.

Σπάρτακος: Αναβολή συνάντησης Τρόικας - Μπιρμπίλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΙΚΑΣ – ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ¨ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ¨ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΑΝΕΝΔΟΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Με πλήρη κινητοποίηση των συνδικαλιστικών του στελεχών, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο ενισχύει το μήνυμα του Σωματείου και ολάκερης της τοπικής κοινωνίας, ότι δεν θα υπάρξει ούτε καν ψήγμα ανοχής στην πρόθεση Τρόικας – Κυβέρνησης για εκχώρηση – ενοικίαση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών σταθμών.
Η σημερινή κρίσιμη συνάντηση της Υπουργού Περιβάλλοντος με το κλιμάκιο της Τρόικα προκάλεσε παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στο Ενεργειακό λεκανοπέδιο.
Σε κεντρικό επίπεδο, πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνάντηση στο Υπουργείο, με πρωτοβουλία της ΓΕΝΟΠ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπου τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ έδωσαν δυναμικά το παρόν, διατρανώνοντας την πρόθεση, την απαίτηση και το ¨δικαίωμα¨ των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας, η ΔΕΗ να παραμείνει στο Δημόσιο και φυσικά, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαπραγμάτευσης για πώληση ή ενοικίαση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών. Τελικά η συνάντηση αναβλήθηκε για την επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου στη χώρα.
Σε τοπικό επίπεδο, τα στελέχη του Σωματείου συμβολικά, προς επίρρωση της κίνησης που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο κέντρου, κατέλαβαν την εθνική οδό Πτολεμαΐδας - Κοζάνης στο ύψος του Βιομηχανικού Συγκροτήματος και κατόπιν κλιμάκιο επισκέφθηκε την Διευθύντρια του ΛΚΔΜ, προκειμένου να την ενημερώσει για τους λόγους της κινητοποίησης. Παράλληλα ζήτησαν από την κ. Κουρίδου να μεταφέρει το μήνυμά τους, ότι «συνεχίζουν ακάθεκτοι τον αγώνα και παραμένουν αμετάκλητοι στην αρχική τους θέση για καμία εκχώρηση - καμία ενοικίαση» στην Διεύθυνση της ΔΕΗ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συντεταγμένα μαζί με την ΓΕΝΟΠ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχοντας επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις του, θα κινητοποιηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χρειαστεί, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου