.

Σπάρτακος: Ανακοίνωση για συνεδρίαση με ΓΕΝΟΠ για την κατανομή των περικοπών

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

Συνάδελφοι
Τη Δευτέρα 12-12-2011 συνεδρίασαν στην Αθήνα με ευθύνη της ΓΕΝΟΠ τα σωματεία των ενεργειακών κέντρων, ενώ την επομένη η Συνεδρίαση έγινε με το σύνολο των σωματείων για το ζήτημα των περικοπών της μισθοδοσίας μας.
Είναι γνωστό ότι την συγκεκριμένη Συνεδρίαση το σωματείο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ζητούσε από τη ΓΕΝΟΠ να την συγκαλέσει από τις 17 Οκτωβρίου, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος προκειμένου να κατατεθούν και να συζητηθούν οι προτάσεις των σωματείων για το θέμα των περικοπών.
Είναι επίσης γνωστό, ότι η επιτροπή των ενεργειακών κέντρων συνεδρίασε για μια ακόμα φορά κάτω από την πίεση των καταλήψεων του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ τη Δευτέρα 22-11-2011 και εφόσον η διοίκηση είχε αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρούσε στις προσωρινές μειώσεις. Τις άδικες εκείνες μειώσεις, τις οποίες οι εργαζόμενοι των σταθμών και των ορυχείων υπέστησαν τον μήνα Νοέμβριο.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή με όλα τα στελέχη του ανέλαβε να ενημερώσει το σύνολο των εργαζομένων, γνωρίζοντας παράλληλα τη δυσφορία, την αγανάκτηση, τον δικαιολογημένο θυμό και γενικότερα το αρνητικό κλίμα που θα αντιμετώπιζε από τους εργαζόμενους. Παρόλα αυτά, σηκώνοντας και εκείνο το βάρος (που δεν θα έπρεπε να βαραίνει μόνο το Σωματείο, αλλά θα έπρεπε να αναληφθεί και από αλλού), προχώρησε σε ενημερώσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους, καταθέτοντας την πρότασή του για τις απαράδεκτες περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση του μνημονίου, τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι τον μήνα Δεκέμβριο θα υπάρξει διόρθωση.
Η αλήθεια είναι ότι υπό το βάρος των κινητοποιήσεων του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, αλλά και των υπόλοιπων σωματείων και αφού εστάλη αντίστοιχο εξώδικο προς τη ΔΕΗ, η διοίκηση αναγνώρισε το λάθος και την αδικία που προκάλεσε στους εργαζόμενους των σταθμών και των ορυχείων ο τρόπος με τον οποίο υπολόγισε τις μειώσεις και προχώρησε σε διορθώσεις. Πρόκειται για προσωρινές διορθώσεις για τον μήνα Δεκέμβριο, έτσι όπως αυτές θα εμφανιστούν στα εκκαθαριστικά, με τις οποίες εξακολουθούμε να διαφωνούμε, καθώς και πάλι δεν άρουν τις αδικίες.
Πιο συγκεκριμένα, από τους 21.000 εργαζόμενους της επιχείρησης, οι 13.500 θα αναγκαστούν σε επιστροφή χρημάτων με αναδρομική ισχύ από τον Νοέμβριο, αφού θα τους παρακρατηθούν περισσότερα. Για τους δε 7.500 εργαζόμενους, η επιχείρηση θα επιστρέψει χρήματα επίσης αναδρομικά από τον Νοέμβριο.
Σημειώνεται ότι η διόρθωση που θα γίνει, είναι έως 200 € το ανώτερο στους εργαζόμενους των ορυχείων και των σταθμών.
Επιπρόσθετα η επιχείρηση, μετά και το εξώδικο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, θα αποδώσει σε όλους τους εργαζόμενους που είχαν πραγματοποιήσει υπερωρίες τον μήνα Οκτώβριο τα ποσά που παράνομα είχαν παρακρατηθεί.
Σε ό,τι αφορά την προκαταβολή του μήνα Δεκέμβριου, αυτή θα είναι μειωμένη κατά 11,5% .
Συνάδελφοι
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο παραπάνω επεισοδιακές συνεδριάσεις δεν υπήρξε συμφωνία, αφού δεν κατατέθηκαν προτάσεις από κανέναν.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζήτησε και πραγματοποίησε συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΗ παρουσία και της ΓΕΝΟΠ, καταστώντας σαφή την αντίρρησή του για τον τρόπο υπολογισμού των περικοπών και καταγγέλλοντας παράλληλα, για άλλη μια φορά, την κωλυσιεργία που υπάρχει εδώ και 2 μήνες. Περαιτέρω ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατέθεσε εκ νέου τις προτάσεις του, για τις οποίες η διοίκηση έκρινε ότι πρέπει να συζητηθούν για την εφαρμογή των τελικών ρυθμίσεων. Ρυθμίσεις που θα πρέπει να ολοκληρωθούν -κατά την άποψη της επιχείρησης- το αργότερο έως τις 20 Ιανουαρίου του 2012 (γεγονός που μας επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Αρθούρος Ζερβός στην σύντομη συνάντηση που είχαμε μαζί του την Τετάρτη 14-12-2011). Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να προβούν σε σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχοντας τη γνώση αλλά και τη δύναμη που οι χιλιάδες των μελών του στα ενεργειακά κέντρα του δίνουν, δεσμεύεται ότι θα κάνει ό,τι χρειασθεί, έτσι ώστε να πείσει τη ΓΕΝΟΠ και τη διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ για το δίκαιο και την ορθότητα των θέσεων του, για να αποφύγουμε τη νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τον τρόπο των περικοπών.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου