.

Σπάρτακος: Επιστολή στον Περιφερειάρχη για σύγκληση έκτακτης Συνεδρίασης Π.Σ. με αποκλειστικό θέμα τις προσλήψεις

Κύριε Περιφερειάρχη
Σε συνέχεια της επιστολής μας (16/2/2011) προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό με θέμα «Πορεία ΔΕΗ – Προσλήψεις προσωπικού», η οποία και σας έχει κοινοποιηθεί και στον απόηχο μίας σειράς κινητοποιήσεων, δράσεων και επαφών που ξεκίνησε εκ νέου το Σωματείο ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ για να επιτύχει νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να προβείτε σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το εν λόγω ζήτημα.
Η κρισιμότητα και η σπουδαιότητα του προβλήματος, το γεγονός ότι η απώλεια προσωπικού έχει εγείρει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα σε Σταθμούς Παραγωγής και Ορυχεία και το δεδομένο ότι νευραλγικά πόστα λειτουργούν σήμερα στα όρια της νομιμότητας, καταστούν απαραίτητη τη συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου, του Π.Σ., προκειμένου να συζητηθεί εκτενέστερα το θέμα, να ληφθούν αποφάσεις και να διαμορφωθεί μία κοινή, περισσότερο ισχυρή και αποτελεσματικά διεκδικητική γραμμή, γιατί τα πράγματα έχουν φθάσει σε οριακά σημεία.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, έχοντας ζυγίσει πάρα πολύ καλά όλα τα υπάρχοντα στοιχεία που οδηγούν αυτή τη στιγμή τη ΔΕΗ σε μαρασμό και απαξίωση, έχει ξεκινήσει έναν αγώνα που θα είναι ανένδοτος στις προθέσεις που υπάρχουν για εκποίηση της επιχείρησης του Ελληνικού λαού. Έχουμε καλέσει σε συστράτευση όλους τους εργαζόμενους, την τοπική κοινωνία και τους φορείς και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι φωνές που υποστηρίζουν, ενδυναμώνουν, επικροτούν και συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθειά μας, αυξάνονται συνεχώς. Αυτό είναι κάτι που αποδεικνύει τη σοβαρότητα του θέματος. Ενός θέματος, που δυστυχώς ενέχει για την περιοχή μας πολλές αρνητικές εξελίξεις και αυτές οφείλουμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε.
Κύριε Περιφερειάρχη,
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι σε καμία περίπτωση τα όσα επικρατούν σήμερα δεν ταιριάζουν με την εικόνα που θα έπρεπε να έχει η μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας.
Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμα φορά ότι: οι συνθήκες είναι πραγματικά τραγικές και εκτός από το ότι δημιουργούν μία απαξιωτική εικόνα, ενέχουν πολλαπλούς κινδύνους για τους ίδιους τους εργαζόμενους, τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, τον εξοπλισμό της και κλονίζουν την αναπτυξιακή της πορεία. Μία πορεία που σίγουρα δεν μπορεί να δομείται άλλο στην υπάρχουσα πραγματικότητα, αλλά που θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να στηριχθεί, με την προκήρυξη ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Το αίτημά μας αυτό (αίτημα του Συνδικάτου και ολάκερης της κοινωνίας) καλούμε να το στηρίξετε, συγκαλώντας τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε άμεσο χρόνο.
Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Αδαμίδης Κων/νος Βασιλειάδης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Πλακεντά

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου