.

Εργαζόμενοι ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Δελτίο Τύπου για το συνδικαλιστικό κίνημα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για  μια  νέα πορεία αγωνιστικού προσανατολισμού
στο συνδ. κίνημα της ΔΕΗ


Σε μια κρίσιμη περίοδο για την προοπτική της ΔΕΗ, η οποία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ποικιλώνυμων οικονομικών συμφερόντων - η εκποίηση, η διάλυσή και το ξεπούλημα της είναι στην επικαιρότητα - διαβάζουμε και παρακολουθούμε διάφορα δημοσιεύματα σε ΜΜΕ (κατά βάση ΜΜΕ της διαπλοκής), σχετικά με τη στάση και τη δράση του συνδ. κινήματος της ΔΕΗ και στο επίκεντρο βρίσκεται η Ομοσπονδία μας, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Τα δημοσιεύματα αυτά αποτελούν την συνέχεια συνδικαλιστικών πρακτικών που υπονόμευσαν και προσπάθησαν να ακυρώσουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Επιχείρησης, της διατύπωσης θέσεων ότι η νέα λιγνιτική Μονάδα της Πτολεμαΐδας V πρέπει να ενταχθεί  στο πακέτο της «μικρής ΔEH» και να παραχωρηθεί σε ιδιώτες.
Εκτιμάμε ότι εισάγουν νέα «ήθη» και αναδεικνύουν τις υπόγειες διαδρομές με τους υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών και μας θυμίζουν πρακτικές κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Τα δημοσιεύματα αυτά στοχεύουν στο να διαβάλλουν, να υπονομεύσουν, να αδυνατίσουν την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να διασπάσουν την αγωνιστική δράση του συνδ. κινήματος και των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Η επιμονή σε τέτοιες πρακτικές και η προβολή τους στην πιο κρίσιμη στιγμή της παρέμβασης του συνδ. κινήματος δεν ζημιώνουν μόνο την ενότητα του μετώπου αντίστασης ενάντια στην εκποίηση και το ξεπούλημα της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού, αλλά την ίδια την συνοχή και την ενότητα του συνδ. κινήματος της ΔΕΗ, βάζοντας στο «κάδρο» την ίδια την υπόσταση και την προοπτική της αγωνιστικής δράσης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των εργαζομένων της Επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης στην «πρώτη γραμμή» των Ενεργειακών Κέντρων - σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες - αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν αβεβαιότητα και απογοήτευση για το αύριο.
Αυτά έχουν επιδεινωθεί λόγω των αντεργατικών πολιτικών της μνημονικής κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια και αφορούν και την προοπτική της ΔΕΗ, την απασχόληση μας, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τελευταία και τους μισθούς μας.

Το Σωματείο Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ)  ΔΕΗ  Μεγ/λης μαζί μ’ όλα τα Σωματεία στο Ενεργειακό Κέντρο, βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (Κατάληψη Διοικητηρίου ΑΗΣ - ΛΚΜ, Κατάληψη Πύργου Ελέγχου Ταινιοδρόμων και Τροφοδοσίας λιγνίτη, Κατάληψη Συστήματος Φόρτωσης Μονάδων, κ.λ.π).
Θα συνεχίσουμε με ενότητα και σε πρωτοβουλίες και εκτός Λεκανοπεδίου με βασικά αιτήματα: ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στη  διάλυση  της  ΔΕΗ και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το ξεπούλημα Μονάδων της ΔΕΗ. ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ τις μεγάλες και άδικες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων «στην πρώτη γραμμή», στα Ορυχεία και τις Μονάδες.
 

Το συνδ. κίνημα στην Μεγαλόπολη δεν αθροίζεται σε ανόητους και απολίτικους διαχωρισμούς, «Βόρειοι και Νότιοι» και τόσους άλλους που ακούμε από διάφορες πλευρές θέλοντας να ισχυροποιήσουν κάποιους  και να αποδομήσουν κάποιους άλλους.

Το Δ.Σ του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ) ΔΕΗ Μεγ/λης με κυρίαρχο ρόλο στο  συνδ. κίνημα στην Μεγαλόπολη, ξέρει και έχει ήδη ξεκινήσει τον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στις Μονάδες και στα Ορυχεία και των εργαζομένων της Επιχείρησης.    

Το συνδ. κίνημα στην Μεγαλόπολη με διακριτό και ξεκάθαρο τρόπο δεν  παίζει το παιχνίδι κανενός, δεν συμβάλλει στην εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών και φιλοδοξιών. Πολύ περισσότερο δεν θα συμβάλει στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και του συνδ. κινήματος για τη διαιώνιση των αντεργατικών και μνημονιακών πολιτικών της Κυβέρνησης, της Τρόικα και της Διοίκησης της ΔΕΗ.

Σε αυτή την δύσκολη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε, δεν προσφέρονται  σε καμία περίπτωση κινήσεις που θα μας βρουν αποδυναμωμένους και  διασπασμένους, γιατί τότε θα είμαστε η εύκολη λεία για τα στόματα των ιδιωτών και των συμφερόντων που καιροφυλακτούν να κατασπαράξουν τη ΔΕΗ  και τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλα τα Σωματεία του χώρου και τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο, να συνεχίσουμε ενωτικά σε συντονισμένες ενέργειες έτσι ώστε να αποτρέψουμε το ξεπούλημα Μονάδων της ΔΕΗ και κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και κατάργησης των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου