.

Σπάρτακος: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ Η Β΄ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΝ κ. ΦΩΛΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε και με τον πλέον επίσημο τρόπο (αφού από χθες το βράδυ,28-7-2011, είναι πλέον Νόμος του Κράτους), καθώς ψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν της Βουλής, το σχέδιο που είχε ξεκινήσει την Μ. Πέμπτη του 2008 (στις 24-4-2008) για λογαριασμό του Ομίλου Μυτιληναίου, ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας.
Θυμίζουμε ότι τότε το ΥΠΑΝ προχώρησε στον αποχαρακτηρισμό της Μονάδας Συμπαραγωγής 335 MW του Ομίλου Μυτιληναίου, που κατασκευάστηκε για να τροφοδοτεί το ¨Αλουμίνιον της Ελλάδος¨ ως Αυτοπαραγωγός, να εντάσσεται στο σύστημα ως ανεξάρτητη Μονάδα Παραγωγής.
Θυμίζουμε επίσης, ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τότε είχαν χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη απόφαση του κ. Φώλια ¨πασχαλινό δωράκι¨ στον Όμιλο Μυτιληναίου, αφού θα κερδοσκοπούσε στα πλαίσια υπολογισμού της Ο.Τ.Σ.
Σήμερα, με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Νόμο ¨Λειτουργία ενεργειακών αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου…¨, άρθρο 197, δίνεται η δυνατότητα στη Μονάδα Συμπαραγωγής ισχύος 335 MW του Ομίλου Μυτιληναίου να εντάσσεται στο σύστημα κατά προτεραιότητα και με εγγυημένες τιμές, αφού η συγκεκριμένη διάταξη του Νόμου πλέον, άρει τον περιορισμό που έθετε η προηγούμενη του Νόμου 3468/2006, η οποία απαγόρευε να εντάσσονται στο σύστημα κατά προτεραιότητα εγκαταστάσεις παραγωγής με ισχύ πέραν των 35 MW.
Η ρύθμιση αυτή προφανώς είναι χαριστική και έρχεται να αποδείξει περίτρανα, ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά και μεθοδικά εξυπηρετούν τα κρατικοδίαιτα ιδιωτικά συμφέροντα, που κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών.
Παράλληλα, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα αυξήσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές, με δεδομένο ότι πλέον από 1-9-2011 η συγκεκριμένη μονάδα θα εντάσσεται στο σύστημα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και το τέλος υπέρ ΑΠΕ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την συγκεκριμένη ρύθμιση και δηλώνει δυναμικό παρόν στα σχέδια που προετοιμάζονται από το ΥΠΕΚΑ για την πώληση των μονάδων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου