.

ΥΠΕΚΑ: 2.770 αιτήσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς από επαγγελματίες αγρότες

Σε 2.770 ανέρχονται οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς από επαγγελματίες αγρότες που έλαβαν προσφορά σύνδεσης μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου εκ των οποίων οι 1.020 αφορούν σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με μεγάλη συγκέντρωση αιτημάτων. Σημειώνεται ότι με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις οι προσφορές που εκδίδονται από τον Διαχειριστή του Διασυνδεδεμένου Δικτύου (ΔΕΗ Α.Ε.) δεν θα ξεπερνούσαν τις 2000.

Παράλληλα, αναφορικά με την υποβολή αιτημάτων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στα διασυνδεδεμένα νησιά και συγκεκριμένα στην Εύβοια όπου το διαθέσιμο περιθώριο ισχύος απεδείχθη δυσανάλογα μικρό σε σχέση με το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, διερευνάται από τον Διαχειριστή του Δικτύου η δυνατότητα διεύρυνσης του περιθωρίου αυτού, ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο δυνατό πλήθος των αιτημάτων (εκ των οποίων περί τα 70 αγροτικά) που κατατέθηκαν την πρώτη ημέρα υποβολής. Εφ’ όσον αυτό είναι τεχνικά δυνατόν η νέα διαθέσιμη ισχύς αναμένεται να «επισημοποιηθεί» μέσω πρότασης του Διαχειριστή και σχετικής απόφασης της ΡΑΕ.

Τέλος, για τα διασυνδεδεμένα νησιά για τα οποία έχει καλυφθεί το περιθώριο ισχύος, η ισχύς που θα απελευθερωθεί στο μέλλον από την ενδεχόμενη αδυναμία υλοποίησης κάποιων φωτοβολταϊκών σταθμών επί εδάφους θα διατεθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα για την ικανοποίηση αιτημάτων του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε Κτηριακές Εγκαταστάσεις.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου