.

Σπάρτακος: Σχολιασμός οικονομικων αποτελεσμάτων ΔΕΗ

Σύμφωνα με την πρόσφατη Ιστορία των Οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ…
…2009,  700 εκ ευρώ καθαρά κέρδη
…2010,  560 εκ ευρώ καθαρά κέρδη
…2011, 150 εκ ευρώ καθαρές ζημιές !!! Όταν την περίοδο 2010-2011 οι μειώσεις μισθοδοσίας έφθασαν τα 500 εκ. ευρώ, δε μπορούμε παρά να διερωτηθούμε ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ


1,4 εκατ. ευρώ καθαρές ζημιές είναι ο οικονομικός απολογισμός για τη ΔΕΗ σύμφωνα με τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν το α’ τρίμηνο του έτους. Αποτελέσματα εντελώς αντίθετα από κάθε πρόβλεψη των αναλυτών που ανέμεναν  κέρδη ύψους 62,1 εκατ. ευρώ.
Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά το ίδιο σκηνικό. Για μία ακόμα φορά  τα νούμερα δεν μπορεί να επιτρέπουν σε κανέναν να αισθάνεται υπερήφανος, καθώς και αυτά τα δεδομένα εξακολουθούν να δρομολογούν μια κατάσταση που θέλει την επιχείρηση της ΔΕΗ από άκρως κερδοφόρα και αναπτυξιακή, να οδηγείται στο χείλος του γκρεμού.
Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν περίτρανα και μάλιστα για πολλοστή φορά, ότι για τα νούμερα που παρουσιάζονται ευθύνονται εξωγενείς/αστάθμητοι παράγοντες αλλά  και ότι όσο οι εκάστοτε Διοικήσεις της ΔΕΗ θα αδυνατούν να πράττουν τα αυτονόητα,  θα αδυνατούν να  αντιδρούν και να διαφοροποιούν τη θέση και τη στάση τους και όσο θα εκτελούν τις κυβερνητικές εντολές τότε ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση ανατροπής των αρνητικών προσήμων.
 Οι Διοικήσεις της Επιχείρησης, δε νοείται να αρκούνται μόνο στο  να αναγνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν με το θεσμικό πλαίσιο αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή, εμπράκτως, να λάβουν αποστάσεις και μέτρα ικανά να άρουν αυτές τις δυσκολίες δίδοντας τη δυνατότατα ανάκαμψης.
Οι αυξήσεις των τιμολογίων και το τσεκούρωμα των εργαζόμενων ΔΕΝ μπορούν να συνεχίζουν να αποτελούν την δήθεν απάντηση στην ουσιαστική τους αδυναμία και μάλιστα χωρίς απτά αποτελέσματα επί της κερδοφορίας της.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξακολουθεί να επιμένει ότι έστω και τώρα ΔΕΗ και Κυβέρνηση οφείλουν να αντιληφθούν ότι το κλειδί για την πολυπόθητη ανάταση είναι η ΑΜΕΣΗ  εφαρμογή ενός επενδυτικού/αναπτυξιακού προγράμματος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου