.

ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ: Περί της παραίτησης του οργανωτικού γραμματέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επειδή από την χθεσινή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που εκδόθηκε κάτω από τις γνωστές πιέσεις του υπεύθυνου συνδικαλιστικού της ΝΔ, επιχειρείται να εμφανισθεί η παραίτηση του Οργανωτικού Γραμματέα από την θέση του Ταμία του ΟΚΔΕ/ΔΕΗ και το ότι θα απέχει από τα καθήκοντα του ως αποτέλεσμα πιέσεων της ΔΑΚΕ, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :
Ο Οργανωτικός Γραμματέας υλοποίησε τα όσα ήδη ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε προαναγγείλει ζωντανά στη εκπομπή «Ζούγκλα» στις 3 Φλεβάρη 2011. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όταν ερωτήθηκε από τον κ. Τριανταφυλλόπουλο “τι απόφαση πήρατε στο Δ.Σ;”
έκανε λόγο για «κινήσεις που θα ακολουθήσουν».
Οι κινήσεις στις οποίες αναφερόταν ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ήταν γνωστές και γι’ αυτό ανέφερε την φράση «κινήσεις που θα ακολουθήσουν».
Συνεπώς ζητήματα που ευρύτερα συζητήθηκαν καλό θα ήταν να μην προσπαθεί κανείς να τα εμφανίσει ως αποτέλεσμα δικών του πιέσεων για να δείξει ότι αυτός διαφέρει.
Όποιος είχε κάτι να πει μπορούσε να το είχε πει στο Δ.Σ στις 3 Φλεβάρη και όχι 7 μέρες μετά.
Όσο δε για την θέση της ΠΑΣΚΕ γύρω από αυτό το ζήτημα θα παραθέσουμε ένα μικρό απόσπασμα από όσα είπε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην συγκεκριμένη συνεδρίαση :
«Επειδή είμαστε στο στόχαστρο, σας καλώ ο καθένας από εμάς να διορθώσει τα λάθη, τις αδυναμίες του και τις παραλήψεις του και όλοι μαζί ως θεσμός να κατακτήσουμε μια άλλη λειτουργία, μια λειτουργία που θα μας θωρακίσει από κάθε αρνητική κριτική. Σας καλώ να ξανακοιτάξουμε την πορεία μας και την διαδρομή μας γιατί, πέρα από τα χιλιάδες θετικά μας, και την προσφορά μας, έχουμε δώσει δικαιώματα και επειδή δεν θέλω να αδικήσω κανέναν θα συμφωνήσω πως δεν αφορά όλους.
Έχουμε δώσει δικαιώματα και αυτό είναι ανεπίτρεπτο και έχουμε ευθύνη.
Είναι ανεπίτρεπτο γιατί εδώ εμείς δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας.
Πρώτα απ΄όλα εκπροσωπούμε τον ιερό θεσμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και δεν έχουμε το δικαίωμα να τον πληγώνουμε, γιατί κάτω από την σημαία του δόθηκαν αγώνες και αγώνες».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου