.

Κινητοποιήσεις ΤΕΕ με καταλήψεις- Κλείνει το σύστημα των αυθαιρέτων και των αμοιβών


Συνεχίζουμε τον αγώνα μας
ενάντια στις ανάλγητες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών
ενάντια στη ληστεία των αποθεματικών μας
ενάντια στην ισοπέδωση των μηχανικών και των επιστημόνων
Παρά τις μαζικές κινητοποιήσεις μας, την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εμμένει σε μια πολιτική ανάλγητη, αναιτιολόγητη και ισοπεδωτική.
Κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας, την πιο μαζική τις τελευταίες δεκαετίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και εκπροσώπων των συνδικαλιστικών και επαγγελματικών Φορέων των Μηχανικών με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κουτρουμάνη. Αναπτύξαμε τα προβλήματα του κλάδου, ζητήσαμε την ακύρωση των αυξήσεων των Διπλωματούχων Μηχανικών και τη διασφάλιση των αποθεματικών μας.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση διά του κ. Κουτρουμάνη δήλωσε ότι οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή η υποχρεωτική κατάταξη ανά τριετία σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, γίνεται «για το καλό μας», επειδή με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται μεγαλύτερη σύνταξη και αποδοχές στους ασφαλισμένους μετά την 1/1/1993, και μάλιστα ότι οι αυξήσεις αυτές θα χρεωθούν αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011.
Δεν υπήρξε η παραμικρή απάντηση στα επιχειρήματά μας τόσο για τη δυσμενή συγκυρία που διανύουμε όσο και για τις αναλογιστικές μελέτες που αποδεικνύουν τη βιωσιμότητα του Ταμείου μας για τα επόμενα 25 χρόνια τουλάχιστον.
Δήλωσε, επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης την πολιτική διάθεση της κυβέρνησης να καλυφθούν οι απώλειες από το κούρεμα, σε βάθος 15ετίας, χωρίς ωστόσο να μας πει τον τρόπο. Στο αίτημά μας να εξαιρεθούν τα ομόλογα των Ταμείων από το κούρεμα απάντησε αρνητικά, ενώ δεν αναφέρθηκε ούτε μια στιγμή ούτε στην ανεξέλεγκτη διαχείριση της Τράπεζα της Ελλάδος και τη μετατροπή των αποθεματικών σε ομόλογα με δική της απόφαση και ευθύνη ούτε στην πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου για την ανυπαρξία εγγύησης των συντάξεων του ΕΤΑΑ από το 2015 και μετά.
Δεν έγινε ούτε μία αναφορά στην αλγεινή κατάσταση των Μηχανικών και στα προτεινόμενα μέτρα για την ανακούφισή μας.
Στο αίτημά μας για την ίδρυση Ταμείου Πρόνοιας Μηχανικών και για τα 10 €/ μήνα εισφορά μας υπέρ ΟΑΕΔ, που δεν μετέχουν οι Μηχανικοί, επίσης δεν δεσμεύτηκε.
Δηλώσαμε στον κ. Κουτρουμάνη την αντίθεσή μας και την κλιμάκωση του Αγώνα μας με στόχους τη μη αύξηση των εισφορών και τη διασφάλιση των αποθεματικών μας.
Η στοχοποίηση των Διπλωματούχων Μηχανικών, και γενικότερα των επιστημόνων, τις τελευταίες δεκαετίες σήμερα παίρνει χαρακτηριστικά αναμέτρησης για την επιβίωση μας και την αξιοπρέπειά μας.
Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
>      Πρέπει να αγωνιστούμε, για να αποτρέψουμε τις αδικαιολόγητες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, σε μια εποχή ανεργίας, απολύσεων και ύφεσης.
>      Πρέπει να αγωνιστούμε για την αβεβαιότητα της τύχης των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ.
>      Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια τις αδικαιολόγητες αλλαγές στον Νόμο 3919/2011, στην επιχειρούμενη κατάργηση των νόμιμων αμοιβών, στην εργασιακή ζούγκλα με την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και στη μεθοδευμένη κατάργηση των επιστημονικών Φορέων των Ταμείων μας.
>      Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην επιχειρούμενη ισοπέδωση των Διπλωματούχων Μηχανικών και των επιστημόνων, σε συνδυασμό με την υποβάθμιση των πανεπιστημίων και των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας αλλά και την εικονική ισοτίμηση ΑΕΙ - ΤΕΙ.
>      Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην ισοπέδωση των Διπλωματούχων Μηχανικών με το βαθμολόγιο, το οποίο δεν αναγνωρίζει καν τα πέντε χρόνια σπουδών και το μισθολόγιο πείνας.
>      Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στα οριζόντια νομοθετήματα διάλυσης της δημόσιας διοίκησης, την εργασιακή εφεδρεία, την υποστελέχωση, την ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδίου και την προχειρότητα νομοθετημάτων.
>      Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στη διαχειριστική ανικανότητα και τη σκοπιμότητα υλοποίησης του ΕΣΠΑ, στο μηδενισμό του Τεχνικού Αντικειμένου, στην έλλειψη προγραμματισμού νέων δημόσιων έργων, στην έλλειψη κινήτρων για την αναθέρμανση των ιδιωτικών έργων και στη συνεχή μείωση του ΠΔΕ.
>      Πρέπει να αγωνιστούμε, για να σταματήσει η συνεχιζόμενη χρόνια καθυστέρηση πληρωμών μελετητών και εργοληπτών.
Στον αγώνα μας, τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν για τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων μας και υποχρεώσεων της Πολιτείας απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της, όλοι μας θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες:
Είναι βέβαιο ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δυσκολευτούν για τη σχεδόν μηδενισμένη δραστηριότητα τους, την εποχή που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απίστευτες υποχρεώσεις και ανάγκες τους, ακόμη και για τα 100€ και 200€.
Είναι βέβαιο ότι οι εργολήπτες και οι μελετητές θα υποστούν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων τους και των υποχρεώσεών τους που απορρέουν από αυτά.
Είναι βέβαιο ότι οι δημόσιοι Υπάλληλοι θα υποστούν και άλλη μείωση του μισθού πείνας από τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.
Είναι, όμως, βέβαιο ότι,
      αν δεν συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε αυτόν τον αγώνα,
      αν δεν κινητοποιηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτών των άδικων μέτρων,
      αν δεν καταλάβουμε ο καθένας το πρόβλημα του άλλου,
Σε αυτό το πλαίσιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της, με τη συμμετοχή όλων των Φορέων, αποφάσισε τη συνέχιση των πρωτοβουλιών ως ακολούθως:
1.   Κατάληψη διαρκείας Τμημάτων του ΤΣΜΕΔΕ από τη Δευτέρα 19/12/2011 στις 11:00, για την αποτροπή αποστολής των ειδοποιητηρίων εισφορών
2.   Αποχή των εκπροσώπων μας από επιτροπές διαγωνισμών και Συμβούλια, σε συνεννόηση με τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς Φορείς των Μηχανικών
3.   Τον συντονισμό, για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, μαζί με την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, τους Συλλόγους των Μηχανικών, τους Συλλόγων Εργοληπτών και Μελετητών και τους εργασιακούς Συλλόγους των Μηχανικών
4.   «Διακοπή της λειτουργίας», την Πέμπτη 22/12/2011, του ηλεκτρονικού συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ, μέχρι τη δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση των αλλαγών του Νόμου 3919/2011
5.   «Διακοπή της λειτουργίας», την Πέμπτη 22/12/2011, του ηλεκτρονικού συστήματος αυθαιρέτων, μέχρι την κατάθεση τροποποιήσεων των ισοπεδωτικών διατάξεων του Νόμου 4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις»
6.   Ελέγχους πολεοδομικών παραβάσεων σε δημόσια κτήρια και κτήρια κλειστών αγορών (supermarket, τράπεζες κλπ)
7.   Επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους Μηχανικών και ενημέρωση των Συναδέλφων
8.   Διοργάνωση ανοιχτών «Αντιπροσωπειών» στα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ, με παρουσία Μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ
9.   Ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών Αρχηγών
10. Ενημέρωση του Πρωθυπουργού
11. Πανελλαδική Παντεχνική Συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Άνεργοι και Εργαζόμενοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Υπάλληλοι Νέοι, Παλιοί και Συνταξιούχοι
Ενάντια
στην ισοπέδωση, στη βαρβαρότητα και στην κοινωνική αναλγησία

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου