.

Η πρώτη υπερατλαντική πτήση με βιοκαύσιμα



Και ασφαλής και οικολογική. Η πρώτη υπερατλαντική πτήση με βιοκαύσιμα είναι γεγονός. Με ασφάλεια προσγειώθηκε στη Μαδρίτη την Τρίτη, 2 Αυγούστου, το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος που πραγματοποίησε υπερατλαντική πτήση με τη χρήση βιοκαυσίμου.

Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 777-200ER της εταιρίας Aeromexico απογειώθηκε από την Πόλη του Μεξικού με 250 επιβάτες και χρειάστηκε 11 ώρες για να καλύψει την απόσταση, χρησιμοποιώντας 30% βιοκαύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα (20 τόνους) και 70% κηροζίνη (55 τόνους).

Η πτήση ήταν "εξαιρετική" και οι κινητήρες του αεροσκάφους λειτούργησαν πολύ καλά, δήλωσε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Φρανσίσκο Φερνάντες Σάρντα, ενώ χάρη στα βιοκαύσιμα εξοικονομήθηκαν 1,5 τόνοι παραδοσιακού καυσίμου.

"Είχαμε πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες δοκιμές και γνωρίζαμε ότι όλα θα πάνε καλά," είπε ο κυβερνήτης.

Το βιοκαύσιμο αυτό παράγεται από το φυτό jatropha curcas, το οποίο φύεται στο νοτιοδυτικό Μεξικό.

Αν και το σχέδιο αυτό δεν είναι ακόμη οικονομικά βιώσιμο λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, η Aeromexico σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το βιοκαύσιμο μέσα στον επόμενο χρόνο για κοντινότερες πτήσεις σε προορισμούς όπως το Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με ανακοίνωση της μεξικανικής αεροπορικής εταιρείας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου