.

Σπάρτακος: Υπογραφή Σύμβασης για την κατασκευή της Μονάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V»

Κύριε Πρόεδρε
Στις 24.11.2011 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. αποφάσισε την κατακύρωση του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V» - ισχύος 660 Mw με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 Mw για τηλεθέρμανση- στην μειοδότρια εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και την ανάθεση του έργου έναντι συμβατικού τιμήματος 1.394.634.137,82 ευρώ.
Για την υπογραφή της σύμβασης, σχετικό Δελτίο Τύπου της εταιρίας αναφέρει ότι «θα πρέπει προηγουμένως να εξευρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση που θα εξασφαλίσει την ικανοποιητική για την επιχείρηση απόδοση του έργου».
Κύριε Πρόεδρε
Είναι γνωστό ότι η κατασκευή της Μονάδας αυτής από τη ΔΕΗ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα της χώρας, που θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της Επιχείρησης και της Τοπικής Κοινωνίας. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που εκτός από το ότι θα δώσει ώθηση στην εξέλιξη και στην προοπτική της περιοχής (με όλα τα θετικά που αυτό θα σημαίνει για την ανεργία, την ποιότητα ζωής κ.ο.κ) περαιτέρω θα αντικαταστήσει τις παλιές ρυπογόνες Μονάδες του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, συμβάλλοντας στην κερδοφορία της Επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την παροχή Τηλεθέρμανσης για την πόλη της Πτολεμαΐδας έως το 2050 τουλάχιστον. Το ερώτημα κύριε πρόεδρε που προκύπτει αβίαστα, είναι πώς είναι δυνατόν να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου και να μην έχει εξασφαλιστεί η κυριότερη παράμετρος αυτής, ήτοι η χρηματοδότησή της.
Υπαινίσσεστε ότι το έργο ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ εξαιτίας της μη ικανοποιητικής για την επιχείρηση απόδοσής του;
Επιπλέον, είναι αλήθεια ότι η οικονομική προσφορά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ισχύει μέχρι και σήμερα 9.12.2011;
Κύριε Πρόεδρε
Μετά από πολλούς σκοπέλους ( που καθυστέρησαν κατά πολύ την διαδικασία ανάδειξης μειοδότη ώστε να καταστεί δυνατή η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου), φθάσαμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη συγκριμένη χρονική στιγμή σε μια θετική εξέλιξη (με την κατακύρωση του διαγωνισμού) η οποία όμως σκιάζεται από σοβαρότατα ζητήματα, που δεν μπορούν παρά να δημιουργούν αμφιβολίες, προβληματισμούς, αλλά και να μας κρατούν σε δράση προκειμένου να αποφύγουμε τα δυσάρεστα.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο όνομα των χιλιάδων εργαζομένων που εκπροσωπεί και καθώς γίνεται αποδέκτης της καθημερινής ανησυχίας που εκφράζει η τοπική κοινωνία, σας καλεί να αποσαφηνίσετε τα όσα συνδέονται με την κατασκευή της μονάδας, να ενημερώσετε για τις εξελίξεις που υπάρχουν και να δημιουργήσετε σαφή εικόνα για το έργο κατασκευής της μονάδας «Πτολεμαΐδα V».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου