.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έλεγχοι Μαυροπηγή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνέχεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με θέμα την εξέλιξη του ρήγματος Μαυροπηγής.
Κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και του Τ.Α.Σ. ξεκίνησαν την Τρίτη 2 Αυγούστου 2011 τη διενέργεια αυτοψίας σε όλα τα κτίσματα του οικισμού Μαυροπηγής, προκειμένου να καταγράψουν και να διαπιστώσουν -σε πρωτοβάθμιο επίπεδο- τις όποιες ζημίες. Εάν κριθεί αναγκαίο θα ακολουθήσει έλεγχος από δευτεροβάθμια τριμελή επιτροπή από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που θα κρίνει σε τελικό βαθμό την καταλληλότητα ή μη των κτισμάτων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης υπογράμμισε πως «από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε το πρόβλημα αυτό που απασχολεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους της Μαυροπηγής να λυθεί το συντομότερο όσον αφορά στην απαλλοτρίωση, τη μετεγκατάσταση και κυρίως στην ασφάλεια των κατοίκων».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου