.

Σπάρτακος: 3ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΗ ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨

3ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΗ
¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Σε μία προσπάθεια να αναδείξει και να επιβραβεύσει, με κάθε τρόπο, την προσφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ και τη συμβολή - ρόλο του λιγνίτη και της περιοχής στην ανάπτυξη της χώρας γενικότερα, το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού συνδιοργανώνουν, τον 3ο πανελλήνιο αγώνα δρόμου υπό τον διακριτικό τίτλο ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨.
Μετά τις άκρως επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, την εντυπωσιακή συμμετοχή, τα θετικά σχόλια και το κοινό αίτημα που εκφράστηκε από την πρώτη κιόλας διοργάνωση για ¨άνοιγα του θεσμού¨ τη δεύτερη φορά, το Σωματείο αναλαμβάνει, πλέον, την διοργάνωση του 3ου αγώνα με ακόμα μεγαλύτερους στόχους, ακόμα περισσότερο μεράκι και θετική διάθεση, ανεβάζοντας τον πήχη και εντάσσοντας τις ¨Μνήμες Λιγνίτη¨ στις κορυφαίες αθλητικές δραστηριότητες.

Γενικές πληροφορίες για την περιοχή: Η πόλη της Πτολεμαΐδας ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Εορδαίας. Αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Ευρώπης, λόγω των λιγνιτών που κρύβει η γη της Εορδαίας. Απέχει 150 χιλ. από Θεσ/νικη και 520 χιλ. από Αθήνα, με εύκολη και άνετη πρόσβαση μέσω Εγνατίας οδού.

Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό Ανδρών – Γυναικών που η απόσταση είναι 10 χιλ. και το Λαϊκό Δρόμο 5χιλ. Ανδρών – Γυναικών.

Λεπτομέρειες για τα τη διοργάνωση:
• Ημερομηνία διεξαγωγής: 11- 09-2011
• Τόπος διεξαγωγής :Πτολεμαΐδα Ν. Κοζάνης
• Απόσταση 10 χιλ. Αγωνιστικός Δρόμος ανδρών –γυναικών
κατηγορίες (18-30, 30-40, 40-50, 50+)
• 5 χιλ. Λαϊκός Δρόμος ανδρών –γυναικών γενική κατάταξη
• Είδος αγώνα: Άσφαλτος
• Υψόμετρο: 600μ.
• Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ.
• Η κατηγορία συγκροτείται εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 10 άτομα. Σε αντίθετη περίπτωση θα συγχωνεύονται σε άλλη παραπλήσια κατηγορία, με ευθύνη των διοργανωτών.

Βραβεύσεις:
α) οι τρείς πρώτοι της γενικής κατάταξης (ανδρών-γυναικών)
β)οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία στα 10 χιλ.
γ)οι τρείς πρώτοι της γενικής κατάταξης ανδρών-γυναικών στα 5χιλ. του Λαϊκού δρόμου.
• 1ος κύπελλο: χρυσό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
• 2ος κύπελλο: αργυρό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
• 3ος κύπελλο: χάλκινο μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο, μπλουζάκι και καπέλο. Οι απονομές θα γίνουν στον χώρο του τερματισμού στο μνημείο λιγνιτωρύχων.

Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα:
 Η διαδρομή είναι ακριβώς 10 χιλ. και αντιστοίχως 5 χιλ. μετρημένη με GPS, χωρίς υψομετρικές διαφορές, εύκολη και ευθεία.
 Η εκκίνηση θα δοθεί από τον χώρο των ορυχείων και θα διέλθει από την εθνική οδό Κοζάνης Πτολεμαΐδας, την πόλη της Πτολεμαΐδας ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο μνημείο των λιγνιτωρύχων στην έξοδο της πόλης προς Φλώρινα (Πτολεμαΐδας).
 Σταθμοί νερού θα υπάρχουν 2, στα 5 και στα 8χιλ. . Στον τερματισμό θα υπάρχουν φρούτα, χυμοί και ισοτονικά ποτά.
 Ασθενοφόρο επανδρωμένο με το απαραίτητο πλήρωμα θα ακολουθεί τους δρομείς όπως και ομάδα διασωστών με αυτοκίνητο (για περιπτώσεις όπως εγκατάλειψη –μικροπροβλήματα κ.ο.κ).
 Θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με ευθύνη της τροχαίας και της Δημοτικής αστυνομίας.
 Στην αφετηρία και στον τερματισμό θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για να ντυθούν και να ξεντυθούν, αντίστοιχα, οι αγωνιζόμενοι. Επιπλέον στο χώρο του τερματισμού θα υπάρχει η δυνατότητα ατομικής καθαριότητας (ντουζ).
 Χιλιομετρική σήμανση της διαδρομής ανά 1χιλ.
 Ατομική χρονομέτρηση για κάθε αθλητή χωριστά μέσω GPS (CHIP).


Δηλώσεις συμμετοχής: δήλωση συμμετοχής μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του σωματείο Β. Κων/νου 4 (1Ος όροφος), στα κατά τόπους σωματειακά παραρτήματα, ενώ μπορούν να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής και τηλεφωνικά στα νούμερα 2463021211 21212 54251 καθώς και με φαξ στο 2463021213. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω της σελίδας του συνδικάτου www.spartakos-dei.gr και με αποστολή email στο info@spartakos-dei.gr έως τις 05-09-11 .

Πληροφορίες στην οργανωτική επιτροπή:
Παλάσκας Νικόλαος, 6974392761
Λεμονίδης Δημήτριος,6977432144
Στεργιούλης Παναγιώτης,6972846265
Φιλημέγκας Γιώργος,6946037040
Στογιάννης Αθανάσιος, 6977500531
Σταθόπουλος Δημήτριος, 6974566212

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου