.

«Πράσινο Φως» για Υλοποίηση Αιολικών Πάρκων 42 MW στην Κοζάνη

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων έλαβαν τα σχέδια κατασκευής και λειτουργίας τριών αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 42 MW, στην περιοχή της Κοζάνης από τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την στροφή των επενδυτών στην αξιοποίηση των ΑΠΕ, αλλά και για την άμεση ανταπόκριση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στα αιτήματα για τη δημιουργία αυτών των επενδύσεων.

Πρόκειται ειδικότερα για την κατασκευή και λειτουργία: «Αιολικού Πάρκου ισχύος 12,0 ΜW» και τα συνοδά αυτού έργα πρόσβασης στη θέση «Ζυγάνα» του δήμου Εορδαίας. «Αιολικού Πάρκου ισχύος 12,0 ΜW» και τα έργα πρόσβασης στη θέση «Ράχη» του δήμου Εορδαίας. «Αιολικού Πάρκου ισχύος 18,0 ΜW» και τα συνοδά αυτού έργα πρόσβασης στη θέση «Αστραπή» του δήμου Εορδαίας.

Με την κατασκευή τους θα αυξήσουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και πιο συγκεκριμένα της ηλιακής ενέργειας. Φορέας υλοποίησης των έργων είναι η εταιρία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ ΔΥΟ ΑΕ», η οποία εδρεύει στο δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης.
Σκοπός των συγκεκριμένων έργων είναι η λειτουργία τους ως ανεξάρτητων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο και θα είναι διασυνδεδεμένες με το δίκτυο της ΔΕΗ, στο οποίο θα διοχετεύεται η παραγόμενη ενέργεια.

Πηγη: energeia.gr...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου