.

Σπάρτακος: Κατηγορεί το ΥΠΕΚΑ για μεθόδευση επιβολής του φόρου καύσης λιγνίτη !!!


ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΝΕΑ «ΕΦΕΥΡΕΣΗ» ΤΗΣ ΡΑΕ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΕ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΦΟΡΟ ΚΑΥΣΗΣ ΛΙΓΝΙΤΗ



 Η επιβολή φόρου στην καύση του λιγνίτη είναι η νέα «εφεύρεση» της ΡΑΕ, κατ΄εντολή του Υπουργείου, που στηρίζεται πραγματικά στη λογική του παραλόγου : στην πρόθεσή τους να προστατέψουν τον πλανήτη από το διοξείδιο του άνθρακα, ενώ στην ουσία πρόθεσή τους δεν είναι άλλη από το να «προστατέψουν» σκανδαλωδώς και απροκάλυπτα τους ανεξάρτητους  ηλεκτροπαραγωγούς και παραγωγούς  ΑΠΕ.
Το σενάριο που έχει καταρτιστεί για τη νέα χρονιά –σενάριο που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους- προβλέπει ότι το ειδικό λιγνιτικό τέλος θα έχει ύψος 2€/MWh και εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει στα ταμεία του ΔΕΣΜΗΕ ποσό της τάξης των 55 εκατ. ευρώ.
 Ένα σενάριο και μια υπόθεση που «καμουφλάρει» το οφθαλμοφανές. Το ότι προσπαθούν τη μαύρη τρύπα που δημιούργησαν στο ΔΕΣΜΗΕ οι ΑΠΕ να την κλείσουν, προτείνοντας και εφαρμόζοντας μέτρα που δήθεν θα φέρουν ισορροπία, θα σώσουν τον πλανήτη και θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού.
Όλα αυτά στην προσπάθεια να αποκρύψουν την αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα, που λένε ότι το ενδεχόμενο της επιβολής του φόρου στο λιγνίτη, τόσο τώρα όσο και μελλοντικά, είναι για να επιδοτήσουν τη μεγαλύτερη φούσκα του αιώνα, που δεν είναι άλλη από τις ΑΠΕ, με ποσοστά μάλιστα που είναι απαγορευτικά για τη χώρα μας. Την ίδια ώρα, το μάρμαρο θα κληθούν φυσικά να πληρώσουν οι καταναλωτές, ενώ η ΔΕΗ  πλησιάζει όλο και περισσότερο στο να μετατραπεί και να παγιωθεί στον πλέον ασύδοτο «φοροεισπρακτικό μηχανισμό».
Είναι απαράδεκτο και προκλητικό να επιβαρύνονται με 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως οι καταναλωτές από την πολυδιαφημιζόμενη και πολυσυζητημένη «φθηνή ενέργεια»  που παράγεται από τις ΑΠΕ, με την μαύρη τρύπα να μεγαλώνει, παράλληλα με όσα νέα φωτοβολταϊκά ή αιολικά πάρκα θα εντάσσονται στο σύστημα της Η/Ε της χώρας.
Είμαστε αντίθετοι και την αντίθεσή μας αυτή θα την εκφράσουμε με όποια μορφή χρειαστεί προκειμένου να πάρουν πίσω αυτό το εξωφρενικά απαράδεκτο σενάριό τους.
 Αντί λοιπόν να σπαζοκεφαλιάζουν για τους νέους τρόπους που θα μπορούσαν να κλείσουν τη μαύρη τρύπα του ΔΕΣΜΗΕ, ας ασχοληθούν με το πώς θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα V και με την επαναπροκήρυξη του Διαγωνισμού για τη Μελίτη II.

Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου