.

«Άλλο το μάνατζμεντ και άλλο ο κρατικός έλεγχος των δικτύων» λένε από το ΥΠΕΚΑ για τη ΔΕΗ

Από τα Νέα...

«Άλλο πράγμα ο έλεγχος των δικτύων από το κράτος και άλλο η παραχώρηση του μάνατζμεντ», τονίζουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, αναφερόμενες στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων του ενεργειακού τομέα, με επίκεντρο την ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησης του μάνατζμεντ δημοσίων επιχειρήσεων, διατηρώντας ταυτόχρονα τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Στο περιθώριο του συνεδρίου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που πραγματοποιείται στην Αθήνα., πηγές του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν ότι είναι άλλο πράγμα ο έλεγχος των δικτύων από το κράτος και άλλο η παραχώρηση του μάνατζμεντ.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια θέση εξέφρασε την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, έπειτα από τις αντιδράσεις που φέρεται να προκάλεσαν οι θέσεις της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη (σε συνέντευξή της στα «Νέα») περί διατήρησης του ελέγχου του Δημοσίου σε επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ.

«Η κ. Μπιρμπίλη δεν διαφοροποιήθηκε σε τίποτε απ' αυτό που έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα. Μίλησε για το δημόσιο έλεγχο σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και φυσικά, όχι για τη διαχείριση», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, δείχνοντας έτσι και σε ποια βάση συζητεί η κυβέρνηση.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου