.

ΔΕΗ: πώληση μονάδων λιγνίτη

Από τα Νέα...

Κλειδώνει πιθανώς και εντός της εβδομάδας η πώληση μονάδων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι του Μνημονίου για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη σε τρίτους.
Αυτό είναι, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ένα από τα επικρατέστερα σενάρια για την άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στον λιγνίτη.
Το σενάριο αυτό παρουσίασε χθες, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου στον κοινοτικό επίτροπο Ανταγωνιστικότητας Χ. Αλμούνια και σήμερα πρόκειται να ενημερώσει τον επίτροπο Ενέργειας Γ. Οτινγκερ, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει το τελευταίο 48ωρο στις Βρυξέλλες. Σήμερα το απόγευμα μάλιστα ο υπουργός πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Κομισιόν, όπου και θα παρουσιάσει τις βασικές κατευθύνσεις του μοντέλου που τελικώς επελέγη.
Στόχος του είναι το θέμα να κλείσει το συντομότερο δυνατό, αφού η Ελλάδα είναι ήδη εκπρόθεσμη ως προς τις υποχρεώσεις της, καθώς είχε δεσμευτεί πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έπρεπε να είχε ανοίξει η αγορά λιγνίτη σε τρίτους.
Η πώληση λιγνιτικών μονάδων προηγείται της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ (και της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή) και αφορά καθαρά το κλείσιμο της υπόθεσης του λιγνίτη με την Κομισιόν.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου