.

Σπάρτακος: Για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα


ΣΤΟΥΣ…ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΘΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ… ΘΟΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ.


Μεγάλο ταλέντο στο να δημιουργεί σύγχυση και ανακατωσούρα φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση καταθέτοντας ένα μεσοπρόθεσμο πλαίσιο στο οποίο αρκούνται να «φωτογραφίσουν»  -με σύντομες φράσεις και πολλά ποσά -ότι, μάλλον εσκεμμένα, δε θέλουν να δώσουν με απλά και κατανοητά λόγια. Εξάλλου έπεται και συνέχεια αφού η κυβέρνηση θα τα αποτυπώσει με εφαρμοστικό νόμο ή νόμους που θα έρθουν στη Βουλή το επόμενο χρονικά διάστημα.
Στον ενδιάμεσο χρόνο καλούμαστε και πάλι να επιστρατεύσουμε τις μαντικές μας ικανότητες για να καταλάβουμε πως ακριβώς έχουν τα πράγματα και να βγάλουμε μία άκρη. Για την ώρα το μόνο που είναι ξεκάθαρο και επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά είναι το εξής ένα: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΡΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.  
Τελικά έχει το κυβερνητικό επιτελείο αποφασίσει τι θα πράξει  με την πιο υγιή και κερδοφόρα επιχείρησης του Ελληνικού Δημοσίου; Θα πουλήσει  το 17 % των μετοχών της ή θα εφαρμόσει το… ¨εναλλακτικό σενάριο¨ της πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής; Μα τόσο πολύ έχουν μπερδευτεί ή είναι απλά το γεγονός ότι αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητα της ΔΕΗ, την σπουδαιότητά της και την καταλυτική  σημασία που θα έχει η απόφαση που θα λάβουν σχετικά με το καθεστώς που τη διέπει;
Επιτέλους ας ξεκαθαρίσουν τα πράγματα δίδοντας μία σαφή εικόνα για το τι θα ισχύσει. Το οφείλουν, αν μη τι άλλο, στους εργαζόμενους της επιχείρησης που πάνω από 50 χρόνια δίδουν το ίδιο τους το αίμα για τη βιωσιμότητά της. Το οφείλουν στη Δυτική Μακεδονία που συντηρεί και κινεί με τον υπόγειο πλούτο της (το Εθνικό μας καύσιμο) την οικονομία της χώρας.
Επιτέλους ας δώσουν μια ξεκάθαρη γραμμή για να καταλάβουμε με ποιών τα συμφέροντα είναι. Με τα ντόπια ή τα ξένα; Σε ποιους υποτάσσονται και ποιους θα εξυπηρετήσουν;
Μέσα σε όλη αυτή τη σύγχυση που δημιουργούν και προσπαθούν να επιβάλλουν, ένα μόνο πράγμα είναι σαφές και ας το αφομοιώσουν καλά στη κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση:

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου