.

Αυξημένες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω υψηλών θερμοκρασιών στο ενεργειακό λεκανοπέδιο

Αυξημένες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω υψηλών θερμοκρασιών εντόπισαν το πρωί στο λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας οι σταθμοί μέτρησης της ποιότητας του αέρα του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. «Ήδη ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να τροποποιήσουν τη λειτουργία των μονάδων της προκειμένου να αποφευχθεί η εκδήλωση περιβαλλοντικού επεισοδίου τις επόμενες μέρες» είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Πρόεδρος του Κέντρου Περιβάλλοντος, Κυριακή Αποστολίδου.

Στο μεταξύ, το σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της ΔΕΗ ΑΕ σχετικά με την εποπτεία του δικτύου σταθμών μέτρησης της ατμόσφαιρας αναμένεται να εγκρίνει απόψε το Περιφερειακό Συμβούλιο. «Η ΔΕΗ διαθέτει έντεκα σταθμούς μέτρησης και το Κέντρο Περιβάλλοντος τέσσερις. Μέχρι στιγμής λαμβάνουμε καθημερινά τα δεδομένα των σταθμών μέτρησης της ΔΕΗ. Η συνεργασία όμως της Περιφέρειας με την Εταιρεία, που θα τεθεί σύντομα σε ισχύ, μεταβιβάζει τον έλεγχο και την εποπτεία των σταθμών της ΔΕΗ στην Περιφέρεια. Με τον τρόπο αυτό, ειδικοί του Κέντρου Περιβάλλοντος, τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας, θα πραγματοποιούν ελέγχους στο δίκτυο της ΔΕΗ ώστε να πιστοποιούν τη σωστή του λειτουργία και την εγκυρότητα των μετρήσεων» εξηγεί η κ. Αποστολίδου.

Όπως τονίζει, μάλιστα, η συνεργασία αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς καθιστά την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την πρώτη στην Ελλάδα, που εναρμονίζεται με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα.

Από την express.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου