλοποίηση της κυβερνητικής επιλογής για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και πρόσφατα εκδόθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, την αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου ανεξάρτητων φορέων θυγατρικών της ΔΕΗ για τη μεταφορά και τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας και τη διαχείριση των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ.

Η Ελλάδα επιδίωκε και τελικά πέτυχε αλλαγή της πάγιας απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη νέα να ορίζει άλλες υποχρεώσεις για τη χώρα μας και ταυτόχρονα να δίνει περιθώριο χρόνου για την υλοποίησή της, σταματώντας τη διαδικασία παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το Μάρτιο του 2008, που επιβεβαιώθηκε, και τον Αύγουστο του 2009 η Επιτροπή εξέδωσε ντιρεκτίβα για την ελληνική ενεργειακή αγορά, όπου ανέφερε παράβαση του ανταγωνισμού όσον αφορά την προνομιακή και σχεδόν αποκλειστική χρήση του λιγνίτη από τη ΔΕΗ. Για την άρση της παράβασης προτείνονταν δύο «οριστικά μέτρα», εναλλακτικά το ένα του άλλου: Πρώτον, η παραχώρηση ποσοστού 40% των λιγνιτικών σταθμών παραγωγής μαζί με τα λιγνιτικά κοιτάσματα. Δεύτερον, η παραχώρηση σε ιδιώτες μέσω διαγωνισμού των λιγνιτικών κοιτασμάτων της Βεύης, της Δράμας, της Ελασσόνας και της Βεγόρας, χωρίς να επιτρέπεται μάλιστα η πώληση του εξορυσσόμενου λιγνίτη στη ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αναστέλλεται η Διαδικασία Παραπομπής στο Ευρωδικαστήριο για τον Λιγνίτη

Αναδημοσίευση: energia.gr

Ανακούφιση στην κυβέρνηση και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, καθώς έπειτα από σχετική ανταλλαγή επιστολών της Τίνας Μπιρμπίλη με τον επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, έγινε γνωστό ότι η χώρα μας γλιτώνει, έστω προσωρινά, την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η οποία είχε δρομολογηθεί λόγω του διατηρούμενου μονοπωλίου της ΔΕΗ στη λιγνιτική αγορά. Η λύση που προωθείται και θα συζητείται μέχρι τον Ιανουάριο αναφέρεται στην ανταλλαγή ενέργειας μέσω διεθνών διαγωνισμών.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπέβαλε σήμερα, μετά από σχετική διαβούλευση με την Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Επιτροπής, πρόταση για ισοδύναμα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν την υποχρέωση της χώρας μας να προχωρήσει στη διάθεση των νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων στη Βεγόρα, την Ελασσόνα και τη Δράμα.

Τα μέτρα αυτά προβλέπουν την σταδιακή διάθεση Συμβάσεων Ανταλλαγής Ενέργειας, μετά από διεθνείς διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου κ. Ι. Αλμούνια προς την Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη, η Επιτροπή αναστέλλει τις διαδικασίες παραπομπής της χώρας μέχρι τον Ιανουάριο του 2011. Στο εν τω μεταξύ διάστημα, σύμφωνα με την επιστολή του κ. Αλμούνια, δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω διερεύνησης της σχετικής πρότασης ισοδύναμων μέτρων.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εκτιμούν ότι εκλήφθηκε ως θετικό για την χώρα μας το ότι έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, την αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου για την χονδρεμπορική διάθεση ενέργειας, προχωράει η δημιουργία ανεξάρτητων φορέων (θυγατρικών της ΔΕΗ) για τη μεταφορά και τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας, πραγματοποιούνται οι σχετικές ενέργειες για την αντιμετώπιση στρεβλώσεων της αγοράς που συνδέονται με την διαχείριση των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ κ.α.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Κατάληψη ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ

Σε κατάληψη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου προχωρούν από τις 7 ως τις 9 το πρωί της Τρίτης 23/11 τα συνδικαλιστικά στελέχη του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, προκειμένου (από τη μία) να εκφράσουν την απόλυτη αντίθεση και αντίστασή τους στις προθέσεις που υπάρχουν για ενοικίαση μονάδων παραγωγής, όπως είναι η 3η, η 4η και η 5η του Ατμοηλεκτρικού σταθμού Αγίου Δημητρίου - του πιο σύγχρονου δηλαδή σταθμού που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Επιχείρηση - ως μία από τις φερόμενες «ισοδύναμες λύσεις», που φαίνεται πως πιέζει να εφαρμοστεί, η Τρόικα.
Από την άλλη, στο πλαίσιο της κατάληψης, πρόκειται να γίνει ενημέρωση των εργαζομένων για όλα τα τελευταία γεγονότα στο χώρο της Ενέργειας και δη της ΔΕΗ, για το τι προθέσεις υπάρχουν και για το πώς θα πορευθούν οι εργαζόμενοι προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντά τους, τα συμφέροντα της Επιχείρησης και την προοπτική ανάπτυξης του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου, που συνδέεται άρρηκτα με το μέλλον της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΚΚΕ: Παρέμβαση για τα σενάρια με τις μονάδες της ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Οι εξελίξεις και τα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση, με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. στον τομέα της ενέργειας, θα έχουν καταστροφικές και οδυνηρές συνέπειες για το λαό, την χώρα και την περιοχή μας. Είναι ενταγμένα στη γενικότερη πολιτική της απελευθέρωσης των αγορών που είχαν αποφασιστεί από τη συνθήκη του Μάαστριχτ και κοσμούσαν τα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πολύ πριν εμπλακούν τρόικες και ΔΝΤ. Θα ωφελήσουν μόνο ελάχιστους ξένους και ντόπιους ενεργειακούς μονοπωλιακούς καπιταλιστικούς ομίλους.

Τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ της περιοχής μας, στη Βουλή, την τοπική διοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα, με την στήριξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, έβαλαν πλάτη να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της απελευθέρωσης μέχρι σήμερα.

Οι συνέπειες όπως εκφράστηκαν στην περιοχή μας ήταν:

● Απώλεια πάνω από 5.000 θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας από την περιοχή μας.

● Τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, επιβολή των άθλιων εργασιακών συνθηκών του δουλεμπορίου, των εργολαβιών και των συμβάσεων, με μισθούς πείνας 600 – 900 € το μήνα.

● Ληστρική μείωση μισθών και συντάξεων στους εργαζόμενους στην ενέργεια και υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου.

● Καταστροφή του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, της αγροτικής παραγωγής και των οικισμών που είναι κοντά στα ορυχεία, και μόνο υποσχέσεις και κοροϊδία για μετεγκαταστάσεις π.χ. Κόμανος, Ανάργυροι, Μαυροπηγή, Ακρινή, Ποντοκώμη.



Όλες αυτές οι συνέπειες έχουν την σφραγίδα και των τοπικών στελεχών των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πολιτικών και συνδικαλιστικών, είναι και δικά τους έργα. Η κυβερνητική πολιτική δεν έρχεται για να διορθώσει «στρεβλώσεις» αντίθετα είναι επιταγή των καπιταλιστών για «απελευθέρωση», για την τόνωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι η έξαρση της ανεργίας, της φτώχειας, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της ανασφάλειας των κατοίκων, της καταστροφικής πορείας για την περιοχή μας λόγω του ειδικού βάρους της ηλεκτροπαραγωγής.

Σήμερα με τους ίδιους πρωταγωνιστές βλέπουμε να ολοκληρώνεται το έγκλημα της “απελευθέρωσης”. Σήμερα επιχειρούν για άλλη μια φορά να εξαπατήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους ότι υπάρχει και φιλολαϊκό ξεπούλημα της ηλεκτρικής ενέργειας για να περάσουν έτσι πιο εύκολα οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ, να υπερασπισθούν τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών. Τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην ίδια διατεταγμένη υπηρεσία, προβάλλουν ορισμένα εναλλακτικά μέτρα του ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου της χώρας (λιγνίτες Δράμας και Ελασσόνας) ως φιλολαϊκές λύσεις, σαν δήθεν αντιπαράθεση και σύγκρουση με την κυβέρνηση. Αυτά τα εναλλακτικά μέτρα που προτείνουν δεν εμποδίζουν αντίθετα προωθούν την “απελευθέρωση”. Οδηγούν στον αυξανόμενο έλεγχο της ενέργειας από τους καπιταλιστικούς ενεργειακούς ομίλους. Στην αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις προκλητικές μειώσεις για την υψηλή οικιακή κατανάλωση, το εμπορικό και βιομηχανικό τιμολόγιο.

Έχει αποδειχθεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ, η θέση του ΚΚΕ ότι η πολιτική της απελευθέρωσης του ενεργειακού τομέα δεν υπηρετεί την κοινωνική ευημερία. Είναι λίπασμα για την κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρηματικών ομίλων.

Χωρίς γραμμή ρήξης και ανατροπής με την πολιτική της απελευθέρωσης, την στρατηγική της ΕΕ και της άρχουσας τάξης, κανένας αποσπασματικός αγώνας δεν μπορεί να διασφαλίσει συνέχεια και νικηφόρα προοπτική. Η γραμμή του μικρότερου κακού και οι άσφαιροι “αγώνες” της διαχείρισης της απελευθέρωσης που προπαγανδίζουν παράγοντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν το εργατικό κίνημα από ήττα σε ήττα.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ απευθύνεται ξεκάθαρα στους εργαζομένους και στα λαϊκά στρώματα και προτείνει το δρόμο της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας, όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. Σε αυτό το πλαίσιο η παραγωγή, οι εγχώριες πηγές, η μεταφορά και η διανομή του τομέα της ενέργειας θα αποτελούν λαϊκή περιουσία. Τα ενεργειακά έργα θα σχεδιάζονται πανεθνικά, κεντρικά, επιστημονικά και θα υλοποιούνται με λαϊκή συμμετοχή και κρατικό έλεγχο προς όφελος του λαού.

Έτσι στην ενέργεια, όπως και σε όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, θα λειτουργεί ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών.

Σαν άμεσο πλαίσιο δράσης του μαζικού λαϊκού κινήματος προτείνουμε:

● Φτηνό ρεύμα για το λαό, μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30% για άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση του «πράσινου» του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

● Στήριξη της ενεργειακής ανεξαρτησίας της χώρας με βασικό και ασφαλές καύσιμο το λιγνίτη. Να γίνει άμεσα προγραμματισμός για νέες σύγχρονες μονάδες που θα αντικαταστήσουν τις 14 από τις 16 μονάδες που θα κλείσουν, με συνολική ισχύ 3.500 MW από τους λιγνίτες της περιοχής μας. Τα λιγνιτικά αποθέματα επαρκούν μέχρι το 2050 με έναν τέτοιο σχεδιασμό αν δεν ξεπουληθούν στους ιδιώτες.

● Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στην ενέργεια, άμεση πρόσληψη 5.000 νέων εργαζομένων από τη ΔΕΗ για την περιοχή με απορρόφηση των εργολαβικών και συμβασιούχων εργαζομένων.

● Πλήρη-σταθερή εργασία, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, ίση αμοιβή για ίση εργασία ανάμεσα στους εργαζόμενους στην ενέργεια μέχρι να γίνουν προσλήψεις.

● Εφαρμογή και επέκταση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

● Άμεση εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης της ρύπανσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος. Ολοκληρωμένη αποκατάσταση από τη ΔΕΗ και το κράτος και απόδοση εδαφών στην τοπική κοινωνία.

● Άμεση μετεγκατάσταση των πληττόμενων οικισμών.


Με αυτό το πλαίσιο δράσης μπορεί να ανοίξει δρόμος ανάπτυξης που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, το συμφέρον της περιοχής. Προϋπόθεση η ένταση των αγώνων του ταξικού λαϊκού κινήματος, η ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων και η συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις και το ΚΚΕ.



Νοέμβρης 2010

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας: Αποτελέσματα ημερίδας για τον ΚΕΝΑΚ

Το Τ.Ε.Ε./Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας θέλει να ευχαριστήσει θερμά όσους παρευρέθηκαν στην Ημερίδα που διοργάνωσε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 στο Κοβεντάρειο Κοζάνης με Θέμα «Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου Και Ενεργειακή Επιθεώρηση». Η προσέλευση του κόσμου, μηχανικών αλλά και απλών πολιτών, από όλη τη Δυτική Μακεδονία ήταν αθρόα σε τέτοιο βαθμό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Κοβενταρείου. Το νέο θεσμικό πλαίσιο του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.) ουσιαστικά αποτελεί έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό στον κτιριακό τομέα με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής των κτιρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των μηχανικών για τη σύνταξη της «Ενεργειακής Μελέτης» που υποβάλλεται στην πολεοδομία για τα νέα και ριζικά ανακαινιζόμενα κτίρια σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕ.ΝΑ.Κ.) και με τα όσα ορίζουν οι σχετικές Τεχνικές Οδηγίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους εκλεκτούς εισηγητές της ημερίδας, κ. Κλειώ Αξαρλή, δρ. αρχιτέκτων μηχανικό, αναπλ. καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., κ. Δημήτρη Αραβαντινό, δρ. πολιτικό μηχανικό, αναπλ. καθηγητή Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., κ. Θεώδορο Θεοδοσίου, δρ. πολιτικό μηχανικό, λέκτορα Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., κ. Απόστολο Μιχόπουλο, δρ. μηχανολόγο μηχανικό Α.Π.Θ., κ. Κατερίνα Τσικαλουδάκη, δρ. πολιτικό μηχανικό, λέκτορα Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., κ. Νίκο Τσακίρη, Ε.Ε.Δι.Π. Τμ. Πολιτικών Μηχανικών, Α.Π.Θ. και κ. Κώστα Λάσκο, πολιτικό μηχανικό, υποψήφιο διδάκτορα Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.

Το ΤΕΕ/ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας έγκαιρα, έγκυρα και εμπεριστατωμένα θα προχωρήσει σε ανάλογες ημερίδες, εφαρμογές για όλους τους συναδέλφους μηχανικούς. Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα www.tdm.tee.gr μπορείτε να δείτε ανακοινώσεις και τη δραστηριότητα του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.

Τ.Ε.Ε. / Τ.Δ.Μ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...