.

Ας θυμηθούμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ

Ας θυμηθούμε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στην Κοζάνη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στην Κοζάνη στις 20.1.2011 ανακοίνωσε, περαν της δημιουργίας του φωτοβολταϊκού πάρκου: "Δεν νοείται ένα ΤΕΙ ή ένα Πανεπιστήμιο να μην είναι σύμβουλος, να μην ερευνά, να μην βοηθά στην καινοτομία, την τοπική επιχείρηση, έναν τοπικό φορέα ή την Αυτοδιοίκηση – και αυτό το λέω γενικά. Δυστυχώς, σήμερα, όπως λειτουργεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ορθώνονται τείχη μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της κοινωνίας.
Ποια είναι η ουσιαστική σχέση, παραδείγματος χάρη – η ουσιαστική σχέση, όχι η γεωγραφική – ΤΕΙ και ΑΕΙ Κοζάνης, με την παραγωγή και τη ΔΕΗ της περιοχής; Μάλιστα, υπάρχουν ΤΕΙ και ΑΕΙ, που έχουν και ανάλογες σπουδές, αλλά και προγράμματα γύρω από την ενέργεια και τη βιομηχανική παραγωγή.
Άρα, λοιπόν, με αυτές τις επενδύσεις που θα έρθουν, που προβλέπουμε για την περιοχή, το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο της Κοζάνης θα πρέπει να μετατραπούν σε κέντρα αριστείας και διεθνοποιημένης εκπαίδευσης, για Έλληνες και μη. Δηλαδή, αντί να εξάγουμε φοιτητές, να εξάγουμε γνώση, που σημαίνει να έρχονται και ξένοι φοιτητές στη χώρα μας, ναι, γιατί θα είμαστε πρωτοπόροι, μέσα από τα πανεπιστήμια μας και τα ΤΕΙ."

Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε κουβέντα από κυβερνητικά χείλη για συρρίκνωση του Πανεπιστημίου στη Δυτική Μακεδονία αμφισβητούν τις ίδιες τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου