.

Αιολική ενέργεια από τα τρένα!

Από το http://www.deltiokairou.gr

Διαβάστε περισσότερα για μια πρωτότυπη συσκευή, που εκμεταλλεύεται τον άνεμο από τα διερχόμενα τρένα για την παραγωγή ενέργειας!

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την αιολική ενέργεια, είναι μεγάλες ανεμογεννήτριες που λειτουργούν με τη δύναμη του αέρα.

Υπάρχει κι άλλος τρόπος όμως: βιομηχανικοί σχεδιαστές από την Κίνα ανέπτυξαν μια συσκευή, πολύ μικρότερη από τις ανεμογεννήτριες, που εκμεταλλεύεται τον άνεμο που δημιουργείται από τα διερχόμενα τρένα. Της έδωσαν μάλιστα το όνομα "T-Box".

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας msnbc, η συσκευή "T-Box" εγκαθίσταται ανάμεσα στις σιδηροδρομικές γραμμές, ωστε η μισή να είναι θαμμένη κάτω από το έδαφος και να μην επηρεάζει την κανονική λειτουργία του τρένου.Όταν το τρένο περνάει από πάνω, το δυνατό ρεύμα του ανέμου που δημιουργείται στριφογυρίζει απότομα τη γεννήτρια μέσα στο "T-Box" και έτσι παράγεται ηλεκτρισμός.

Οι δημιουργοί της συσκευής, Qian Jiang and Alessandro Leonetti Luparini, υποστηρίζουν ότι η συσκευή θα μπορούσε να συμβάλει στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, σε απομακρυσμένες περιοχές ή περιοχές εκτός δικτύου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου