.

Με αυτόφωρο απειλούνται οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Πηγή: skai.gr

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου προκάλεσε η επιστολή της διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ, σύμφωνα με την οποία δεν εφαρμόζεται η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε την Παρασκευή, για να παραμείνουν τα επίπεδα τάσης του ρεύματος σε αυτά που ίσχυαν στις 23 Ιουνίου.

Η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα, ενώ στο πλαίσιο της Εισαγγελικής έρευνας θα κληθεί ο αρμόδιος υπάλληλος της ΔΕΗ προκειμένου να διαπιστωθεί αν εφαρμόζεται η προσωρινή διαταγή. Σε περίπτωση που αυτή παραβιάστηκε θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος για το θέμα της τάσης της ΔΕΗ και η εντολή της κ. Ράικου είναι εφόσον αποδειχθεί ότι δεν τηρείται η απόφαση του δικαστηρίου, να εφαρμόζεται η διαδικασία του αυτοφώρου για τους υπευθύνους.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δικαστική απόφαση της 24ης Ιουνίου, και μετά το σχετικό αίτημα της διοίκησης της ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ υποχρεωνόταν να επαναφέρει τη διαθέσιμη ισχύ του Συστήματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου 2011, επαναλειτουργόντας τις τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σε Αμύνταιο, Πτολεμαϊδα και Αττική, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, μετά την αδυναμία εξεύρεσης λύσης στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Έως αυτή την ώρα πάντως δεν έχουν μπει οι μονάδες στο σύστημα που να εξασφαλίζουν επάρκεια στην ηλεκτροδότηση.

Ωστόσο την Κυριακή, λόγω των καιρικών συνθηκών και της περιορισμένης ζήτησης, δεν έχει χρειαστεί ο διαχειριστής του συστήματος να προχωρήσει σε διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Έκκληση στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να σεβαστεί τους πολίτες και να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντί τους απευθύνει από την πλευρά του το υπουργείο Περιβάλλοντος με ανακοίνωσή του.

Η ΓΕΝΟΠ καλείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση και να αποκατασταθεί η ισχύς του συστήματος χωρίς να δημιουργούνται δυσμενείς επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο και χωρίς να πραγματοποιούνται εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Μιλώντας την Κυριακή το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Το στόμα του Νίκου» ο πρόεδρος της Βαρβακείου αγοράς Κλεάνθης Τσιρώνης τόνισε ότι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ «κατέβασαν τους διακόπτες» για τρεις ώρες στην αγορά το Σάββατο. «Δεν μπορεί να μας καταστρέφουν» ανέφερε.

1 σχόλια

  • Ανώνυμος  
    26/6/11, 3:14 μ.μ.

    μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν από μία Σοσια-λιστική κυβέρνηση, και να μην υπάρχουν ακόμα ακόμα παραιτήσεις από τα όργανα έστω του ΘΑ-ΠΑΣΟΚ από ανθρώπους δηλαδή που σίγουρα δεν ταυτίζονται με αυτή την πολιτική???

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου