.

Κατά της πώλησης πακέτου μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε. το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων

Ως «κερκόπορτα για να χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε.», χαρακτηρίζει το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων τη διαφαινόμενη, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, πώληση πακέτου μετοχών 17% της επιχείρησης.

«Είναι το ξεπούλημα του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, καθώς το Δημόσιο από το 51% θα κρατήσει στον έλεγχό του το 34%», αναφέρει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί για καταστροφικές επιπτώσεις στις περιοχές των Ενεργειακών Δήμων της χώρας.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δικτύου, μέχρι τώρα ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης ήταν αρκετός για να υπάρχει η ελάχιστη κοινωνική αποδοχή στο έργο της παραγωγής ενέργειας. Διατυπώνονται, άλλωστε, φόβοι ότι η οργή των τοπικών κοινωνιών θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δεδομένου ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα όπως η διάθεση των εκτάσεων των ανενεργών ορυχείων στις τοπικές κοινωνίες και η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από τη ΔΕΗ.

«Καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα λαμβάνοντας υπόψη και το μέλλον των τοπικών κοινωνιών των περιοχών των λιγνιτικών πεδίων», προσθέτουν τα μέλη του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου