.

Σπάρτακος: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι

Στις 8 Δεκέμβρη κυκλοφόρησε Ανακοίνωση Τύπου Πρωτοβάθμιου Συλλόγου, στην οποία αναφέρεται ότι με την πίεση του ίδιου, αλλά και της ΓΕΝΟΠ, “κατάφεραν” την πρώτη διόρθωση στις αδικίες που συντελέστηκαν σε βάρος των συναδέλφων της πρώτης γραμμής.
Στην τρίωρη συνάντηση που πραγματοποίησαν με τη Διοίκηση της ΔΕΗ (παρουσία της ΓΕΝΟΠ), οι σύγχρονοι επιμηθείς ευαγγελίζονται ότι ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ. Μάλλον, για μία ακόμα φορά, τα πραγματικά στοιχεία και δεδομένα θα διέλαθαν της προσοχής τους αφού:
 στις 22-11-2011 παρουσία της ΓΕΝΟΠ και του συνόλου των Σωματείων των ενεργειακών κέντρων στη συνάντηση με τη Διοίκηση, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν κάποιες διορθώσεις, με τις οποίες ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και όλα τα σωματεία που ήταν παρόντα διαφώνησαν αφού δε θα βρίσκονται στο πλαίσιο των προτάσεων μας ενώ κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε το συνδικάτο μας, εστάλη εξώδικο στη ΔΕΗ ΑΕ (στις 28 Νοεμβρίου) με αίτημα να αναληφθούν οι ευθύνες από την πλευρά της επιχείρησης για άρση των αδικιών σε βάρος των εργαζόμενων προειδοποιώντας τη διοίκηση για έναρξη κινητοποιήσεων.
 με επιστολή που απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ την 1-12-2011 προς όλο το προσωπικό, αναφέρει ότι θα γίνουν διορθώσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες αδικίες. Διορθώσεις που θα εφαρμοστούν από τον Δεκέμβριο με αναδρομική ισχύ από τον Νοέμβρη.
Τι πραγματικά συνέβη στο μεσοδιάστημα; Τι συνέβη από τη στιγμή που όλα τα σωματεία της περιοχής ενωμένα στη δράση, ενημερώναμε τους εργαζόμενους στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα και την Φλώρινα για το θέμα των περικοπών ενώ παράλληλα –στη λογική της διαφωνίας μας με την πρόταση της Διοίκησης- αποφασίσαμε και πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στις 29-11-2011, προχωρώντας στην παύση λειτουργίας όλων των Ορυχείων του ΛΚΔΜ;
Και τώρα αίφνης, δραστηριοποιούνται μόνοι τους; Έτσι αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν την ενότητα τη στιγμή μάλιστα που διακαώς υποστηρίζουν ότι «μεθοδευμένος και δυναμικός αγώνας, η καλή γνώση των πραγμάτων και όχι ο εγωισμός και η αλαζονεία, μπορούν να φέρουν τα όποια θετικά αποτελέσματα». Έπεα πτερόεντα!!
Συνάδελφοι
Η ¨επιτυχία¨ που ¨κατάφεραν¨ είναι 98 ευρώ και 36 λεπτά μεικτά στο 2 Μ.Κ. σε εργαζόμενο της βάρδιας των Ορυχείων. Να την χαίρονται. Εμείς διαφωνούμε και διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή.
Πέραν όλων αυτών θα πρέπει να αντιληφτούν ότι με την ΝΕΑ τους πρακτική ΚΑΙι τον εαυτό τους εκθέτουν αλλά εκθέτουν και τη ΓΕΝΟΠ εκτός και αν η Ομοσπονδία έχει συμφωνήσει.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για άλλη μια φορά θα καταθέσει την πρότασή του στη συνάντηση των Σωματείων των Ενεργειακών Κέντρων που θα γίνει με ευθύνη της ΓΕΝΟΠ.
Σε κάθε περίπτωση: το εξώδικο του Συνδικάτου είναι σε ισχύ και κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου