.

Στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν ακούει κανείς;

του Παντελή Καραλευθέρη, Αν/Γραμματέα ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ -ΚΗΕ

-Τα Ορυχεία Αχλάδας έκλεισαν.
-Ο ΑΗΣ Μελίτης, το καθαρότερο εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος, ΚΛΕΙΝΕΙ.
-Η Βεύη ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ και νέα Ορυχεία ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ.

Τελικά σ’αυτή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν ακούει κανείς.
Ακούνε μόνο τις υψηλές συχνότητες των Τροϊκανών, οι οποίοι ¨τσιρίζουν¨ στο παζάρι του ξεπουλήματος της περιουσίας της χώρας που έστησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στην ενέργεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραπαίοντας μέσα στην κρίση, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα.
Από καιρό είχαμε γράψει πως το Ορυχείο Αχλάδας θα κλείσει.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας να λυθούν τα προβλήματα, η εταιρεία – ιδιοκτήτης δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Ποιες ευθύνες υπάρχουν και σε ποιον αναλογούν ας τις ελέγξει η ΔΕΗ. Πάντως, η ευθύνη της συνολικής ανάληψης της τροφοδοσίας από ένα μόνο Ορυχείο, βαραίνει κυρίως τον ιδιοκτήτη, αλλά και όσους από την ΔΕΗ συμβολαιοποίησαν αυτή την επιλογή, όπως και όσους από το υπουργείο την στήριξαν.
Δυστυχώς όμως τα προβλήματα συνεχίζονται και γίνονται μεγαλύτερα σε τέτοιο βαθμό, που αναρωτιέται κανείς εάν είναι λάθη ή συνειδητές επιλογές της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένο από καιρό ότι, ο σταθμός θα κλείσει από τροφοδοσία, η κ. Μπιρμπίλη δεν προχώρησε έως τώρα σε καμία διαδικασία για τη διάνοιξη νέων ορυχείων από τη ΔΕΗ, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα λειτουργίας στην ¨καθαρότερη¨ και ¨περιβαλλοντικότερη¨ μονάδα παραγωγής της χώρα.
Οι ¨πράσινες¨ εξαγγελίες και τα ¨πράσινα¨ άλογα για την Δυτική Μακεδονία, εξαντλούνται σε επιδείξεις κατασκευής ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ φωτοβολταϊκών, που θα παράγουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΡΕΥΜΑ, όσο μία παλιά μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Για να καταλαβαίνουμε όλοι για τι μιλάμε.
Ας σοβαρευτούμε. Αυτά είναι για ανίδεους κ. Μπιρμπίλη. Στην Φλώρινα όπως και στην Πτολεμαΐδα - Κοζάνη ξέρουν από παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
Ξέρουν όλοι ότι χρειαζόμαστε νέα ορυχεία για να δουλέψουν οι υπάρχοντες και οι μελλοντικοί σταθμοί.
Εάν ποτέ τους κατασκευάσετε.
Εσείς όμως ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ να καθυστερείτε την αδειοδότηση και την έγκριση των μελετών των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε τέτοιους χρόνους, ώστε να μην προλάβει η ΔΕΗ τη διάνοιξη και αξιοποίηση νέων ορυχείων.
Ταυτόχρονα μετατρέψατε την διαδικασία «της γρήγορης» (εδώ γελάνε) ανάθεσης της Βεύης σε γιοφύρι της Άρτας και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.
κα Μπιρμπίλη, ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ;
Με τη ΔΕΗ αποκλεισμένη από την Βεύη και την τοπική κοινωνία να μην αντιδρά, ποιος ο λόγος να καθυστερείτε; Δεν διαμαρτυρόμαστε εμείς που αποκλείσατε τη ΔΕΗ, ζορίζεστε εσείς; Ούτως ή άλλως σε ιδιώτη θα τη δώσετε.
Εμάς δεν μας νοιάζει σε ποιον θα την δώσετε, εσάς τι σας κόφτει;
Και αν δεν μπορείτε να πάρετε ενάμιση χρόνο τώρα αυτήν την απόφαση, τι κάθεστε εκεί στο υπουργείο;
Για να εγκρίνετε μόνο αδειοδοτήσεις φωτοβολταϊκών ξεπερασμένης τεχνολογίας, μετατρέποντας τα ελληνικά χωράφια σε σκουπιδαριό σε λίγα χρόνια;
ΝΑΙ. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χρειάζεται όλες τις πηγές καυσίμων και όλες τις τεχνολογίες.
Πρώτα όμως τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ με νέες τεχνολογίες και καθαρότερες περιβαλλοντικά. Δυστυχώς όμως, εσείς οι ΄΄πράσινοι΄΄ το μόνο που καταφέρατε είναι να κλείσει το μοναδικό καθαρό Ελληνικό Λιγνιτικό Εργοστάσιο Παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, που κόστισε για όσους θυμούνται το σκάνδαλο (τότε), πάνω από 600.000€ στον Ελληνικό λαό.
Τουλάχιστον ας δουλέψει!
Για να δουλέψει όμως χρειάζεται τροφοδοσία.
Πρέπει να ανοίξουν επιτέλους η Βεύη, το Κλειδί, η Αχλάδα 2, οι Λόφοι Μελίτης, η Βεγόρα και τα Κομνηνά!! – ναι τα Κομνηνά. Γι’αυτά όμως θα σας πούμε μια άλλη φορά. Μη σας έρθουν όλα μαζί και λιποθυμήσουν κάποιοι ψευτο – οικολόγοι σύμβουλοι σας εκεί στο Υπουργείο, οι οποίοι νομίζουν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ΄΄εναλακτικό΄΄ παιχνίδι για τον εντυπωσιασμό των χορτασμένων της Αθήνας.
Επιτέλους εδώ και τώρα κα Υπουργέ, προχωρήστε στην διάνοιξη των ορυχείων.
Εάν πράγματι πιστεύετε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό για όλους τους Έλληνες. Γιατί εσείς σε λίγο με τις επιλογές σας θα το μετατρέψετε σε είδος που θα έχουν μόνο οι πλούσιοι για να ξεχωρίζουν από τους φτωχούς. Ούτως ή άλλως σ’αυτή τη χώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτό επιδιώκει. Να ξαναζήσουν οι μεσαίοι οικονομικά Έλληνες την φτώχια για να ξεχωρίσουν οι πλούσιοι.
Μόνο που εδώ στην Περιφέρεια του Ενεργειακού Κέντρου κα Μπιρμπίλη, οι κάτοικοί του και παραγωγοί Ηλεκτρικής Ενέργειας, δεν έχουν καμιά διάθεση να απωλέσουν κι άλλες θέσεις εργασίας και το βιοτικό τους επίπεδο, για να κλείνετε εσείς μονάδες και ορυχεία, τονίζοντας το οικολογικό προφίλ σας και διευκολύνοντας την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Θα τα κλείσουν όλα μόνοι τους και θα μείνετε με τα κεράκια.
Χαιρετίσματα προς το παρόν και καλώς να έρθετε στην Κοζάνη.
Θα σας υποδεχτούμε με το ΄΄11΄΄.
Όσοι το ξέρουν καλά, θα χορεύουν μπροστά σας και όσοι δεν το ξέρουν θα κλωτσούν.

Πτολεμαΐδα 25/02/2011


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου