.

Σπάρτακος: Τίποτα δεν έχει τελειώσει

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όσο και να θέλησαν να αποδυναμώσουν τον αγώνα μας, όσο κι αν μας πολέμησαν, ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. Η συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και η στήριξη που αυτές έτυχαν από την τοπική κοινωνία και τους φορείς αποδεικνύει το αντίθετο.
Ο αγώνας θα ήταν δύσκολος και το γνωρίζαμε από την αρχή.
Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση γνωρίζαμε -πολύ καλά- ότι θα υπάρχουν και μάλιστα χωρίς ενδοιασμούς
Η λάσπη, το ξέραμε επίσης πολύ καλά, ότι δε θα έλειπε από το όλο σκηνικό.
Οι ισορροπίες πολύ λεπτές και τα βαρίδια μεγάλα
ΟΜΩΣ ο στόχος, για το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα ήταν πολύ απαραίτητο να επιτευχθεί για να μπορέσουν, όλα τα παραπάνω, να ματαιώσουν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και πολύ καιρό. Μία προσπάθεια που την ονομάσαμε ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ, η «Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ».
Ο αγώνας ξεκίνησε να οργανώνεται από την πρώτη στιγμή που η «μετοχοποίηση της ΔΕΗ» δεν υπήρχε καν σαν σενάριο αλλά «πλανιόταν» στον αέρα σαν μία πρόθεση που τότε μάλιστα ίσως να φάνταζε και σαν κακόγουστο αστείο.
Οι φύλακες όμως «έχουσιν γνώσιν» και γι΄αυτό από τη πρώτη στιγμή που άρχισαν να υπάρχουν ¨αποχρώσιες ενδείξεις¨ ότι η πρόθεσή τους τελικά δεν ήταν άλλη από το να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, ξεκίνησε και ο προγραμματισμός ενός αγώνα που ξέραμε πολύ καλά ότι θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Έναν αγώνα βασισμένο στο τρίπτυχο «ανένδοτα, δυναμικά, ανυποχώρητα». Όπερ κι έγινε.
Σε καμία περίπτωση τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά για το Συνδικάτο και τους εργαζόμενους καθώς στο «Μεσοπρόθεσμο» η πρόθεσή τους πήρε σάρκα και οστά μέσα από μία διατύπωση που μας έβγαλε στους δρόμους :«διάθεση έως 17% των μετοχών σε ιδιώτες επενδυτές μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή στην πώληση περιουσιακών στοιχείων, με την παράλληλη διατήρηση του ελέγχου επί της διοίκησής της». (Ως περιουσιακά στοιχεία εννοούνται μονάδες ηλεκτροπαραγωγής).
Από την αρχή το είχαμε ξεκαθαρίσει ότι θα εξαντλούσαμε κάθε τρόπο που θα είχαμε στη διάθεσή μας για να αποσοβηθούν τα χειρότερα.
Από την αρχή το είχαμε ξεκαθαρίσει ότι ο αγώνας που θα ξεκινούσε θα ήταν δυνατός και σύντομος πριν εισάγουν προς ψηφοφορία ένα Μεσοπρόθεσμο που έγινε ο εφιάλτης των ΔΕΗτζήδων και της τοπικής μας κοινωνίας που από την αρχή στάθηκε στο πλευρό μας.
Από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό και κατανοητό ότι αν ξεπουλούσαν τη ΔΕΗ θα ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση για την περιοχή μας και κατά συνέπεια και για την Εθνική μας Οικονομία.
Η πώληση του 17% σημαίνει ότι στο παιχνίδι μπαίνουν οι ¨φιλόδοξοι¨ ιδιώτες έτοιμοι να καρπωθούν τα ζουμερά κομμάτια της πιο δυνατής βιομηχανίας της χώρας και να επωφεληθούν τα μέγιστα στηριζόμενοι, ασύστολα και αδίστακτα, στις πλάτες του κόσμου.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ο Σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, οι ενέργειες, ο συντονισμός, οι δράσεις και οι αντιδράσεις του Συνδικαλιστικού κινήματος κάτω από την ευθύνη και την καθοδήγηση της ΓΕΝΟΠ διεκπεραιώθηκαν με κάθε λεπτομέρεια, για να είναι ο αγώνας μας όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματικός αλλά και από την άλλη, για να μην υπάρχει ταλαιπωρία του καταναλωτικού κοινού.
Οι εργαζόμενοι δε δίστασαν ούτε μία στιγμή και απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι δε φείδονται προσπαθειών, δεν ενδίδουν στις πιέσεις, δεν παραδίδονται, ΔΕ ΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΣ. Στάθηκαν στο ύψος τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Από την στιγμή που ξεκίνησε η οργάνωση της απεργιακής δράσης και μέχρι την ολοκλήρωση αυτής έδωσαν την μάχη με όλη τους την ψυχή καταγράφοντας με ανεξίτηλα γράμματα άλλη μια σελίδα στο βιβλίο της παγκόσμιας συνδικαλιστικής ιστορίας.
Μία μάχη που χαρακτηρίστηκε από τον παλμό, την καταλυτική συμμετοχή στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο, τον ξεσηκωμό και την στήριξη από την τοπική κοινωνία, την συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή από τους φορείς.
Το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε. Ο κλοιός έσφιξε και κάποιοι νομίζουν ότι «Ο κύβος ερρίφθη». Είναι αυτοί οι ίδιοι που αποδεικνύονται πολύ λίγοι, πολύ εύκολοι, πολύ ενδοτικοί, πολύ ¨αδίστακτοι¨ και πολύ ανίκανοι να εκτιμήσουν τις δυνάμεις, τις αντοχές, τις προθέσεις και τις επιθυμίες των εργαζόμενων. Προθέσεις που δεν έχουν παρεκκλίνει, στο ελάχιστο, από τον αρχικό στόχο που είναι η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ.
Γιατί έτσι πρέπει, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον, την ανάπτυξη την εξέλιξη. Γιατί αν ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ η εκκίνηση της αντίστροφης μέτρησης δε θα έχει σημείο μηδενισμού.
Για 60 ολόκληρα χρόνια η δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή μας έχει συνδεθεί αναπόσπαστα με πολλά πράγματα και καταστάσεις.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γεννήθηκε, ακριβώς, μέσα από αυτή τη δράση με στόχο και σκοπό να ανατρέψει κάθε μία δυσμενή και δυσάρεστη κατάσταση και να βγάλει από τη μέση κάθε τι που θα έμπαινε εμπόδιο στο συμφέρον και την ποιότητα ζωής των εργαζόμενων, της τοπικής κοινωνίας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τα αποτελέσματα των αγώνων που δώσαμε διαχρονικά μας δικαιώνουν και αποδεικνύουν ότι με κοινή δράση, δραστηριοποίηση, προγραμματισμό και καθοδήγηση, πάντα, μέσα από τους κόλπους του Σωματείου ο τελικός –κάθε φορά- στόχος καταλήγει να είναι εφικτός.
Τα χρόνια που έχει στις πλάτες του ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η εμπειρία που έχει αποκτήσει, οι διαχρονικές του θέσεις, η ανυποχώρητη στάση του αποδεικνύουν ότι η συσπείρωση γύρω από το σωματείο: μας ενδυναμώνει σαν εργαζόμενους, κάνει περισσότερο αποτελεσματικούς τους αγώνες μας, βάζει δυνατές βάσεις για μελλοντικές μας δράσεις και ΜΠΟΡΕΙ να εγγυηθεί ότι πάντα θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ύψωσε και θα υψώνει τη σημαία της επανάστασης για να μπορεί να εξασφαλίζει τα καλύτερα δυνατά με γνώμονα πάντα συμφέρον των εργαζόμενων και της τοπικής κοινωνίας γιατί αν «Έκαστος εφ' ω ετάχθη» τότε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ετάχθη για αυτό ακριβώς το πράγμα.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
… Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας
«ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος Αδαμίδης Κων/νος Βασιλειάδης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου