.

Συνάντηση των τεσσάρων δημάρχων του Νομού Κοζάνης στο Δημαρχείο Κοζάνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου 2011, στο Δημαρχείο Κοζάνης, συνάντηση των τεσσάρων Δημάρχων του νομού Κοζάνης.
Οι 4 Δήμαρχοι, Βοΐου - Παναγιώτα Ορφανίδου, Εορδαίας - Παρασκευή Βρυζίδου, Σερβίων Βελβενδού - Βασίλης Κωνσταντόπουλος και Κοζάνης - Λάζαρος Μαλούτας, συζήτησαν την μέχρι τώρα εμπειρία τους στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, ενώ αντάλλαξαν ιδέες, σκέψεις και προβληματισμούς που αφορούν την εφαρμογή του.
Επί τάπητος τέθηκε και το κρίσιμο ζήτημα του τοπικού πόρου, όπου οι Δήμαρχοι Βοΐου και Σερβίων-Βελβεντού ενημερώθηκαν για την πρόσφατη συγκρότηση του δικτύου ενεργειακών δήμων στο οποίο μετέχουν οι 5 ενεργειακοί Δήμοι της χώρας (Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης και Φλώρινας), καθώς επίσης ενημερώθηκαν και για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.
Όπως επεσήμανε ο κ. Μαλούτας σε δηλώσεις του « η πρόταση που κατατέθηκε από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και αφορά στον τρόπο κατανομής του πόρου, αφήνει ανέγγιχτα τα ποσοστά κάθε δήμου στην τελική κατανομή, είτε αυτός είναι ενεργειακός είτε όχι».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου