.

ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας: Αποτελέσματα ημερίδας για τον ΚΕΝΑΚ

Το Τ.Ε.Ε./Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας θέλει να ευχαριστήσει θερμά όσους παρευρέθηκαν στην Ημερίδα που διοργάνωσε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 στο Κοβεντάρειο Κοζάνης με Θέμα «Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου Και Ενεργειακή Επιθεώρηση». Η προσέλευση του κόσμου, μηχανικών αλλά και απλών πολιτών, από όλη τη Δυτική Μακεδονία ήταν αθρόα σε τέτοιο βαθμό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Κοβενταρείου. Το νέο θεσμικό πλαίσιο του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.) ουσιαστικά αποτελεί έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό στον κτιριακό τομέα με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής των κτιρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των μηχανικών για τη σύνταξη της «Ενεργειακής Μελέτης» που υποβάλλεται στην πολεοδομία για τα νέα και ριζικά ανακαινιζόμενα κτίρια σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕ.ΝΑ.Κ.) και με τα όσα ορίζουν οι σχετικές Τεχνικές Οδηγίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους εκλεκτούς εισηγητές της ημερίδας, κ. Κλειώ Αξαρλή, δρ. αρχιτέκτων μηχανικό, αναπλ. καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., κ. Δημήτρη Αραβαντινό, δρ. πολιτικό μηχανικό, αναπλ. καθηγητή Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., κ. Θεώδορο Θεοδοσίου, δρ. πολιτικό μηχανικό, λέκτορα Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., κ. Απόστολο Μιχόπουλο, δρ. μηχανολόγο μηχανικό Α.Π.Θ., κ. Κατερίνα Τσικαλουδάκη, δρ. πολιτικό μηχανικό, λέκτορα Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., κ. Νίκο Τσακίρη, Ε.Ε.Δι.Π. Τμ. Πολιτικών Μηχανικών, Α.Π.Θ. και κ. Κώστα Λάσκο, πολιτικό μηχανικό, υποψήφιο διδάκτορα Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.

Το ΤΕΕ/ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας έγκαιρα, έγκυρα και εμπεριστατωμένα θα προχωρήσει σε ανάλογες ημερίδες, εφαρμογές για όλους τους συναδέλφους μηχανικούς. Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα www.tdm.tee.gr μπορείτε να δείτε ανακοινώσεις και τη δραστηριότητα του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.

Τ.Ε.Ε. / Τ.Δ.Μ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου