.

ΔΕΗ: Πρόσληση ενδιαφέροντος για το Φωτοβολταϊκό Πάρκο

Η ΔΕΗ απηύθυνε την Παρασκευή πρόσκληση σε μεγάλους ενεργειακούς ομίλους να εκδηλώσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην κατασκευή γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη. Το έργο προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 200 μεγαβάτ περίπου, καθώς και τη δημιουργία μονάδας κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Financial Times, ο στρατηγικός συνέταιρος της ΔΕΗ θα παίξει ρόλο-κλειδί στη χρηματοδότηση του έργου. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη και λειτουργία φωτοβολταϊκών μονάδων, να διαθέτουν καθαρά ίδια κεφάλαια πάνω από 500 εκατ. ευρώ, κερδοφόρες χρήσεις τα προηγούμενα τρία χρόνια, καθώς και εμπειρία στη χρηματοδότηση έργων προϋπολογισμού άνω των 300 εκατ. ευρώ.

Η ΔΕΗ και ο στρατηγικός εταίρος της πιθανώς να επεκτείνουν τη συνεργασία τους αργότερα και σε άλλα έργα ανανεώσιμης ενέργειας. Η επένδυση της Κοζάνης είναι κρίσιμη για να εκπληρώσει η χώρα τον φιλόδοξο στόχο της για ποσοστό 40% της ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2020, έναντι 4% σήμερα.

Η ΔΕΗ σχεδιάζει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ περίπου την επόμενη πενταετία, με στόχο να επταπλασιάσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στα 1.200 μεγαβάτ. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τον διαγωνισμό ορίστηκε η PricewaterhouseCoopers.

Πηγη: in.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου