.

Mέχρι τις 15 Αυγούστου η δημοσίευση του ΦΕΚ για την απαλλοτρίωση του οικισμού της Μαυροπηγής

Επιτροπές μηχανικών που θα ελέγξουν όλα τα κτίρια της Μαυροπηγής, μετά την πρόσφατη επέκταση του ρήγματος στην περιοχή, θα συγκροτηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 01/08 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών.

Οι μηχανικοί θα ελέγξουν όλα τα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, προκειμένου να καταγράψουν όλες τις ζημιές από τη δραστηριότητα του ρήγματος και να κρίνουν ποια από αυτά είναι ακατάλληλα.

Στη συνέχεια, η ΔΕΗ θα καταβάλλει στους ιδιοκτήτες των κατοικιών το 50% της αποζημίωσης που δικαιούνται, προκειμένου να εγκατασταθούν σε κάποια άλλη περιοχή, ενώ η υπόλοιπη αποζημίωση θα τους δοθεί, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσης του οικισμού, με την έκδοση της οριστικής δικαστικής απόφασης.

Τα παραπάνω ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα για το θέμα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, επικαλούμενος πληροφορίες από τη ΔΕΗ και το αρμόδιο υπουργείο, ανέφερε ότι αναμένεται μέχρι τις 15 Αυγούστου η δημοσίευση του ΦΕΚ για την απαλλοτρίωση του οικισμού, που πλήττεται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ στην περιοχή.

«Η ΔΕΗ προς το παρόν σταμάτησε τις εργασίες στο ορυχείο Μαυροπηγής προς την πλευρά του οικισμού», σημείωσε ο κ. Σόκουτης.

ΠΗΓΗ: kozan.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου