.

O Δήμαρχος Κοζάνης στη Διεύθυνση Ορυχείων - Συναντήθηκε με την Όλγα Κουρίδου

Tα ζητήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Ελλησπόντου και Υψηλάντη καθώς και τα θέματα των προσλήψεων και του προσωπικού, ήταν στην ατζέντα της συνάντησης του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λάζαρου Μαλούτα και του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Θεοδωρίδη, με την Διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας κ. Όλγα Κουρίδου.

Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν:

1. Η συνέχιση της συνεργασίας ΔΕΗ και Δημοτικών Eνοτήτων Υψηλάντη και Ελλησπόντου στα πλαίσια του νέου Δήμου Κοζάνης.

2. Οι παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στα αρδευτικά κανάλια της περιοχής για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να διασφαλιστεί η τροφοδοσία του κάμπου με αρδευτικό νερό, ενώ παράλληλα τέθηκε και το ζήτημα των αγροτικών δρόμων της περιοχής.

3. Δήμαρχος Κοζάνης και Διευθύντρια Λ.Κ.Δ.Μ. αναζήτησαν τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες εξαγοράς των σταβλικών εγκαταστάσεων της Ακρινής από τη ΔΕΗ, επ’ ωφελεία της επιχείρησης και των κατοίκων.

4. Επίσης ετέθη το θέμα επίσπευσης της κατασκευής του δεύτερου κλάδου τέφρας από τον σταθμό του Αγίου Δημητρίου στα ορυχεία, έργο απαραίτητο για το περιβάλλον αλλά και τη ΔΕΗ.

5. Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα έλλειψης προσωπικού, καθώς και θέματα των εργαζομένων στα ορυχεία .

Ο κ. Μαλούτας έκανε για μία ακόμη φορά γνωστή τη θέση του Δήμου στο θέμα της άμεσης πρόσληψης προσωπικού και των πιέσεων που ασκεί στη ΔΕΗ και την κυβέρνηση.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Γιάννης Καραβασίλης, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, τον οποίο ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για όλες τις ενέργειές του στο θέμα της ρύθμισης των οικονομικών εκκρεμοτήτων πρώην Δήμων Ελλησπόντου και Υψηλάντη, προς τη ΔΕΗ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου