.

Σπάρτακος: Συνάντηση για ΤΑΥΤΕΚΩ με Κουτρουμάνη


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ
ΤΟΝ κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ
ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ


Με την εντολή να δοθεί από το ΤΑΥΤΕΚΩ άμεσα (ακόμα και σήμερα), το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα γίνουν οι πληρωμές των Φαρμακείων του νομού Κοζάνης, απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης στο σχετικό αίτημα του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, με συμμετοχή και μελών του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ. Η συνάντηση υπήρξε καρπός της κατάληψης που πραγματοποίησαν στελέχη του σωματείου στο υπουργείο Εργασίας, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, σε μία συμβολική κίνηση, ουσιαστικής όμως σημασίας, προκειμένου να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί ένα σημαντικότατο αίτημα. Αίτημα που δεν είναι άλλο από την καταβολή των ποσών του Πάγιου Πόρου, που θα επιτρέψει την αποσυμφόρηση της δυσάρεστης κατάστασης που υφίσταται αυτή την ώρα και θα άρει τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί με τις πληρωμές οφειλών (φάρμακα, νοσήλια κλπ), δημιουργώντας ταυτόχρονα ανασφάλεια και ασάφεια για το μέλλον.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα (παρά το γεγονός ότι από νωρίς η κατάληψη αμαυρώθηκε από την παρουσία και τη βίαιη συμπεριφορά δυνάμεων της αστυνομίας, γεγονός το οποίο ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει), με τον υπουργό να παραδέχεται πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ασφαλιστικός φορέας της ΔΕΗ είναι πολλά και σοβαρά και απαιτείται «για το δικό σας τομέα να γίνει μια ξεχωριστή διαχείριση», καθώς η κατάσταση έχει τις ιδιαιτερότητές της. Ο κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε την θετική του πρόθεση ως προς το να κουβεντιάζονται και να αναζητούνται από κοινού λύσεις στα προβλήματα, «για να μη χρειάζεται να φθάνουμε στα σημεία που φθάνουμε».
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, έχοντας το τελευταίο κυρίως χρονικό διάστημα γίνει αποδέκτης πολλών και σημαντικών παραπόνων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στη ΔΕΗ (με την ιδιαιτερότητα ότι υπάρχουν πολλά και σοβαρά περιστατικά, με προβλήματα υγείας που έχουν να κάνουν με καρκίνους, καρδιοπάθειες κλπ), ανέλαβε μία ακόμα πρωτοβουλία και προέβη στην κατάληψη του Υπουργείου, αναζητώντας λύση στα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις καθυστερήσεις χρηματοδότησης, αλλά και μία σειρά άλλων θεμάτων που άπτονται του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Υφυπουργός επανειλημμένα επεσήμανε ότι είναι πολλά και σοβαρά τα προβλήματα που υφίστανται σήμερα, ενώ στο τραπέζι του διαλόγου «έριξε» και την πρόταση της ένταξης του ασφαλιστικού φορέα στην «ηλεκτρονική συνταγογράφηση», με την πεποίθηση ότι θα εξοικονομηθούν πολλά χρήματα από αυτά που καταβάλλονται ετησίως στα φαρμακεία για τις πληρωμές τους. Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα που έθεσε το Σωματείο σχετικά με την προοπτική του σημερινού σχήματος του ΤΑΥΤΕΚΩ, ο κ. Κουτρουμάνης σημείωσε ότι πρόκειται να γίνει έκθεση, όπου θα καταγράφεται πώς ακριβώς έχει η κατάσταση γιατί «το συγκεκριμένο σχήμα δεν περπατάει».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου